ירושלים לבני 5-6

ירושלים לבני 5-6

אני מגיע לסוף שבוע לירושלים, עם ילדיי בני 5+6 . מגיעה ביום חמישי בשעות הצהריים עם חלון פנוי עד 18-19 בערב .
אתארח במלון ליד שוק מחנה יהודה.
מחפשת רעיונות לאתרים ואטרקציות בירושלים, בהגעה בתחבורה ציבורית / ברגל ליום חמישי - משהו שיתאים ויום שישי.
אשמח לרעיונות
גן החיות היינו וגם מאוד נהנינו . מוזיאון המדע היינו לאחרונה בחיפה.

אלעד 1975

New member
סעו ברכבת הקלה-זו אטרקציה בפני עצמה ויש תחנה ממש ליד

ליד מחנה יהודה. גם השוק עצמו הוא אטרקציה.
לאן לנסוע ברכבת? לשער יפו ומשם לפארק טדי כמו שהמליצו לכם.
לשער יפו ומשם למוזיאון מגדל דוד - מוזיאון שהוא גם טיול, גם תצפיות נדירות ומרהיבות וגם...חללים ממוזגים ובהם תצוגות שובות עין. מאד מתאים אפילו לילדים קטנטנים, וכמובן למבוגרים.בתשלום.
כמובן ששער יפו זו גם נקודת זינוק לשיטוט בעיר העתיקה, ברובע היהודי,בכותל המערבי וכו'. ביום שישי של הרמדאן (מתחיל בשבוע הבא) לא בטוח שהייתי ממליץ על שער שכם אך בעקרון להגיע עם הרכבת לשער שכם ולהכנס למערת צדקיהו הסמוכה (בתשלום אבל ממש פעוט) זו חוויה נעימה וקצרה ליום קיץ חם או ליום חורף גשום.

תודה וקצת שאלות

1. השוק יעניין ילדים בני 5-6 ?
2. לפארק טדי צריך נסיעה נוספת משער יפו ?
3. למה אינך ממליץ על שער שכם בראמאדן? האם מסוכן יותר?

אשמח לעוד הצעות
בשבת איני נוסעת ואני אהיה במלון ליד השוק , רח אגריפס, האם יש מקום קרוב רגלית המתאים לילדים? משחקיה גדולה או אטרקציות בקרבה?

אלעד 1975

New member
1. כן. 2. לא. 3. בימי שישי תמיד המצב רגיש יותר

ביום שישי של הרמדאן בד"כ רגיש אפילו יותר - אני מדבר על ההיבט הבטחוני של איזור שער שכם. המערה עצמה היא אתר קולט קהל (אגב, מועט) ולא מועדת לאירועים מיוחדים.
ולגבי פארק טדי, הוא נמצא מרחק מעבר חציה כפול וגרם מדרגות משער יפו.

ששש

New member
ימי שישי של הרמאדן- תמונת מצב

מה שקורה בדר"כ בחודש זה שבאים המוני מתפללים מרחבי ירושלים ומישובים ערביים נוספים, כולל משטחי יו"ש אל מסגד אל אקצא. (אגב, מסגד אל אקצא הוא המבנה הדרומי בעל כיפת הכסף ולא המבנה המרכזי הבולט עם כיפת הזהב שזו כיפת הסלע)

ההתכנסות של המתפללים היא לאורך כל שעות הבוקר עד לפני הצהרים, אז יש יותר לחץ במחסומים העוטפים את העיר וזרם קבוע אך דליל יחסית של מתפללים מגיע לאיזור רחבת הר הבית.
לעיתים בשל חשש מהתפרעויות או הצטברות מידע שכזה מחילים מגבלות על כניסת המתפללים (למשל רק גברים נשואים מעל גיל 50 רשאים להכנס וכד') ואז שוב הלחץ הוא במחסומים ולא ממוקד.

כמות המתפללים המגיעה לבסוף לרחבה יכולה לנוע מ 100,000 מתפללים בכל יום שישי של החודש עד ל 200,000 (!) ביום שישי האחרון של הרמאדן.

התפילה עצמה לא ארוכה ואם אני לא טועה היא מתחילה בערך ב 12:00 ואורכת כחצי שעה. אם אפשר לתפוס זווית גבוהה על רחבת הר הבית זה מחזה מרשים ביותר. המוני המונים של מתפללים מכסים את כל הרחבה עד אפס מקום, ממרחק לא ניתן להבחין אם מדובר בהמוני מתפללים או שכך ניראת הרחבה עד שהמשטח העצום הזה זז וכולם משתחווים ונעמדים כאיש אחד. מחזה מרשים.
ואז מתבצע הפיזור....

הפיזור הוא אירוע דרמטי..
בבת אחת כל ההמונים (אני מזכיר, בין 100 ל 200 אלף מתפללים!) שהתאספו במשך כל שעות היום יוצאים במכה אחת.
כל הרוכלים, התיירים, החיילים והשוטרים פשוט נצמדים לקיר או עולים גבוה כשזרם האנשים פשוט שוטף לכיוון שער שכם.
העומס והצפיפות כל כך גדולים עד שאי אפשר לחצות את הרחוב מצד אחד לצד השני!

תודה על העדכון החשוב

אשנה את תוכניותיי ואגיע לכותל מאוחר יותר, האם בשעה 15:00 אפשר לומר שאין זכר להמונים.. או שהאיזור עדיין הומה יחסית?
ושאלה בעניין אחר, האם גן סאקר קרוב רגלית לשוק? האם יש בו איזורים מוצלים עם משחקיה?
מחפשת פעילות ליום שבת

ששש

New member
לכותל? לכותל את יכולה להגיע בכל שעה.

לכותל ולאיזור הרובע ניתן להגיע מבלי לעבור בשער שכם.

אלעד 1975

New member
לכותל כנסי לשער יפו ופני ימינה

דרך הרובע היהודי בימי שישי עסקים כרגיל גם בזמן התפילות בהר הבית.
גן סאקר אכן קרוב יחסית למחנה יהודה (איפה אתם לנים בדיוק) כך שבהליכה קצרה יחסית אפשר להגיע לשם. יש מתקני שעשועים, יש צל ועוד. גן סאקר גם קרוב לגן הוורדים שנמצא ממש מול מנורת הכנסת . יש את התחנה לחקר ציפורי ירושלים גם כן בשולי גן סאקר.

למעלה