יקיציה מוקדמת

ET2k

New member
יקיציה מוקדמת

אני מתעורר כמעט כל יום ב6 וחצי ובדרך כלל אני לא ממש מצליח לישון לאחר מכן.(רק בצורה מקוטעת).אני מנסה לכסות את כל החלונות בחדר,אבל תמיד נכנס קצת אור. איך אני יכול לדעת אם הבעיה היא באמת בגלל האור,או בגלל השעון הביולוגי? קראתי גם במאמר של הארץ ששינה מקוטעת רק הורסת את השינה יותר.לכן ניסיתי ללכת לישון מוקדם (11) כדי לקבל שבע שעות שינה.כמובן שלא הצלחתי להירדם עד 12 וחצי
. מצד שני,אם אני הולך לישון למשל ב3 (וזה קורה לעיתים נדירות,אני לא מתעורר בשש וחצי.

דנטל

New member
אז אתה ישן בערך 6 שעות?

והשינה עצמה, עד 6 וחצי, היא איכותית? בעקרון, באמת עדיף 7, אבל 6 שעות איכותיות זה לא קריטי. בשביל אנשים שהאור הוא ממש בעייתי יש מסכות לעיניים. בשביל לדעת אם זה האור, דווקא הייתי לא סוגרת את התריסים. אור יש כבר לפני 6 וחצי, כך שאם זו הסיבה, אז תתעורר עוד קודם כשהתריסים לא מוגפים. בנוסף, אולי כדאי ללכת לישון אחרי 12 וחצי ולראות באיזו שעה אתה מתעורר. פשוט לראות אם 6 וחצי זו השעה שלך, או ש- 6 שעות זו כמות שעות השינה שלך. יקיצה מוקדמת לא נקבעת לפי השעה, אלא לפי כמות השעות. בדרך כלל, אנשים שסובלים מיקיצה מוקדמת, יתעורר אחרי 2-3 שעות שינה בלבד.

ET2k

New member
היתה לי גם תקופה כזו

שהייתי מתעורר ב4... אני פוחד לשים מסכה על העינים כי לפעמיים אני לא מאה אחוז ער,ואם אני מתעורר ככה כשיש חושך גמור,אני עלול לא לזכור איפה אני ולהיבהל
. אני יודע שזה נשמע סותר,וזה באמת סותר למרבה הצער.

דנטל

New member
נו, אז לפחות אתה לא בתקופה ההיא

אבל, באמת, במהלך 6 השעות שאתה ישן, אתה ישן טוב, או שזו שינה עם יקיצות?

ורד302

New member
גם אני בימים האחרונים מתעוררת מוקדם

בסביבות 5:00 או 6:00 אני כבר ערה, אבל נשארת במיטה עד 7:00 בערך. שעת ההתעוררות לא קשורה לשעה שאני הולכת לישון. וכשזה קורה אני קמה די עייפה ולא מתאוששת מהעייפות הזאת. אני כל היום נמצאת באנרגיות מאוד נמוכות. זה אמנם מצב יותר נורמאלי ממה שהיה לי בחודשים האחרונים בהם היו לילות שלמים ללא שינה, או שינה של שעתיים-שלוש. אבל זה זה נסיגה אחרי שבוע שלם שהיה לי שבו ישנתי כמעט "נורמאלי".

דנטל

New member
נעים לקרוא שהיה לך שבוע טוב יחסית

גם לפני השבוע הזה היית מתעוררת בשעות כאלה, לא?

למעלה