ירדן מחפש אבא

ירדן מחפש אבא

הילד המקסים שלי כבר בן חמש ושבעה חודשים ולאחרונה הוא ביקש ממני למצוא לו אבא. ירדן גדל ללא אב וככל שהוא גדל הוא מודע יותר למצבו ומפנים את החסך ההולך וגדל בהדרגה. כמובן שאני משדרת לו עסקים כרגיל ויש סוגי משפחות שונים וכו.. אבל באמת חסרה לו דמות אב, גם אחים הוא רוצה אבל זה כבר כנראה לא מציאותי, לצערי הרב.. אם יש מישהו שרוצה להרים את הכפפה, אנחנו פתוחים להצעות.. טלי

Mon951

New member
גם הבן שלי גדל ללא אב

אבל האמת היא שלמעט מאוד שאלות שהיו לו לגביו הוא לא ממש מדבר על זה. אני מאוד פתוחה איתו לגבי הנושא ותמיד עונה לו על השאלות. הוא מעולם לא ביקש ממני שאביא לו אבא ככה שאני לא יודעת מה להמליץ לך חוץ מזה שתמשיכי לעשות את מה שאת כבר עושה, מסבירה לו שיש כל מיני סוגים של משפחות. אם אפשר הייתי רוצה לשאול אותך מהן הסיבות שהוא גדל בלי אבא, האם זה היה הריון מתרומת זרע?

Star_Dust

New member
גם הבת שלי מחפשת אבא

היא בת שש. גדלה ללא אבא מהיום שהיא זוכרת את עצמה. מדי פעם היא מבקשת ממני בדמעות להתחתן כבר עם מישהו כדי שגם לה יהיה אבא כמו לכל הילדים. לא אכפת לה עם מי. העיקר שכבר יהיה לה אבא חי (אבא שלה נהרג כשהיא היתה בת חודש וחצי).. היא אומרת לי משפטים שקורעים לי את הלב כמו:"אני לא יודעת מה זה המילה אבא. אני רוצה כבר להכיר את המילה הזאת". אני מתמודדת עם זה באמצעות המון המון הסברים... אומרת לה שאני מבינה את החוסר אבל במשפחה שלנו אין אבא... שאם היה אפשר לתקן את המצב הייתי מתקנת כי כל מה שאני רוצה הוא שהיא תהיה מאושרת... מסבירה לה המשפחה שלנו מורכבת ממנה וממני ומעוד כל מיני אנשים שנכנסים ויוצאים מחיינו. לא מציעה בשום פנים ואופן פתרונות פלא (כמו... אני אמצא לך אבא). כי פשוט אין. זו התמודדות לא פשוטה. ליבי איתך.

אסור להתייאש, וגם ליבי איתך.

גם ליבי איתך, ואת מתמודדת נהדר עם הסיטואציה הדומה והמאד לא פשוטה אליה נקלענו שתינו, בדרכים שונות. למרות שאני לא משלה את ירדן ולא מבטיחה לו למצוא לו אבא, וברור שאבא באמת אין לו, בליבי קשה לי להשלים עם העדר דמות גברית שתתמוך בו לאורך שנות ילדותו, הוא ראוי ליותר, הוא פשוט חמד של ילד, מקסים, ואני חווה תחושת החמצה קשה מנשוא, בעיקר בסופי שבוע וחגים, כשהוריי אחי אחותי וילדיה כמעט תמיד עסוקים בדברים שונים ולא מעוניינים לבלות איתנו, אז החסך מתעצם, והלב שלי נקרע מבפנים. כמובן שכלפיי חוץ אני משדרת לירדן שהכל בסדר ועושה שמיניות באויר כדי למצוא לו חברים לשבת ולחג, לבלות איתם יחד כדי למנוע ממנו את חוויית הלבד, היעדר המשפחה התומכת מסביב... מקווה בכל זאת למצוא לו דמות אב שתמלא חלק מהחסר בחייו... איפה אתן גרות? איך אתן מבלות בשבתות וחגים? אנחנו מחפשים חברים לבלות חגים חופשות וסופי שבוע... ובמקביל, אני מחפשת לירדן דמות אב, ואולי לי שותף, לפחות אני מנסה..

נסי דרך פרוייקט פר"ח (סטודנטים למען הקהילה)

בחלק מהמקומות שבהם מתקיים פר"ח, אפשר לחנוך ילדים למשפחות חד-הוריות. אני לא יודעת למי להפנות אותך, לדעתי צריך לפנות לרכז פר"ח או לעובדת סוציאלית. הכי פשוט תתקשרי לאוניברסיטה / מכללה שבאיזור מגורייך ותבקשי לדבר עם רכז/ת פר"ח. הם ודאי יידעו מה צריך לעשות כדי שתקבלי חונך כזה... היתרון הוא שבד"כ מדובר בחבר'ה צעירים שיתחברו לילד וישמחו לשחק איתו כדורגל וכדומה. החסרון הוא שכל שנה החונך ישתנה (סטודנטים עושים פר"ח בד"כ רק שנה אחת). מצד שני, אולי במהלך השנה הזו תכירי מישהו ותעבירי אליו את השרביט...

פרח מיועד לילדים בוגרים יותר

בעבר בררתי את נושא פרח, חשבתי על זה בעצמי... אבל פרח לא מיועד לילדי גן, וירדן בני עדיין בגן חובה. פרח מיועד לילדים בוגרים יותר, ואין מסגרת התנדבותית שתומכת בילדי גן נטולי אב. זו המציאות האכזרית בה אנו חיים... בינתיים עוד לא מצאתי פיתרון יצירתי, מאד עצוב וכואב, אבל זו המציאות.. היא לא פשוטה ולא וורודה, למרות שאני משדרת לירדן אופטימיות ושמחה ומנסה למלא לו את החללים ככל יכולתי.

שלום לך ואשמח לשתף ולהביע דעתי

שמי אילנה,אם לשני בנים,הבכור כבן 9+ ותינוק כבן שנתיים + מקסימים שניהם וממש לא קל לגדל לבד ובמיוחד ללא--------אב ו/או דמות אב ובכלל,אבל,,,זו הייתה בחירתי וכך גדלים שני הבנים, אני חושבת שבעניין הזה הרגיש זה מאד אינדבדואלי משום שאני באופן אישי החדרתי לבני מגיל מאד צעיר שהאבא שלו לא יגור איתנו ואין לנו קשר איתו,בחרתי גם להסביר וזו האמת לאמיתה שרציתי מאד להיות אימא ולתת מאהבתי לילד שלי ושוב,,, אני יודעת שאולי זה לא הוגן כלפיי הילד אבל זו כל האמת, מעולם לא השאתי לו שום תקווה כלשהיא שהוא יופיע יום אחד והוא מקבל המון בטחון ממני ואני ממשיכה בשיחות האלו עד היום למרות שהוא גדול יותר, יש לו חונך חמוד כבן 27 וזה דיי טרי,והוא אף רואה שגם אחיו הצעיר גדל ללא אב ואני מאד משתדלת שהדברים יהיו תמיד עקביים/כנים ונכונים, מצד שני,,,להכניס מישהו הביתה קצת מרתיע אותי,ומעולם לא ניסיתי, גם כשהוא שואל אותי אם יהיה לי חבר והאם הוא יהיה אבא שלו ,אני עונה שהוא לא יכול להיות אב שלו וגם מאד תלוי במערכת היחסים שתווצר, אני יודעת שזה לא קל אבל היי חזקה ושדרי בטחון ואת בחירתך והיי שלמה איתה, אני יודעת שכשהשאלה הזו צפה(כך אני חשתי בהתחלה כשהיה בין 4-5 ) יש מן צביטה,,,וזה עובר לי מהר מאד כי זו המציאות ואנו חיים אותה. עוד דבר,,,כשהיה בגן בגיל 5 סיפר לי שקראו ספר על אבא וזה היה יום המשפחה, והגננת דברה על כל מיני סוגי משפחות, ושאל אותי אם אפשר לקנות אבא בחנות,,עניתי לו שלא בדיוק כפי שאי אפשר לקנות אימא בחנות , אני תמיד מאפשרת לו לשוחח על זה ואפילו מעלה את זה מידי פעם אבל שוב,,בני גדול יותר. בהצלחה אילנה אימא של ניתאי וליאם שהפכו אותי למי שהנני

הי אילנה

הי אילנה, כמוך גם אני תמיד אמרתי לירדן את האמת, ובכל פעם שהוא שואל אנחנו משוחחים ואני עונה ומסבירה בפשטות את המצב, והוא מאד מודע למציאות. יש מכנה משותף בין המקרה שלך לשלי, אבל יש גם הבדלים. לכל אחד מילדייך יש גם אח, ואתם לא שניים אלא שלושה. לירדן, לא רק שאין אחים ואנחנו שניים ולא שלושה (שזה מצב אחר לגמרי) אלא שהוא גם יודע שהיה לו אח, שנפטר לפני שנים רבות. הוא משתוקק לפגוש את האח שהיה לו (שנפטר לפני שנים רבות) ומאד היה רוצה גם שיהיה לו אח חדש, ואבא כמובן... למרות שאני עושה את הדבר הנכון וירדן ילד שמח אופטימי וחברותי, בכל זאת יש לו חסכים שאי אפשר למנוע, ובתוכי אני מאד עצובה וכואב לי עליו, כי הוא ראוי לטוב ביותר, ואני חסרת אונים ולא יכולה למלא לו את החסכים.. אני יודעת שאני אמא טובה ואני שלמה עם בחירתי ודרכי, ובכל זאת בפנים זה כואב... ויחד עם זאת ירדן הוא האושר של חיי, הוא באמת ילד מקסים... תהיי חזקה טלי

אמא66

New member
בכל פעם שהצעתי לילדה שלי שאמצא לה אבא חדש,

היא אמרה שהיא רוצה רק את האבא האמיתי שלה, שהיא עדיין זוכרת אותו. כניראה שתמיד יש איזו כמיהה למקור האורגינאלי. אז אם זה ככה למה בכלל להתאמץ למצוא לה תחליף? אם במילא היא תמשיך לרצות את האבא המקורי שלה? אני ירדתי מהרעיון. מבחינתי אני גם אבא וגם אמא, ודואגת שהיא תהיה מוקפת בחברים רוב הזמן, כדי ליצור תחושה משפחתית יותר. הבית שלנו נראה כמו תחנת רכבת וככה הוא ימשיך להיות גם כשהיא תגדל - בית שהוא אבן שואבת לחברים שלה. עצם העובדה שהיא צוחקת מתוך שינה כל לילה, בלי יוצא מן הכלל, מראה ששמחת החיים שלה היא אמיתית, עם או בלי חסכים. וכמה מאיתנו, שגדלו עם אבא, לא הרגישו שהוא יותר בעבודה מאשר איתנו? זה לא חסך? מה שחשוב זה שהילדים שלנו הם מאוזנים, בריאים ושמחים. כל השאר - הרבה פחות משמעותי מאיך שזה נראה לנו מנקודת הראות של הדור שלנו.

אני מסכימה איתך חלקית.

יש הרבה אמת בדברייך, לירדן לא היה אבא אורגינלי, הוא לא פגש שום אבא ואין לו מקור השוואה. גם הוא כמו ילדך, צוחק ומחייך רוב הזמן, ירדן הוא ילד מאד שמח אופטימי וחברותי, זה גם בזכות הגנים הטובים שלו כנראה, אבל אני בהחלט זוקפת את זה גם לזכותי, אני הרי כל ההורים שלו, המודל לחיקוי, ואני לא משליכה עליו את הכאבים שלי הפחדים החרדות והתיסכולים שיש בי, אני מצליחה למנוע את הנטל והמשא הכבד הזה ממנו, והראיה היא אופיו השמח אופטימי וטוב לב... אבל זה שגם רגשות כאלו קיימים, זו עובדה, זה קטע של הרגש, של האמוציו. בו זמנית, וללא סתירה, יש בי גם המון אושר ושמחה על האוצר הזה שנפל בחלקי, על החלום הנפלא הזה שהתגשם לי, על הקשר המיוחד היפה והאוהב כל כך שיש לי עם ירדן בני היקר שהוא כל עולמי, ואני כל עולמו. אין סתירה בין השניים. בחיים יש שמחה אבל יש גם כאב. אני מצליחה לא להעביר לו את כובד המשא, את הכאב והתיסכול שלי, ומשדרת לו שהחיים יפים, ושלא חסר לו כלום. גם אני דואגת להקיף אותו בחברים רבים, במהלך השבוע זה לא בעיה, אבל בשבתות וחגים קשה למצוא אותם ואין פה תחנת רכבת. אני אוהבת לבלות עם ירדן גם לבד, רק שנינו, אל תיטעי.. אבל שבתות שלמות וחגים, רק הוא ואני, מעצים את תחושת החסר, החסך, הבדידות, הצורך הבלתי מסופק במשפחה תומכת (סבים דודים, בני דודים... לפחות שיהיה מאלה, אם אין אבא או אחים) ואני מודה שזה לא קל, ירדן לא ממלל עדיין בגילו כמו מבוגר, אבל כשאנחנו לגמרי לבד ימים ולילות, הוא כן חש בחסר, וזה כן מפריע לו, ובמצבים כאלו מתעוררים בו געגועים (באופן לגמרי אנושי וטבעי) לאבא שחסר, לאחים, וגם לחברים שנעלמים לו בשבתות וחגים.. (הם מבלים עם בני משפחותיהם כמובן..) ואז הלב נקרע... החוסר אונים הזה שלי, גומר אותי ומכלה אותי מבפנים. אנחנו רק בני אדם, ויש גם כאב, לצד האושר המופלא שיש לי עם ירדן. אז יש אמת בדברייך, אבל יש גם דברים נוספים... יש עוד צדדים למטבע..

למעלה