ירושה ומשכנתא

גילת7474

New member
ירושה ומשכנתא

אני ושני אחיי קיבלנו ירושה מאבי חצי מדירת קרקע שבחצי השני גרים משפחה שאנו בסכסוך איתם, והחצי שלנו מתחלק שווה בשווה בין שלושתינו. אני נשואה, רוצה לקנות בית ביחד עם בעלי, ולא יכולה לקבל משכנתא כי אני רשומה כיורשת שליש מחצי בית, שאין לנו אפשרות למכור כי גרים בחצי השני (משפחה). שאלותיי הן: 1. מה אני יכולה לעשות כדי לקבל משכנתא? 2. מגיע לי גם מענק לדירה כי אני גרה בעיר שמעניקה זאת, ולא מוכנים לתת לי ולבעלי כי אני יורשת חלק מבית, האם יש דרך שכן אוכל לקבל זאת? 3. החצי השני לא מוכן בשום אופן למכור ולכן אנו תקועים, עם שכירות קטנה לכל אחד כל חודש, וללא יכולת לקבל מענק ומשכנתא. מה עלינו לעשות? אני ממש חסרת אונים. 4. האם יש לי אפשרות להעביר את שמי בירושה לאמי כדי שזה יפסיק לפגוע בי? האם משלמים על זה מס רכישה? 5. אם אכן אני מעבירה לאמי את חלקי או חלקנו, אז כן אוכל לקבל משכנתא ואת המענק? תודה רבה מראש

החצי השני לא יכול למנוע ממך לממש את חלקך

במידה והוא לא מסכים עליך להגיש לבית מפשט תביעה לפירוק שיתוף בנכס, וזו תביעה שאין נגדה הגנה טובה. צריך באמת נסיבות יוצאות דופן במיוחד כדי ששופט לא יאשר מכירה. זה יקח כמה חודשים, אבל השופט יבהיר לצד השני שמסכל את המכירה שעליו לסייע בתהליך, ואם יסרב אז בימ"ש ימנה כונס נכסים לנכס. כדאי להסביר את זה לחצי השני, שכן כונס עשוי למכור יותר בזול ממחיר השוק ועוד לוקח 4% שכ"ט, ככה שעדיף לו לשתף פעולה עם המהלך. בקשר לבעיות המשכנתא הנוכחיות שלך, לא הבנתי על איזה בסיס הבנק מסרב לכם משכנתא לדירה האחרת שברצונכם לרכוש.

גילת7474

New member
ברגע שיש לך דירה

אז לא רוצים לתת לך משכנתא. וזה כולה שליש מחצי בית. ואם אנחנו נמכור, אני אוכל לקבל את המענק ואת המשכנתא?

הכוונה למשכנתא לזכאים?

כי באופן עקרוני אין לבנקים בעיה עם לתת משכנתא בגלל שיש לך נכס נוסף. להפך. משכנתא לזכאים את מקבלת רק לרכישה הראשונה בחייך, ולדעתי הפסדת אותה (אבל צריך לבדוק). בכל מקרה זה לא הפסד אמיתי - התנאים שניתן לקבל היום עבור משכנתאות טובים יותר מאשר התנאים של הזכאות.

למעלה