ירוקים סיכום

yairulu

New member
ירוקים סיכום

נדמה לי שלבחור בירוקים זוהי האופציה האחרונה שלי לפני החלטה סופית שלא ללכת לקלפי בכלל. מישו יודע/ת מה הסיכוי שלהם להיכנס לכנסת?

הארי222

New member
לירוקים אין סיכוי

בפעם הקודמת הירוקים קיבלו בסביבות 8000 קולות לעלה ירוק חסרו 8000 קולות להיכנס לכנסת הירוקים סירבו לאיחוד עם עלה ירוק למרות שהוצע להם המקום הראשון ובכך תרמו הירוקים לבזבוז הקולות הסביבתיים עלה ירוק היא מפלגה סביבתית שמחויבת לקדום הנושא וטובים 2,3 ח"כים של עלה ירוק בכנסת שיקדמו הנושא הסביבתי בכל הכוח מאשר 0 ח"כים של הירוקים מחוץ לכנסת שימשיכו לא לקדם הנושא

yairulu

New member
עלה ירוק לא נראה לי

עלה ירוק עושים עלי רושם קצת קיצוני, גם בדרך ההתנהלות התקשורתית שלהם. אני לא סגור כמו כן על כל המצע של הירוקים, אז אולי באמת לא נצביע ודי...

איתיet

New member
מי שלא מצביע

שלא יתלונן! על שחיתות, בירוקרטיה, מצב מדיני, בטחוני, כלכלי, אישי. זכות הצבעה=מימוש זכות תלונה. אנחנו תמיד מצביעים לאופציה הפחות גרועה ולא לטובה ביותר, כדי שלא נתאכזב.

אתה אולי מצביע ככה...

אני לגמרי שלם עם פעולותיה של מרצ למען האזרח ומבחינתי היא האופציה הטובה ביותר ולא ההכי פחות גרועה.

אם חשובה לך איכות הסביבה, בחר מרצ!

המפלגה עם הקבלות החזקות ביותר בתחום איכות הסביבה.

yairulu

New member
מרץ???

אני ממש לא מחובר לקו של מרץ. חשבתי אולי על ירוקים רק בגלל שהם חושבים איכות סביבה כמעט נטו. בנושאים המדיניים חברתיים בטחוניים אינני מאמין לאף אחד יותר.

SHRlKE

New member
עדיף להצביע מאשר בכלל לא

אם כולם יחשבו כמוך אף אחד לא יבחר וזה לא משנה לאיזו מפלגה תצביע

yairulu

New member
אולי זה טוב?

שהעם פתאום יביט בעצמו ויבין שמשהו נמאס כבר בעצמות... אבל אל דאגה. זה לא יקרה כל כך מהר.. כל מפלגה מצויידת במיטב הפסיכולוגים...

זכותך לחשוב ככה

רק שתדע שפאר ויסנר והירוקים הם מותג הרבה יותר מאשר הם עושים משהו. בלי הדס שקנאי בכלל לא הייתה למפלגה הזו זכות קיום אפילו בעיריית תל-אביב-יפו.

yairulu

New member
עכשיו כשאני חושב...

נדמה לי שאם בכלל לגשת לקלפי, זה כדי לשים פתק עבור מישו שמן-הסתם לא יעלה לכנסת, כי שוב, אני לא מאמין יותר לאף אחת מהמפלגות שכבר בכנסת, לדוגמא: הירוקים הרי עובדים על שלהם גם מחוץ לבית המחוקקים....

הארי222

New member
העמדות המדיניות של עלה ירוק

חשוב להבהיר שהעמדה המדינית של עלה ירוק היא קודם כל משאל עם עלה ירוק מאמינה שהעם הוא זה אשר צריך להכריע בסוגיה הרת גורל כמו הסכם שלום עלה ירוק מאמינה שאפשר להשיג שלום עם שכנינו רק לאחר פתרון הבעיות החברתיות בקרב יהודים וערבים כלומר חיסול מוחלט וסופי של העוני סטנדריזציה של התנאים בין יהודים לערבים והשקעה בחינוך ובריאות ופתרון הבעיות האזרחיות בקרב הישראלים ובקרב שכיננו היא תנאי מוקדם בל יעבור להסכם שלום ורק לאחר מכן יהיה סיכוי כלשהו לשלום אמת ולא רגע לפני ולכן התפיסה המדינית של עלה ירוק איננה שמאל אלא גורסת שעל העם להכריע בסוגיה לאחר ורק לאחר פיתרון כולל לבעיות האזרחיות ובראשם בעית העוני בקרב ישראלים ובקרב פלשתינים

אמורוסו

New member
זה לא מה שכתוב בהצעה המדינית

נאמר שם שיש להקים פרלמנט בינ"ל בעיר העתיקה בירושלים. בחייך.

הארי222

New member
בחלק הראשון של התוכנית זה רשום

שתנאי מוקדם לשלום זה קודם כל פתרון הבעיות האזרחיות כלומר לפני שיחוסל העוני כל דיבור על שלום לא רלוונטי ממילא כי חיסול העוני והבעיות האזרחיות הוא תנאי מקדים וחלק בלתי נפרד מהעמדה המדינית של עלה ירוק עלה ירוק לא תומכת בריבונות בינלאומית בירושלים אלא בהקמת מדינה ריבונית שבחלקה תהיה יהודית בכפוף למשאל עם באותם רבעים ורק במקומות בהם רוב התושבים ערבים מחוץ לחומות בחלק המזרחי של העיר והכל בכפוף למשאל עם בישראל כלומר תנאי מקדים הוא קודם דיון צבורי בנושא לצערי באוסלו חתמו על הסכם כמעט בהפתעה ולא נתנו אפשרות לעריכת דיון ציבורי בשיתוף העם יכול להיות שאם היה נערך דיון ציבורי דברים היו נעשים באופן שונה כך שהיה מובטח ביטחון בהסכם ופירוק תשתיות טרור אז לפני שמדברים על זה בכלל יש לערוך דיון ציבורי ואח"כ לחסל העוני והבעיות האזרחיות ורק בסוף להביא את התוכנית למשאל עם שבו רוב העם יכריע אם לקבל או לא ולדעתי גם אתה תומך בכך הרי המתנחלים הם אלו שהתלוננו [לטעמי בצדק] על כך שלא נערך משאל עם בסוגיה הרת גורל כמו ההתנתקות מכיוון שישום מותנה בתמיכה גורפת מהעם ואם אכן ישוכנע העם בדעתך שתוכנית זו אינה טובה יצביע נגד ואם לאו יצביע בעד ואז גם המתנחלים יקבלו זאת ואני מאמין להם כשהם אמרו שמחויבים לכיבוד כל החלטה שתתקבל במשאל עם לדעתי זה מאוד דמוקרטי ולכן העמדה המדינית של עלה ירוק קרובה במובנים מסוימים לעמדה המדינית של המתנחלים וזאת מבלי שאפשר להגדירה כעמדה ימנית קלאסית של א"י השלמה ליברמן תומך בוויתור על שטחים ומוכן לוותר אפילו על ההתנחלות בה הוא גר ואם מי שנחשב לימין קיצוני []בצדק או לא] מוכן לוותר על שטחים ולהקמת מדינה פלשתינאית בכפוף לחילופי אוכלוסין אז השמאל והימין היטשטשו לחלוטין היחיד היום שתומך בא"י השלמה זה חיל וברוך מרזל

אמורוסו

New member
רק שיהיה ברור

האיחוד הלאומי דוגל בארץ ישראל השלמה. זו האידיאולוגיה שלו. לגבי עלה ירוק, זה לא ממש חשוב, כי אני לא חושב שימנים יצביעו למפלגה הזו. רק שיהיה ברור - משאל עם או לא - מוכנות שלכם כמפלגה, בלי קשר לאיך תבצעו את זה בפועל, אבל העובדה שאתם כמפלגה מבחינת דעות מוכנים לוותר על רמת הגולן, מוכנים לוותר על חלקים בירושלים ומוכנות להסדר של פינוי יישובים ביהודה ובשומרון תמורת הסכם עם הפלסטינים - זה טאבו רציני אצל כל הימין האידיאולוגי. האם רובו מרוכז היום באיחוד הלאומי ? כן, אבל זה בכל זאת עמדת הימין.

Nellie Bly

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif אני פניתי להדס בנושא

של האנטנות הסלולריות אחרי שנתקלתי בקיר בטון בנציגות הירוקים בעירייה שלנו.ויש לי בניגוד לפאר המתוגי משהו,רק מילים טובות לומר עליה.

למעלה