יקיניקו טנקה

יקיניקו טנקה

כבר זמן מה אני מתכנן להתחיל לכתוב ביקורות על המסעדות שאני ובן זוגי פוקדים לעתים קרובות למדי, אך החוויה שלנו ביום ראשון האחרון ביקיניקו טנקה בהרצליה גרמה לי לקפוץ למים.

את יקיניקו טנקה הכרנו לפני כשנה כשהוציאו קופון. אנחנו קונים לא מעט קופונים למסעדות- בעינינו זוהי דרך טובה להכיר מסעדות חדשות, לאכול ארוחה מלאה (ראשונה+עיקרית+קינוח+שתיה+שתיה חריפה) במחיר סביר ויש לקופונים עוד יתרון: תוקף. בתור הורים צעירים לפעמים אנחנו צריכים משהו שיכריח אותו לצאת מהבית...

מהארוחה הראשונה שלנו ביקיניקו טנקה נהנינו מאוד: מהחידוש- לא הכרנו אוכל יפני כזה קודם לכן, מהטעמים העזים, ההגשה היפה, השירות המצוין (איפה עוד נותנים לך מטליות חמות בתחילת הארוחה?), הישיבה המרעננת בתאים פרטיים (כאילו- כי שומעים את השכנים טוב מדי), כמובן מהאוכל הטעים ובכלל, מהחוויה הכוללת.
לכן כשראינו קופון נוסף ליקיניקו טנקה לפני כחודשיים קנינו אותו ללא היסוס.

הגענו למסעדה ביום ראשון בערב, הצגנו את הקופון שלנו, והתיישבו.
לאחר כמספר דקות נכנס אלינו בעל המסעדה ואמר שהוא מצטער, אבל האם אנחנו בטוחים שלא ניצלנו כבר את הקופון? כי לפי המידע שברשותו הקופון כבר נוצל. הבטחנו לו שלא, והוא הלך לברר, למרות שכבר היה ברור למדי שהקופון שלנו נגנב (למרות שעד היום לא התברר איך).
אחרי כמספר דקות שבהן לא היה ברור מה יעלה בגורל הארוחה שלנו (ועוד לאחר שמצאנו בייביסיטר!) הוא חזר אלינו ואמר לנו שאנחנו האורחים שלו, שהוא בוחר להאמין לנו שלא ניצלנו כבר את הקופון ושנהנה מהארוחה. וכך היה.
השירות היה מופתי והאוכל נהדר. קודם כל קיבלנו כוסות לימונדה מרעננות ואז התחילו לצאת המנות הראשונות- קיבלנו מרק מיסו טעים, סלט עם רוטב מרענן ומצוין, דים סאם שו- מאי שרימפס שהיה טעים אם כי טעמתי כבר טובים ממנו, וגולת הכותרת: טופו כותנה עם פטריות שיטאקה ברוטב שהיה פשוט אלוהי.
מנת הביניים היתה פלטה רותחת של פירות ים וירקות- שרימפס, קלאמרי, דג סלמון, קוקי סאן ז'אק שהוספנו בעלות של 15 ₪ ובהחלט שדרגו את המנה, כרוב וגזר שחו ברוטב מתקתק אך מורכב שאכלנו בכפית עד הטיפה האחרונה.
אחר כך הגיעו הבשרים שצלינו לבד- עוף במרינדה טעימה טעימה, אווז, בשר לבן ושני סוגי בקר. כולם טובים. בהחלטה של הרגע האחרון החלטנו לטעום את הקובה ביף בתוספת מחיר של 50 ₪ ו-וואו! הבשר היה רך, מלא טעם. נהדר. לגמרי שווה את תוספת המחיר.
כתוספת קיבלנו קדירת אורז עם מיני ירקות, שרצים וביצה שעורבבה לתוכו במהירות ע"י המלצר. ככל שעבר הזמן האורז נהיה טעים יותר- כשנדבק לקרקעית הסיר הרותח והפך פריך.
לסיום קיבלנו כוסות צ'ויה קרות וסורבה שהיה... סורבה. לא מלהיב, אבל גם לא רע.
השארנו טיפ נדיב ביותר של 100 שקלים (בכל זאת היה לנו לא נעים שבעצם מבחינת המסעדה אכלנו בחינם למעט 65 השקלים של התוספות לארוחה שלקחנו) וסיכמנו שהיה ערב מוצלח ביותר, שעוד נחזור ליקיניקו טנקה, ושהם התמודדו עם הסיטואציה הלא נעימה בתחילת הערב כפי שהיינו מצפים ממסעדה, אך שיש לנו הרגשה שרק מעט מסעדות בישראל היו נוהגות כמוה.

pix37

New member
ברוך הבא - כל הכבוד על ביקורת בכורה

וכל הכבוד למסעדה אשר התמודדה בכבוד עם התקלה

יויו13

New member
מסכים עם הסייפא שלך ,איזה יופי כל הכבוד

אם לא איכפת לך הצעה קטנה .
טלפון זריז לבעל המסעדה החביב הזה והפנייתו לפוסט שלך,
לעניות דעתי זה יעשה לו את היום והחג ובחלט זה פיצוי נאות על אובדן ההכנסות שלו .
ואם אדוני קורא כאן אז שאפו והורדת כובע.

ליר141

New member
בזכות הביקורת המפרגנת

פתרת לי התלבטות והזמנתי לשבוע הבא ליומולדת של חברה.
תודה לך על הביקורת וסחתיין על האירוח של המסעדה!!

1Shir

New member
תודה על הביקורת וברוך הבא לפורום!

אני מקווה שלמסעדה יש ביטוח למקרים כאלה
בכל אופן הם נהגו נכונה כשלא "זרקו" אתכם החוצה! :)

אשמח לקרוא ביקורות נוספות בעתיד

salo22

New member
תודה על ביקורת נהדרת

בהחלט אחת הטובות שקראתי לאחרונה

החתולית

New member
על הדיווח וברוך הבא לפורום

מנהל המסעדה התנהל בצורה חכמה ושירותית, ובהחלט מגיע לו שאפו, על כך.

מקווה שתמצאו בייביסיטר עוד הרבה פעמים, כדי שתמשיך לכתוב :)

spur

New member
כל הכבוד לבעל המסעדה

ותודה לך על הדיווח,

עשית חשק ללכת לאכול שם

ההוגה

New member
נשמע מקום נעים וטעים

רק לא ברור לי איך קופון יכול להיגנב...?

יש חברות קופונים שמסמנים את הקופון כנוצל למרות שבפועל הוא לא, בהסכמת המסעדה ובידיעתה כמובן. משהו שקשור להסדרי התשלום ביניהם. אך במקרים אלו המסעדה מנהלת רשימה נפרדת של מה נוצל ומה לא נוצל וכולם שם אמורים לדעת על זה.

שקדייה

New member
לי יש חוויה שונה מהמקום הזה...

אקדים ואומר, פה בפירוש יש עניין של טעם וריח, של אולי יום לא מוצלח, והרבה בעיני המתבונן.

אז גם אנחנו רכשנו בבאליגם את התלוש הזה (ואחריו נשבעתי- לא הולכת יותר למסעדות עם תלושים. זה חד משמעית מוריד את הרמה, למשהו שאני לא רוצה לקנות , גם לא בהנחה...)

מכיוון שהתפריט עם הקופון הוא תפריט אחיד, אז אכלנו בעצם את אותן המנות בדיוק.
לטעמנו האישי- שום דבר לכתוב עליו הביתה. להיפך.... הכל הרגיש כאילו נעשה ביד גסה, קצת טעמים של מסעדת מוקפץ בינונית.
הטופו כותנה בעם שיטקי שנורא אהבת, היה לא טוב לטעמי. הרוטב היה כבד ומתקתק כמו טריאקי תעשייתי.
מנת הבשרים היתה פשוט פיצפונת. כמה פרוסות דקיקות וקטנטנות, ש"לא סגרו את החור בשן", למרות שאני חייבת לציין שראו והרגישו שמדובר בבשר איכותי, וגם המרינדה היתה נחמדה.
האורז הזה עם הירקות והביצה שמערבב המלצר היה המנה הכי טעימה, וגם הכי "שהרגשנו שאנחנו אוכלים משהו"- אבל כל הטקס שהיה מלווה אליה היתה טיפה מופרז בעיני... כמות הפאתוס שבערבוב ביצה לתוך אורז חרגה לגמרי מהתוצר. גם ההסברים על איך לאכול ואיך לגרד את השרוף מהתחתית...

אציין שמכיוון שלא ממש נהננו ממה שהגיע- לא הוספנו שידרוגים. כך שאין לי מה לומר על השידרוגים שלכם.
השירות- אכן היה מצויין. היה לנו מלצר ממש חמוד, שהשרה אוירה טובה באמת.

לגבי צורת הישיבה הזו בתאים ה"פרטיים", למראית עין זה אחלה, אבל בפועל, יושבים בצפיפות ובקירבה הרבה יותר גדולה לשולחנות שלידנו מאשר בבית קפה הכי דחוס, אז נכון שיריעת נייר אורז מתוחה בנינו, אבל זה לחלוטין לא מרגיש פרטי. להיפך הרעש מהשולחן ליד (שולחן של 10 מורות, שחגגו יומולדת 50 לרינה, וניסו לשכנע את המלצר להכין להן סלט ניסואז...
) הופך את השיחה בתא ה"פרטי" לכמעט בלתי אפשרית.

אני לא חושבת שאחזור לשם...
אם כי מה שסיפרת פה על היחס של בעל הבית, הוא לגמרי לא מובן מאליו.

inבאלי

New member
כל הכבוד לבעל המסעדה

בהחלט גישה שירותית יוצאת דופן.
יוצא לי לפעמים לחנות מול המסעדה כשאני הולכת לפילאטיס ואני תמיד חושבת כמה הכניסה אליה נראית מבאסת.
בלי קשר לכניסה, טוב שנהניתם ואתה כותב יפה - ברוך הבא ותמשיך לכתוב

למעלה