ירושה

מצב
הנושא נעול.

קרנקל

New member
ירושה

ירושה
שלום, הייתי רוצה לדעת מהם הזכויות של יתום במקרה הבא: בחור שהתייתם בגיל 17 מאב ( והיה כבר יתום מאם בשלב זה) שהותיר אחריו רכוש רב ונכסים. האב היה נשוי לאישה שניה ( שאינה אימו של היתום) אשר מגדלת עדיין את ארבעת ילדיהם המשותפים(חלקם בוגרים וחלקם קטינים) מהם הזכויות של היתום שאינו מהאישה השניה? האם הוא יכול לתבוע אותם ( את זכויותיו) בעודה בחיים? כיצד הוא בכלל יכול לדעת על כל הנכסים והחשבונות שהאב הותיר אחריו? והאם יש לאישה השניה אפשרות למכור את הנכסים בלי ידיעתו של יתום זה? אשמח לקבל כמה שיותר פרטים על מקרה כזה. תודה מראש

חסרים פרטים

ירושה
שלום, הייתי רוצה לדעת מהם הזכויות של יתום במקרה הבא: בחור שהתייתם בגיל 17 מאב ( והיה כבר יתום מאם בשלב זה) שהותיר אחריו רכוש רב ונכסים. האב היה נשוי לאישה שניה ( שאינה אימו של היתום) אשר מגדלת עדיין את ארבעת ילדיהם המשותפים(חלקם בוגרים וחלקם קטינים) מהם הזכויות של היתום שאינו מהאישה השניה? האם הוא יכול לתבוע אותם ( את זכויותיו) בעודה בחיים? כיצד הוא בכלל יכול לדעת על כל הנכסים והחשבונות שהאב הותיר אחריו? והאם יש לאישה השניה אפשרות למכור את הנכסים בלי ידיעתו של יתום זה? אשמח לקבל כמה שיותר פרטים על מקרה כזה. תודה מראש
חסרים פרטים
מתי האב נפטר? האם הוצא צו ירושה או צו קיום צוואה? אם לא הוצא צו, הבן היתו בהחלט יכול לפנות בבקשה מתאימה, אך אם כבר הוצא צו ולא הוגשה התנגדות יש לבחון היטב האם יש עילת תביעה כלשהי. מומלץ ביותר לפנות ליעוץ משפטי פרטני.

בהנחה שהאב לא הותיר צוואה

ירושה
בהנחה שהאב לא הותיר צוואה
וגם אמך ז"ל לא הותירה צוואה זכויותיך הן כלהן: בעיזבון אמך - 50% בעיזבון אביך - 10% לגבי ברור הקף העזבונות, מומלץ לך לקבל יעוץ מעו"ד הבקי בנושא דיני הירושה. היה ואביך או אמך הותירו צוואה כ"א, יתחלק עזבונם על פי הוראותיה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה