ירושה לפני 73

• פותח הנושא nav8
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

nav8

New member
ירושה לפני 73

ירושה לפני 73
שלום השאלה שלי היא כזאת אמא שלי התחתנה עם אבא שלי לפני 1973 הדירה רשומה על שם אבא שלי הוא קנה ושלם את כל סכום הדירה לפני החתונה אחרי כ-10 שנים שהם היו ביחד הם הרחבו את הדירה השאלה שלי האם אמא שלי זכאית לחלק מהדירה של אבא שלי בירושה או בגירושים בגלל שהם נשואים ביחד ?? האם זה חצי או פחות?? תודה משה

תשובה

ירושה לפני 73
שלום השאלה שלי היא כזאת אמא שלי התחתנה עם אבא שלי לפני 1973 הדירה רשומה על שם אבא שלי הוא קנה ושלם את כל סכום הדירה לפני החתונה אחרי כ-10 שנים שהם היו ביחד הם הרחבו את הדירה השאלה שלי האם אמא שלי זכאית לחלק מהדירה של אבא שלי בירושה או בגירושים בגלל שהם נשואים ביחד ?? האם זה חצי או פחות?? תודה משה
תשובה
1. במקרה של גירושין - בית המשפט יבחן את כל נסיבות המקרה ויקבע האם חלה חזקת השיתוף על הדירה. אם יקבע שכן - אימך תהא זכאית למחצית הדירה. במקרה פחות טוב, היא תהא זכאית להחזר ההשקעות שהשקיעה בדירה. 2. במקרה של מוות - אם אביך ערך צוואה - הדירה תועבר ליורש שנקבע בצוואה. אימך תוכל להגיש תביעה מכח חזקת השיתוף נגד העיזבון. אם לא ערך צוואה - היא זכאית לרשת את מחצית הדירה ובמחצית השניה יתחלקו הילדים. גם במקרה כזה היא תוכל לתבוע את העיזבון מכח חזקת השיתוף.

מצב
הנושא נעול.
למעלה