ירושלים של זהב

ירושלים של זהב

אתמול חזרתי מסוף שבוע מדהים בירושלים. ירושלים, עיר הבירה של מדינת ישראל שעדיין לא זכתה בהכרה הבין לאומית (לפי ההחלטות, ירושלים היא עיר בין לאומית ולכן כל השגרירויות נמצאות בתל אביב ולא בירושלים) את המשבר בענף התיירות ניתן לראות בקלות במלון, חוץ מהקבוצה שאליה השתייכנו כמעט ולא היו אנשים נוספים במלון. התחזוקה של החדרים דלה מאוד (לא היה חסר הרבה שנראה קורי אכביש מחוסר שימוש בחדרים, ואנחנו עוד היינו בקומת עסקים) ארוחות הבוקר שפעם היו תפארת המלון הצטמצמו עד כדי ביזיון. כל זה נאמר על מלון קראון פלזה, מלון 5 כוכבים דלוקס. ביום שישי יצאנו לתצפית מארמון הנציב, טיול על חומות ירושלים, ביקור בעיר העתיקה ולקינוח תפילה בכותל המערבי. העיר משגעת, פשוט מהפנטת, נשבתי באוירה המדהימה ששורה שם, זה כמו לחזור אחורה למאה ה-19. בערב יצאנו להצגה גברתי הנאוה בבניני האומה, הצגה נפלאה (אומנם אהבתי יותר את הביצוע של ריטה ונתן דטנר, לפני כעשור) אבל זאת היתה הפעם הראשונה שהייתי בהצגה עם תיזמורת און ליין. אין ספק שזאת חויה בפני עצמה (אנחנו היינו על חשבון המפעל אבל על הכרטיס צוין המחיר 250 ש"ח. לבודד!!!) ועכשיו הגעתי למה שבאמת רציתי לספר, סיור השכונות בשבת בבוקר. לטייל ברחובות האלה עם הסיפורים המדהימים זאת פשוט חויה מאלפת. הוצמד לנו מורה דרך נפלא שידע להעביר את כל הסיפורים בצורה מיוחדת ומרתקת שגרם לך כמעט להרגיש שאתה נמצא באותה התקופה המדוברת.(אני חושבת שמצאתי לי תחביב נוסף, ללמוד את ההסטוריה של ירושלים) הטיול הזה במושבה הגרמנית, עמק רפאים, טאלביה וקצת מרחביה הותירה בי רושם אדיר ורצון עז לחזור עוד ועוד לירושלים אבל בהבדל אחד... בפעם הבאה אנחנו נלך לצימר בתוך אחת השכונות, נלך לאכול במסעדות בסביבה וננשום קצת יותר את העיר המדהימה הזאת. אומנם טיפה מפחיד להיות שם בתקופה הזאת, אבל מומלץ מאוד. שבוע נפלא לכולם

אין כמו ירושלים....

הנופים, הריחות, האויר... ללכת לטייל בקיץ בעמק המצלבה...לצפות מהטיילת של ארמון הנציב על עיר העתיקה, לטייל על החומות המוארות, להסתובב בתוך סמטאות השוק ברובע המוסלמי, לטייל בעמק המלכים, הר הצופים ועוד ועוד ועוד... היו זמנים...

ירושלים,,,

זכורה לי היטב,, אך לצערי, רק מטיולי בית הספר,, ההסברים המפורטים,, הכניסה לסמטאות, מוזיאונים ,,האוירה,, וכו´,, מאז,, בעקבות המצב,, לא מתקרבים למקום,, להסטוריה, לעבר,, לכל המשתמע מ- ירושלים,,, וחבל,,!

אני יחד עם שולינקה

את ירושלים רואה ושומעת רק מסיפורים ותמונות אולי בעתיד אחליט להיות אמיצה, הפחד אוכל אותי הנה גיליתי חולשה אחת שלי

אין מה לפחד !!!

אני נמצא בירושלים מדי פעם בעניני עבודה. אחי הבכור גר שם עם משפחתו. בעיר ההיא חיים מאות אלפי אנשים... אז לא צריך ללכת אל תוך סמטאות השוק...אבל יש מספיק מקומות יפים לראות בירושלים... אפשר לחשוב שבת"א, חיפה, נתניה, חדרה, עפולה, ראשל"צ, רמת-גן ועוד יותר בטוח ...

אתה צודק בהחלט../images/Emo70.gif

אבל אין מה לעשות, אנחנו מחפשים שקט, ושלווה. אז גם באיזורים שהזכרת, משתדלים לא ללכת סתם בלי סיבה ואגלה סוד, אני מאחת הערים שהזכרת, ואני הולכת רק למקומות שפחות המוני

אני לא פחדתי כלל....

ביום שישי אמרתי לבעלי שאני חייבת להגיע לשוק מחנה יהודה...(להיות בירושלים בלי לבקר בשוק????) הגענו לשוק 15 דקות לפני הסגירה, והלכנו לכל האורך, בסופו של השוק (שהוא ממש לא ארוך) אמרתי לבעלי שראיתי משהו בדוכן הראשון ואני רוצה לחזור לשם. בעלי כמעט קיבל התקף לב...(הוא נשם לרווחה שהגענו לסוף בלי שיקרה שום דבר) אבל הפצרתי בו והלכנו שוב לתחילת השוק. הדוכן כמובן כבר נסגר ואני רציתי שוב להגיע לדוכן האחרון של השוק... (ב.ש.ל כבר היה ממש על סף עילפון) ושוב עשינו את כל השוק....והאמת... לא היה בי אפילו שמץ של פחד. הסיפורים על כל הפיגועים בירושלים אכן מפחידים, אבל פיגוע יכול להיות בכל מקום בארץ (אם הם הגיעו למסעדה שכוחת אל בקרית מוצקין... אז הכל כבר אפשרי) לכן אני בגישה שאי אפשר לברוח מהפיגועים, צריך להמשיך ולחיות.....

אפרסק 28

New member
זה לא...

מה ששמעתי.. אני קיבלתי שמועות שאת פחדת אהההההההההההההההההה(זוהר ארגוב) 15 שנה למותו

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שניה, מוציא את הסלולרי מהכיס שלא תפריע לך הבליטה... חחחחחחחחח....

למעלה