ירושלים שלי

ירושלים שלי ../images/Emo104.gif

לפני 44 שנים חוברה לה העיר יחדיו, והעם חוּלָק ללא תקנה. ירושלים שלי, בה ביתי ב-49 השנים האחרונות, היא ירושלים של אוטובוסים מתפוצצים, של אנדרטאות לנרצחים, של שיכונים ושכונות עוני, ושל מלחמות חרדים לסגירת כבישים. על הסחלב החם ליד שער שכם, כבר מזמן ויתרתי, והחומוס של רחמו, כבר מזמן עבר משוק מחנה יהודה. ובכל זאת, אם מציינים את יום ירושלים, אין כמו המילים האלה של דן אלמגור, והביצוע היפיפה של מוטי פליישר, לשלב בתוכן את הנוסטלגיה, הכאב, הצער, הגאווה, הכעס, והראייה של הכל, כמסכת אנושית אחת.
אמר החייל מאשדות יעקב ירושלים שלי הייתי בה פעם בבוקר של שכול סימטה וצלף בצריח משמאל מאז לא חזרתי פשוט לא יכול
ירושלים, ירושלים, ירושלים שלי. ירושלים שלי...

../images/Emo79.gif "חזרנו אל בורות המים"

גם אם המחיר היה יקר היום עירי ירושלים מוכרים אותך לכל ספסר וכל קבלן אותך אוהב בונה אותך ירושלים והמחיר שהוא נוקב אינו צורב לו בשפתיים. "מעל פסגת הר הצופים" שנית נבנית פה עיר של מעלה בונים אותך לתלפיות הפועלים שברמאללה ירושלים הבנויה העיר אשר ישבה בדד על חורבנך בכו דורות על בניינך יבכו לעד.

gazit16

New member
כמי שמתעסק עם אבנים

אני יכול להוסיף גם את השורה הבאה בשיר: 'יש אבנים עם לב אדם...'

לצערי... הייתי רוצה להגיד לך שאתה

טועה... ומדבר שטויות... ושאתה לא מבין... ושאתה רואה לא נכון את פני הדברים... וכו'.. וכו'... וכו'... אבל לצערי...אני לא יכול להגיד לך כלום מאלה כי דבריך נכונים !!! ואתה צודק !!!... וכנראה שאם לא נתעשת אתמול אז לא יהיה לנו מחר ושוב נמצא את עצמנו על נהרות בבל שם נשב וגם נבכה כשניזכר בציון ... (לי כבר נגמרו הדמעות לנושא הזה). (ואגב, שכחת להזכיר שם את ה"מעורב הירושלמי" של סימה ואת "סורמלו" ו את "מואיז הקטן", אבל זה היה מיזמן)...

למעלה