ירוק ומבולבל

Twinsen

New member
ירוק ומבולבל

שלום לכולם אני מחפש נגן mp3 שאלה: מה ההבדיל בין נגן mp3 לipod (ולמה צריך שני פורומים נפרדים? :) ) הבנתי שאני מחפש נגן מבוסס פלאש, כי אין לי יותר מדי מה לאחסן. חשוב לי שתהיה אפשרות לרדיו, ובלי יותר מדי אופציות (כדי לא ללכת לאיבוד) טווח - עד 300 ש"ח. המלצות בבקשה. תודה

Twinsen

New member
תוספת

אני מתכוון להשתמש בו בסביבה רועשת, אז רצוי שיהיה לו ווליום עם ריספקט

טוב,

איפוד הוא נגן של חברת אפל שלה יש קו מוצרים[נגנים] שנקרא אייפוד. האיפוד הוא נגן לכל דבר וההבדלים הם במכשירים ובמה שנותן כל נגן בערך. לפי מה שאני הבנתי בהחלט צריך שני פורומים כי... יש מחלוקת בעניין. אני לא יודעת בדיוק להסביר. בקשר לנגן- לא נתת נפח

Twinsen

New member
1 ג'יגה

ולמה צריך תוכנת כמו אייטונס? למה אי אפשר פשוט להעתיק קבצי mp3 לאייפוד ככה סתם ולנגן?

לאייפוד-לא. לרוב הנגנים האחרים- אפשר בלי.

בקשר לנגן, מה עם הסנסה קליפ? ול2 ג'יגה ועוד חמישים שקל אתה מקבל אחלה נגן שבעולם- F2. אלו היחידים שעולים לא לראש. הא כן, ויש את הE100 של איריבר.

or121210

New member
למה צריך אייטונס? אל תשאל אותי

תשאל את APPLE. אני אחסוך ממך לשאול את APPLE ואענה במקומם. אייטונס היא גם חנות מוזיקה מקוונת, וכל שיר עולה שם 99 סנט, ושמעתי שפחות מ-20 אחוז מזה הולכים לאומן, ככה שאפל מרוויחים הרבה. חוץ מזה, האמריקאים הולכים כמו עיוורים אחרי כל מוצר של התפוח.

יאיר B

New member
תוכנות מהסוג הזה זאת הדרך של החברה לשלוט בך

גם לסוני ול-MS יש תוכנות יעודיות (אלו של MS ואפל גם מוכרות שירים עם כרטיס אשראי בחו"ל = דרך של החברה לעשות כסף). משתמשי האיפוד טוענים שהתוכנה מאוד נוחה ומאפשרת לעשות המון דברים דרכה (לא יודע, לא מכיר את התוכנה הזאת). למה יש שני פורומים? כי איפוד זה נגן אליטיסטי ולא יאה להם להיות עם כל שאר החברות (אם כי יש לציין שפורום איפוד היה קודם). לאיפוד אין רדיו (אם כי ניתן לקנות תוסך שמאפשר זאת). במחיר שאתה מוכן להשקיע לא תוכל לקנות איפוד (הם יקרים יותר, אולי את השאפל בלי המסך). מציע לחשוב על איאודיו.

uriler

New member
יאיר, למה לסכסך? ../images/Emo4.gif

אין קשר ל"נגן אליטיסטי" או "לא יאה". כפי שכתבת - פורום אייפוד היה קודם, ומעבר לזה - שני הפורומים פעילים ברמה כ"כ גבוהה, שאם היו מאוחדים זה היה דוחק הודעות אחורה בקצב שאינו מתקבל על הדעת. לא כל הגולשים בפורום אייפוד רואים אותו כנגן הקביל היחיד (ולמען האמת - אני לא מכיר כאלו בכלל), ולעומת זאת - דווקא פה התיישבו כמה גולשים שהם אנטי אפל באופן הכי מובהק שיכול להיות...

יאיר B

New member
אכן יש פה כמה אנשים שהם מאוד אנטי.

לדעתי אני הכי אנטי, אבל האנטיות היא לא לאיפוד כנגן אלא לאפל כחברה. אין לי בעיה להמליץ על איפוד כשאני חושב שזה נכון. הערה: יש לי איזו הרגשה ברשת שבעלי מכשירים של אפל (מכל הסוגים) מאוד מחזיקים מעצמם (אנחנו הכי טובים). זו לפחות ההרגשה שלי בתחום (ואולי מדובר ב"קומץ" - טרולים - של אנשים רועשים שמוציאים רע את כל השאר). כאמור המכשירים לא רעים בכלל, מה שמכעיס אותי זאת המדיניות של אפל כחברה. אם לאפל הייתה מדיניות אחרת - סביר להניח שהייתי קונה אחד כזה לעצמי (ואולי גם איזה מקינטוש...). את אותו דבר אפשר גם להגיד על MS והמוצרים שלה (תוכנות/נגנים וכו').

מנגר 4

New member
מסכים עם יאיר ../images/Emo13.gif

אני גם אוסיף. הנגנים של אפל פשוט לא משתלמים מבחינת עלות/תועלת. תשווה את הביצועים של האייפוד נאנו 16 ג'יגה ל Iaudio 7 בגודל 16 ג'יגה ותראה שה I7 פשוט עדיף בכל פרמטר. מחיר, איכות סאונד, חיי סוללה, סידור שירים ( ה I7 תומך גם בתיקיות וגם בתגיות), החיבור של ה I7 הוא כבל USB סטנדרטי שיש לכל אחד בבית (הכבל עולה בערך 10 שקלים) ואם נאבד לך הכבל אתה לא צריך למשכן את הבית. ארץ הייצור של הנגן (כל הנגנים של Cowon מיוצרים אך ורק בקוריאה לעומת האייפוד שמיוצר בסין) תמיכה בעברית (הנאנו החדשים לא תומכים בעברית בשום דרך שהיא. ה I7 מגיע עם עברית ישרה) פשטות העלאת שירים (בנאנו אתה כבול לתוכנה של אפל. ב I7 אתה לא צריך שום תוכנה ויכול להעלות שירים מכל מחשב שהוא) ואם אני אמשיך לחפש אני אמצא עוד יתרונות ל I7. לעומת זאת אני לא רואה יתרון אחד לנאנו על ה I7

uriler

New member
אני אגיב:

אני לא כותב לגבי כל מה שכתבת, אבל כמה הערות כן יש לי: 1. מה משנה ארץ הייצור לכל הרוחות? זה שנגני מדבקה מיוצרים בסין לא אומר שכל מה שמיוצר שם גרוע. 2. כבל לאייפוד ממש לא דורש "למשכן את הבית". יש לי כבל שנקנה ב 2$ (כולל משלוח לארץ), שעובד מצוין (גם בטעינה וגם בסנכרון). 3. פשטות העלאת השירים - אתה רואה את אייטונס כחיסרון, אני כיתרון. אני לא יודע אם ניסית לעבוד פעם עם התוכנה, אבל רוב אלה שמלעיזים פשוט לא ניסו, ומתנגדים לקונספט. אני עבדתי הרבה בגרירה פשוטה (שני נגני קריאייטיב ונגן אייריבר עוד לפני האייפוד הראשון), ואני מעדיף את אייטונס, בכל מובן. 4. שני יתרונות שאני רואה של הנאנו (ואני בטוח שיש עוד שיסכימו איתי פה בפורום): א. ממשק - אין מה לעשות, הממשק של אפל גאוני בידידותיות שלו (ויעידו יותר מאדם אחד שאני מכיר שניסו נגנים אחרים ולא הסתדרו, עד בוא האייפוד, כולל אמא שלי). ב. יתרון שאולי אתה לא מודע אליו - מכל אייפוד בעל חיבור dock connector ניתן להוציא אודיו כ Line Out, משמע - עוקף את המגבר המובנה באייפוד. דבר זה מאפשר להתחבר למגברים או התקנים אחרים ולספק איכות סאונד טובה יותר. למיטב ידיעתי - זה לא קיים ב I7 או בנגנים אחרים בקטגוריה, לפחות לא באופן מובנה

מנגר 4

New member
ברשותך אני אגיב לתגובה ../images/Emo13.gif

1. ארץ הייצור משנה בהחלט. אני תמיד אעדיף מוצרים שלא מיוצרים בסין על פני כאלו שכן. זה לא קשור לעבודה שנגני מדבקה הם סינים... חברה שלא מייצרת בסין היא חברה שמכבדת את עצמה ולא חוסכת בכסף בהרכבת הנגן (תסכים איתי ששכר של דרום קוריאני לא שווה לשכר של סיני). זה מראה על רצינות ועל איכות! 2. אני לא יודע לגבי מחירים בחו"ל. ראיתי פעם בכל מיני חנויות בארץ כבל טעינה רגיל לאייפוד ונחרדתי מהמחיר (120 שקל בערך לפי מה שזכור לי. וביותר מחנות אחת!) 3. אני בהחלט רואה את האייטיונס כחיסרון. וכן, ראיתי את התוכנה... זה עניין סובייקטיבי. לדעתי אין יותר פשוט ונוח מ Drag & Drop. (ועוד במיוחד כשיש לי את האופציה של סידור בתיקיות!) בכל אופן, שמעתי שיש אפשרות להפעיל את האייטיונס עם כל נגן של כל חברה (בדרך מסויימת). ככה שאם האייטיונס הוא כזה יתרון גדול, הוא לא בלעדי לאייפוד (ולדעתי הוא עדיין חסרון) לגבי היתרונות שנתת לנאנו. א. שוב, ממשק זה עניין סובייקטיבי. אני מאוד מרוצה מהממשק של ה I7 (למרות שאמרו שהוא לא נוח). לקח לי בערך חצי שעה להגיע למצב שאני שולט בכל האפשרויות שלו במהירות (בלי לפתוח את חוברת ההוראות בכלל) אני חושב שהממשק שלו טוב מאוד. אבל אני בנאדם עם חוש טכני מפותח... אולי להדיוטות יותר קשה איתו. אני לא יודע... שוב.. זה סובייקטיבי. בשורה התחתונה - צריך להתרגל לממשק שלו (כמו לכל דבר חדש) וזה קורה מהר מאוד. ב. אולי התכונה הזו לא קיימת ב I7 (אני באמת לא יודע) אבל אתה שוכח שה I7 מזוהה כדיסק און קי לכל דבר ! משמעות הדבר היא שאתה יכול לחבר אותו ל DVD בעל חיבור USB (היום כמעט כל DVD הוא כזה.. גם DVD שעולים גרושים) או למגבר בעל חיבור USB (שוב, כל מגבר מהחדשים היום הוא כזה) והופס, עקפת את המגבר המובנה של הנגן...

uriler

New member
ושוב ../images/Emo3.gif

1. הרבה חברות מייצרות בסין... גם סנהייזר למשל. זה הופך אותה ל"לא מכבדת את עצמה"? 2. אוקיי, זה בדיוק העניין. ישראל יקרה יותר (ספציפית לגבי אפל, אנחנו מתומחרים לפי השוק האירופי + ענייני מיסוי). 3. אוקיי, זכותך. עדיין, גם עם נגנים אחרים לא ניתן לנצל את מלוא היתרונות (למשל - פודקאסטים, רשימות חכמות ועוד). 4. ממשק הוא אכן עניין סובייקטיבי. אתה למדת את השליטה של ה I7 בחצי שעה. ניסית פעם לראות כמה זמן ייקח לך לשלוט באייפוד? אני די משוכנע שפחות. לאנשים עם פחות גישה לטכנולוגיה - מניסיון אישי, הגלגלת ולחיצה על כפתור יחיד - זו עליונות טכנולוגית. לגבי ה line out - אתה שוכח דבר חשוב. בניגון דרך ה USB, השליטה עוברת להתקן המנגן. אני די משוכנע שלא יהיה לך נוח למצוא שירים בנגן של 16 ג'יגה באמצעות שלט של מגבר / רסיבר / DVD / רדיו לרכב. לעומת זאת, ה line out שומר על השליטה דרך האייפוד, כאשר רק הווליום נשלט מהמגבר החיצוני...

מנגר 4

New member
ושוב תורי ../images/Emo3.gif

1. לא אמרתי את זה. אני דיברתי על מי שלא מייצר בסין ולא על מי שכן מייצר בסין. אני עדיין בשלי. 2. אני חיי בישראל
. אני אפילו לא יודע כמה עולה ה I7 בחו"ל. אולי הוא אפילו יותר זול.... זה שהאייפוד זול יותר במדינות אחרות מאשר בישראל לא עוזר לי. 3. אף פעם לא התעמקתי ביכולות של נגנים אחרים באייטיוס. אני פשוט מעדיף להמנע מהתוכנה הזו
. אם לך טוב עם התוכנה הזו שיהיה לך בכיף... איש הישר בעיניו יעשה... אני פשוט לא אוהב שכופים עליי להשתמש בתוכנות מסויימות. 4. כשאני אומר חצי שעה זה לא רק איך ללחוץ פליי ואיך לדלג בין תיקיות.... זה אומר גם הבנה מלאה של כל התפריטים והאפשרויות של המכשיר... אני מאמין ששליטה מלאה על אייפוד תקח לי אותו סדר גודל של זמן... לגבי ה line out, אני לא מבין מה הבעיה.. ב DVD או מגבר אני אקבל את רשימת התיקיות בדיוק כמו שהיא מופיעה בנגן... ככה שהניווט יהיה פשוט מאוד עם השלט (בדיוק כמו שהוא פשוט בנגן עצמו)

מנגר 4

New member
ועוד פרט שמחזק את דעתי.

סנהייזר באמת התחילו לייצר גם בסין. אבל תשים לב באיזו מדינה מיוצרים הדגמים היותר יוקרתיים שלהם ולא הפשוטים כמו ה CX300... וזה לא בסין

uriler

New member
איך אתה יודע?

הכותב בפורום אייפוד שהיה שם אמר שהדגמים הקטנים. למיטב ידיעתי - גם ה CX500 הוא דגם קטן.

מנגר 4

New member
דיברתי על אוזניות יוקרתיות..

במחירים הרבה יותר גבוהים גם מה CX500....

למעלה