יקותיאל קפלן

Kav Hadorot

New member
יקותיאל קפלן

טוביה קושניר בן כפר יחזקאל נהרג בתש"ח.
הוריו הם הסופר שמעון קושניר ואסתר בת יקותיאל קפלן, מבוני ראשון לציון.
מה שם אשתו של יקותיאל קפלן והיכן הם קבורים?

תודה,
גידי

Ayana KimRon

New member
טוב, לא משנה.

מוזיאון המייסדים של ראשל"צ יודע את שמה של רעיית יקותיאל קפלן. היו נותנים לכם בשליפה מהמותן.
קראו לה רחל. טמונה בוודאות ברעננה, ואני חושבת שגם יקותיאל.

Kav Hadorot

New member
מוזיאון המייסדים

במוזיאון המייסדים של ראשל"צ איתרתי רק את יקותיאל.
לא מצאתי את שם אשתו או מי מילדיו.
היכן רשומה רחל, מה שם נעוריה ומדוע הם טמונים ברעננה?

אני מחפש את הקשר המשפחתי בין יקותיאל ורחל קפלן לבין לייב ורחל רוז'נסקי המופיעים בהרחבה במוזיאון המייסדים.
תודה

Ayana KimRon

New member
באלבום המשפחות

הם חיו ברעננה. יקותיאל נפטר שם בשנות ה-40, רעייתו רחל נפטרה ב-1969 אם אני לא טועה.
מוזכרת בת אחת - טובה. דרך הלינק תוכל לעקוב אחרי הצאצאים שלה ולבדוק מולם את הפרטים בהם אתה חפץ.
http://www.gen-mus.co.il/person/?id=17493

בכל מקרה, כדאי שתפנו לארכיון הציוני בבקשה לפרטים אודות רחל קפלן.

dinaj1

New member
מידע על טוביה קושניר ומשפחתו

ניתן לפנות אלי במסר כדי לקבל את הטלפון של אחיו

Melitz

New member
יקותיאל קפלן המידע שהובא כאן לגבי יקותיאל ורחל קפלן הקבורים ברעננה (תמצא אותו ב-2-3 ידיעות באתר העיתונות ההיסטורית, וכן ומאלבום המשפחות של ראשל"צ) הוא נכון אך איננו רלוונטי.
יקותיאל ורחל קפלן אלו הם אינם הוריה של אסתר קפלן-קושניר, אשתו של שמעון קושניר ואמו של חלל הל"ה, טוביה קושניר.
שם האב של אסתר הוא אותו שם - יקותיאל, אך כאן מתחיל ונגמר הדמיון.
הוריה של אסתר קפלן-קושניר (1897-1982) הם יקותיאל וגיטה קפלן, אין לי מושג היכן מקום קבורתם אך הם מרוז'ינוי
(ליד ברסט-ליטובסק).
לגבי שם נעוריה של גיטה, נסה בין היתר גם את האפשרויות הבאות (באם עדיין לא ניסית):
1. חיפוש ב-JewishGen (מאגרי פולין, ליטא ובלרוס).
2. ארכיון מכון לבון: יש ברשותם אלפי שאלונים מפורטים של אנשי העליה השניה הכוללים הרבה פרטים משפחתיים, מכיוון שאסתר קפלן-קושניר, אשת העליה השניה, מופיעה בלא מעט מקורות הקשורים לעליה השניה, יש יסוד סביר להנחה שגם מילאה שאלון כזה ואולי יימצאו פרטים אודות משפחתה.
בארכיון מכון לבון נמצא גם כל החומר של ארכיונו האישי של שמעון קושניר, אולי גם שם יהיה משהו אודות משפחת אשתו.

נ.ב - כתבת שאתה מחפש את הקשר למשפחת רוז'נסקי, יש כמה וכמה משפחות רוז'נסקי שמוצאן מאותו מקום - רוז'ינוי.

בהצלחה !

dinaj1

New member
אורי קושניר אחיו של טוביה קושניר

חלל הל"ה הוא יו"ר העמותה להנצחת הל"ה. אורי מתגורר בגבעתיים ותוכל למצוא את הטלפון שלו ב 144
אם לא תצליח להשיג את אורי צור איתי קשר

בהצלחה דינה

כפר יחזקאל

הורים רבים של ראשוני כפר יחזקאל עלו לארץ והתגורו במושב. אני לא יודעת למי לפנות, ממליצה לבקר את בית הקברות המקומי.

Kav Hadorot

New member
אורי קושניר

הוא בנה של לאה קומרוב והוא אח למחצה של טוביה.
אבדוק האם יש לו פרטים נוספים.
תודה

Kav Hadorot

New member
יקותיאל קפלן

הי אלי,
אתה צודק.
יקותיאל ורחל קפלן הם ההורים של אסתר זילברמן, זהבה גולדשטיין, טובה וקסלר, יצחק קפלן, יעקב קפלן ועוד...
לא את הזוג הזה אני מחפש.

יקותיאל וגיתה שאני מניח שקבורים בראשל"צ, הם ההורים של אסתר קושניר.
לגבי משפחת רוז'נסקי מדובר בלייב ורחל רוז'נסקי ההורים של אברהם מיכל רוז'נסקי שהיה נשוי לשרה רוזנברג.

קיים ביניהם קשר משפחתי.
נראה לי בין גיתה לרחל.

תודה,
גידי

ניצה 7

New member
הכרתי את מרדכי רוז'נסקי בראשון לציון

(הבן של אברהם מיכל רוז'נסקי ושרה רוזנברג) - הוא אביה של כרמלה חברת ילדות שלי ואנחנו בקשר עד היום בגילנו המופלג. אוכל לשאול אותה פרטים יהיה צורך. ולגבי משפחת קפלן בראשון לא מצאתי את מי שאתה מזכיר באלבום המשפחות אבל הכרתי משפחת קפלן אחרת שאינה קשורה כלל.

Kav Hadorot

New member
כרמלה אחות של תקוה?

ניצה, חברות בגיל מופלג יש לה הרבה יתרונות...
הסבתא רבתא של כרמלה היא רחל רוז'נסקי. מה היה שם נעוריה של רחל?

באלבום המשפחות מופיעים 2 יקותיאל קפלן.
האחד נשוי לרחל ובאלבום ניתן למצוא המון צאצאים. (חפשי רחל קפלן)
השני מופיע אינקוגניטו. לא מחובר לאשה או לילדים.

במקורות אחרים ניתן לראות ששמעון קושניר מכפר יחזקאל היה נשוי לאסתר בת יקותיאל וגיתה קפלן.

לדברי בני המשפחה קיים קשר משפחתי בין קפלן לרוז'נסקי. נראה לי שהקשר הוא בין גיתה לרחל.
האם גיתה=רחל?

www.KavHaDorot.com

ניצה 7

New member
כן, כרמלה אחות של תקוה. אשאל את כרמלה

אבל רק מחר בערב. (מעניין שדיברתי איתה דקה לפני שראיתי את השרשור). אבל לא יכולתי לחזור אליה.
כבת ראשון לציון (נינת אחד המייסדים) אני רוצה לשבח את מוזיאון ראשון לציון על הפרוייקט המופלא והחשוב של אלבום המשפחות, כשהמפעילה אותו ומעדכנת מאז תחילתו היא תרצה חביב גרין, ועל ידה מסייע צוות מסור.

ניצה 7

New member
ראיתי עכשיו שהוזכרו יקותיאל

ורחל קפלן וביתם טובה. טובה ובעלה יהושע וקסלר מאריכים ימים ומתגוררים בראשון. בצירוף מקרים מוזר הכרתי לפני זמן קצר את ביתם רוס שולה בפייסבוק של מוזיאון ראשון וסיפרה לי עליהם. מה אתה מעוניין שאשאל? (עם כרמלה רוז'נסקי אדבר רק מחר בערב). ניצה

למעלה