ירושלים בחוה"מפ

• פותח הנושא nubi
  • פורסם בתאריך

nubi

New member
ירושלים בחוה"מפ

יומיים בירושלים ...
אני יודעת שהולך להיות מאוד מאוד עמוס (מתכוונים גם ככה להתנייד בתחבורה ציבורית - גם חוהמ"פ וגם יום שישי הטוב ושבת האור.
אבל בכל זאת...
המלצות?
מסעדות - מה פתוח? (אם מישהו גם יודע על מסעדות שמגישות ללא גלוטן - זה בכלל טוב).
ושאלה ספציפית על טיילת החומות - מתי פתוח? אפשר לעשות גם את המסלול הצפוני וגם את המסלול הדרומי?

ובכלל - אשמח לכל מידע אפשרי.

אלעד 1975

New member
טיילת החומות פתוחה גם בשבתות.אפשר לרכוש כרטיס

מראש ולהמנע מחילול שבת. אם מדובר על ימי חול - פתוח בשעות הפתיחה הרגילות (חפשי באתר שלהם כאן).
הקטע הצפוני הרגיש יותר סגור בימי שישי.
אם אינני טועה המסלול הוא חד כיווני ויוצאים משער יפו, כך שאי אפשר "לסגור מעגל" בטיול אחד רציף.

אני הייתי במטייל בקרבת מקום הלינה (היכן לנים?) בגלל הצפיפות בצירים.
תחבורה ציבורית זה אכן עדיף, אך הטוב ביותר זה ברגל, ואם לא - רכבת קלה עדיפה על מונית או אוטובוס שגם הם נתקעים בפקקים.

איני מתמצא במסעדות, בטח לא בפסח. נסי בפורום ירושלים או בפורום ביקורת מסעדות.

אם כבר טיילת החומות הצפונית - כנסו למערת צדקיהו. גם מגן מפני החום/הגשם וגם חוויה מהנה מאד לילדים ובד"כ לא עמוס.

nubi

New member
דווקא רצינו את החלק הצפוני

ביום שישי בבוקר 19.4.14.
הבעיה באתר שלהם שהכל מעודכן לפסח 2013....
כלומר אפשר לעלות לטיילת ולהשאר שם גם אחרי שעות הסגירה (ואז לדעת שאם יוצאים אז לא ניתן לעלות שוב).

nubi

New member
הלינה באכסנית הנוער

בגבעת רם.

את ירושלים אני מכירה היטב - גרתי בה 6 שנים. אלא שתמיד בחוה"מ התרחקתי מהעיר העתיקה...

אלעד 1975

New member
ביום שישי הקטע הצפוני סגור בגלל התפילות

וכאמור התנועה שם היא חד כיוונית בלבד. רוצים לחזור למשל משער שכם לשער יפו? רכבת קלה או מחוץ לחומות או בתוך העתיקה דרך השוק וכנסיית הקבר למשל.
לא הבנתי למה כוונתך "אפשר לעלות לטיילת ולהשאר שם לאחר שעות הסגירה". אם מדובר על יום שישי - אין שעות סגירה ואין שעות פתיחה.
אני מניח שאם תצלצלי יוכלו לתת לך פרטים מדויקים יותר - גם לגבי פסח הקרוב.

nubi

New member
התכוונו

לעשות את החלק הצפוני ולחזור דרך הויה דולורוזה (אם כי זה יום שישי הטוב ועלול להיות שם מפוצץ אנשים)...
השאלה היא האם ספציפית יום שישי הזה יפתחו את החלק הזה של הטיילת (גם בטלפון הם אמרו שהם עובדים על השינויים ויחזרו אליי).

nubi

New member
ביטלתי את הטיול

השילוב של פסח + פסחא + יום שישי של המוסלמים
וילדה עם צליאק כשרוב המסעדות סגורות וגם ככה קשה עם האוכל

היה יותר מדי

eladgabso01

New member
לפי דעתי אין מניעה לחזור לשער יפו

( אני עשיתי את זה)

לא מורידים אנשים אחרי שעת הסגירה,
תשארו שם כמה שבא לכם ( למרות שאני לא יודע כמה סימפטי זה על החומה החשוכה..)

למעלה