יקינטון באיחור מה....

Yuli Gama

New member
יקינטון באיחור מה....

הבטחתי לבן הזוג שלי להביא יקינטון הביתה. עכשיו, אני יודעת שהוא לא שורד בבית(היקינטון, כוונתי) . האם זה מאוחר מדי לשתול אותו בגינה? (אני מתכוונת לקנות בעציץ פצפון עם פרחים שכבר יצאו) איפה לשתול? באדמה או באציץ? איזו תאורה? כמה זמן עוד נשאר להם? המון תודה
עדיין מחכה למצלמה שתגיע בדואר ואז אוכל גם להביא צילומים. נ.ב הייתי היום במשתלה החדשה של יגור. נחמד. מאוד יקר, אבל נחמד. כמו איקיאה לצמחים
. יצאתי משם עם פוקסיה קוראל (לא יודעת למה, לא קניתי אותה במלצר, אבל כאשר הייתי ביגור לא זכרתי למה). מוכרים אותה שם בתור צמח בית. י

oferessel

New member
סליחה, אבל לא הסברתי נכון

התכוונתי שהפרח(ים) ישרוד(ו) לכל היותר שבועיים. הצמח עצמו ישרוד ועוד איך ישרוד. כדי לשתול אותו או להשאירו באותו עציץ בחצי צל.

Yuli Gama

New member
ואם אני קונה אותו בלי פרחים?

אחד שכבר טמון אבל הפרחים עוד לא יצאו? הצמח עצמו ישרוד אבל לא יפרח שוב השנה? העציץ הפיצפון הזה לא קטן לו מדי?

oferessel

New member
O.K לפי הסדר

1) זה שטמון יצאו, בע"ה יצאו לא פרחים. 2)היקינטון מוציא בד"כ עמוד תפרחת אחד. 3) העציץ הפיצפון הזה לא קטן לו מידי, מאחר שליקינטון יש את כל המזון שנחוץ לו כדי לפרוח השנה בבצל שלו. עבור שנה הבאה זה כבר סיפור אחר.

meiraval

New member
../images/Emo207.gif היקינטונים שלי כבר מזמן גמרו

לפרוח. עד לפני כמה ימים עוד עמדו העלים זקופים בתוך העציץ, היום הבחנתי שהם נפולים לגמרי, ואחרי שצילמתי נגעתי לראות אם לא נרקבו ואז ראיתי שהם מנותקים לגמרי מהמצע שלהם. מאד רוצה לשמור את הבצלים לשנה הבאה (השנה, לא הבנתי כלום וקניתי אותם פורחים). מה לעשות עכשיו? לחתוך את העלים הירוקים? לטמון חזרה את הבצלים? איך להציל אותם???????? מירב.

oferessel

New member
לא מבטיח הצלחה

שיתלי את הבצלים בעציצים בחצי שמש. בשום פנים ואופן לא לחתוך את העלים הירוקים, מכיוון שדרכם היקינטון אוגר מזון (חנקן/חמצן). אי"ה והיקינטונים יקלטו, בתחילת השנה הבאה, הוציאי אותם והכניסי לקרור של חודש בתא הירקות.

meiraval

New member
תודה, לשתול כשהבצל מציץ כמו באמרילי

ס, או לכסות לגמרי. להשקות??? מירב.

Yuli Gama

New member
יש טעם להשאיר באדמה?

יש טעם להשאיר אותם באדמה עד החורף הבא, או שלא לשטול עכשיו כבר מהתחילה ולהתחיל בחורף הבא מבצלים? *יולי, מבואסת שפיספסה את עונת הבצלי השנה לחלוטין כי לא הכירה את הפורום כאשר העונה התחילה*

למעלה