יקירי:)) 2 שאלות!

רוחלע19

New member
נכון מאד!

נראה לי אפילו יותר מזה. אם לגבי שמחה הריקוד זה רק אמצעי להגיע לשמחה לגבי ההתקרבות, לא שייך בכלל לחוש בלי ההתעוררות! לא אמצעי, אלא חלק מחייב לפני זה. כמו למשל, אם את רוצה להגיע למקום מסוים, את צריכה ללכת או לנסוע לשם ההליכה או הנסיעה היא רק אמצעי. (ואם את נמצאת בקרבת מקום אין צורך באמצעי) אולם לאכול ולשתות, זה לא אמצעי לחיות, אלא תנאי של החיים, בלעדי זה אין בכלל קיום לגוף

nogit.

New member
ועכשיו.. שאני מפתחת את זה קצת...

יש משהו קשור לזה ב"אורות התשובה":" יסוד התשובה צריך להיות לעולם מנח על התיקון של להבא. ובתחלה לא ישים כל כך לעקר מעכב על דבר העבר, כי אם יבוא מיד לעסוק בתיקון העבר ימצא מניעות רבות ויהיו דרכי התשובה וקרבת ה´ קשים לפניו. אבל בהיותו עסוק באמת לתקן את מעשיו, הדבר מבטח שאז יעזרוהו מן השמיים גם כן על תקנת העבר" (הראי"ה קוק, פי"ג, ט2) מה הוא אומר כאן בעצם? שבכל תהליך של התקרבות להשי"ת, אנחנו צריכים להמשיך קדימה, אפילו בתהליך התשובה שלכאורה כולו עסוק בעבר, אנחנו צריכים להיות עסוקים בעתיד, בקדימה, בסע.... אשרינו שזכינו, ללמוד ולדעת את כל הדברים הנפלאים האלו, שסללו לפנינו דרך, לא קלה אומנם, אבל אמיתית מאוד ומלאת יופי אל השי"ת.

רוחלע19

New member
יפה מאד! תודה!!!

כ"יהודה ועוד לקרא" אפשר להוסיף על הדברים של הרב קוק כתוב "סור מרע ועשה טוב" מפרשים אצל החסידים הפסוק: "סור מרע" - איך סרים מהרע? "ועשה טוב" דהיינו ע"י עשיית טוב במילא סרים מהרע!!! עוד פעם תודה על הדברים הנפלאים שלך.

nogit.

New member
תודה רבה מתוקה:)

זה מדהים איך בכל פעם מחדש אני רואה איך יש נקודות חיבור בין כל גדולי העולם האלו.... (הרמב"ם, ר´ נחמן, הרב קוק וכו´..)

התרנגול

New member
אכן, ידוע...

יש דמיון בעניין התשובה בין הרב קוק לר´ נחמן, ואין דרך טובה יותר להסביר את זה יותר מהקטע שהבאת מ"אורות התשובה". כל זה, לעומת הרב סולובייצ´יק בספרו "על התשובה", שכותב שאדם לא יכול ללכת בדרך זה, וכאילו לרגע להסתכל על עתיד ולא על עבר, כי העבר זה חלק ממנו, ומה שלא יעשה- לא יוכל להתכחש ולשכוח. לכן, הוא כותב שצריך לקחת את העבר, וממנו, מתוך כך לעלות למדרגת התשובה, ולהעלות יחד איתו את העבר, והעבירות שלו....

אמיתי 21

New member
ועל זה אמר רבנו יונה מגרונדי

עמ"י עש"ו אדם צריך לעשות תשובה על התשובה כדי לפעם ראשונה מיראה ופעם שניה מאהבה והשכר על דבר זה אין תכלית . ומוסיף רבנו הנשר הגדול כתב בהלכות תשובה הלכה א פרק ב´ אבל שאדם צריך לחזור לנסות את עצמו אותה זמן אותה אשה אותה מקום וזה נקרה בעל תשובה גמור . אז כמו שאמר ספר היצרה " ואם רץ פיך לדבר ולבך להרהר שוב למקום, שלכך נאמר רצוא ושוב " לתקן פגם של לפתח חטאת רובץ כך זה דרך התשובה ומי יתן לנו שנזכה להיות בעלי תשובה

nogit.

New member
הייי הייי זהירות!

הרמב"ם לא כתב שאדם צריך לנסות את עצמו הוא כותב שם "ואיזהו בעל תשובה? זה שבא לידו דבר שעבר בו ואפשר בידו לעשותו ופירש ולא עשה מפני התשובה לא מיראה ולא מכשלון כח. כיצד הרי שבא על אשה בעבירה ולאחר זמן נתייחד עמה והוא עומד באהבתו בה ובכח גופו ובמדינה שעבר בה ופירש ולא עבר - זהו בעל תשובה גמורה". הקב"ה מזמין את הניסיון, אדם לא צריך להביא על עצמו את הניסיון. שהרי "אל תאמין בעצמך עד יום מותך"...

אמיתי 21

New member
צודקת ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו לא זכתי בדיוק אשריך
צדיקהההההה

אמיתי 21

New member
מה יהיה בסוף פעם שלישית שאני כותב

עמ"י עש"ו את זה וזה נמחק אבל רק לשבח את המקום כל פעם נפתחים אורות חדשים . רש"י עשרה מיני לשונות של תפילה , ואחת מהם היתה צעקה שהיא מרגה הכי נמוכה והכי גבוה היתה תפילה וצריך להבין מה פשר הדבר למדנו שבזמן שאדם חוטא מסתלקים ממנו כל בחינות הנר"ן ונשאר לו רק בחינת הנפש הבהמית שהיא בחינת תינוק שאינו יודע דבר על דרך מה שאמר הנביא "נער אונכי לא יודע דבר " מטעם כי אז הוא רק היה בחינת יונק ואין לו בחינת רוח וברגע שהוא רוצה לקבל שפע מאמו הוא צועק כך זה באומות העולם , מה שאין כן בישראל עם קדוש שיש להם ברוח דקדושא כמו שאמר אונקולוס רוח ממללא , ובזמן שישראל היו במיצרים היו חטאו כמו שכתוב במדרש אלו עובדי עובדה זרה ואלו עובדים עבודה זרה ונסתלק מהם כל בחינות הנר"ן ונתשאר רק בחינת הנפש הבהמית שאינה יכולה לתקשר לאל ע"י אותו סריס כי בחינה הרוח מחברת בין בחינות נפש בהמית לבין הנשמה בשמימית ועל דרך זה נפרש את הפסוק בס"ד ונבין כוונת רבנו נחמן זצק"ל
"ויאמר יהו"ה אל משה מה תצעק אלי דבר אל בני ישראל ויסעו: " , מה - שזה בחינת הרוח ליודעי ח"ן , תצעק -אותה בחינת הנפש בהמית שהיא מושרשת משם אלהי"ם שאין לה כח לתחבר לשרוש העליון לאל ע"י אותה סריס ומטעם זה אמר אל"י שזה סוד אותיות פנמיות דשם אלהי"ם ונשאר אותיות הים משם אלהי"ם שזה בחינת הנשמה שמקורה הוא בים העליון( עולם הכסא על דרך שאמר הכתוב פרשז עלי ואחוז בכסא ) דבר - שזה מלשון תחבר כמו שאמרנו למקודם שאותה סריס הוא בחינת הקישור של שני בחינות נפש לשנמה העליונה ועל דרך אחרת דבר זה גם מנהיג שהוא מקשר בין העם למלך . ויסעו - יתחברו למקור העליון וזה כוונת הפסוק סע לא למשיך בחיים לאל למשיך את השפע העליון שהצדיק שהוא בחינת משה רבנו מקשר אני מקווה שכתבתי ברור ואנשים יבינו
-

nogit.

New member
אשריך צדיק:))

אשכרה היית אפילו מסודר הפעם.... אולי נסדר ככה בכל פעם? שימחק ותצטרך לנסח מחדש עד שיהיה בהיר כמו עכשיו?
סתם:)) מובן ונותן עוד עומק ומעשיר יותר ויותר, אשריך!!!! :)

אמיתי 21

New member
חחחח רעיון טוב ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו מה לעשות משמים עשו את כך אז איך רבי נחמן אומר צריך להיות עקשן
אז אמרתי נהיה עקשנים ד"א מי יודע איפה יש גופנים באשורית מי שיודע יזכה לקבל בע"ה בעוד חודש בלי נדר בספר על ביאורים וחידושים על תפילה
אני פשוט מחפש ולא מוצא

nogit.

New member
אתה יודע מה?

פשוט צריך להתרגל אליך
, לי לקח יותר משנה:))) (חיפשתי לך גופנים באשורית ולא מצאתי:))

התרנגול

New member
ושמעתי מהרב אלישע וישליצקי באותו ענ

יין <או שקראתי בספר שלו, אני כבר לא זוכר...> לעניין פרשת "וירא", שנא´ "וירא אליו אלוקים באלוני ממרא והוא יושב פתח האוהל כחום היום; וישא עיניו וירא וכו´". ושאל שם- מה פתאום נשא עיניו? הרי "נשא עיניו", משמעות שהוא חיפש ממש, לא סתם הסתכל, אז למה סתם ככה הוא נשא עיניו? וענה- שאברהם אבינו ע"ה מתוך דיבורו עם הקב"ה והתגלות הקב"ה אליו- תמיד חיפש מיד איפה ליישם זה , איך להוריד את זה לחיי המעשה, ולכן מיד אחרי "וירא אליו אלוקים"- "וישא עיניו וירא". וכן בפרשת העקדה, מיד לאחר דברי המלאך "אל תשלח ידך אל הנער וכו´", נא´ "וישא עיניו וירא והנה איל וכו´".

קודם רבינו הקדוש הביע את דעתו להקבר

באומן בכמה מקומות וכן מוהרנ"ת מביא בספרו ימי מוהרנת את כל פרטי ההסתלקות של רבינו שביקש שיזיזו את המטה לנקודה מסוימת בחדר ובהמשך דבריו הוא כותב והבנתי שהמקום מזומן לו מששת ימי בראשית וכמובן שיש עוד הרבה מה להגיד בזה ואכמ"ל אם אתה מאמין שיכולים לקלקל תאמין שיכולים לתקן אין שום יאוש בעולם כלל

למעלה