יקום, אלוהים, רצון

avaloka

New member
יקום, אלוהים, רצון

שלום לכולם רציתי לשתף אתכם במחשבה שעברה לי אתמול כשעמדתי על אי תנועה בכניסה לבגין. כבר גיליתי ברמה זו או אחרת שאין דבר העומד בפני הרצון, או במילים אחרות, שאם אני רוצה משהו, והכוונה שלי טהורה, היקום יבוא לעזרתי ואז תפסתי שאם יש משהו שאני רוצה באמת, ואני מודעת לכך שזה לא מסיבות אגואיסטיות, ואלוהים עוזר לי להשיג אותו אז זה בדיוק כמו להגיד שהרצון שלי הוא הוא יכולת הבריאה שלי לא שזה דבר חדש, אבל באותו רגע, מוקפת במכוניות, כשניסיתי להגדיר לעצמי (כן, שוב) מהו אלוהים, הגעתי לתובנה החשובה הזו. תודה שנתתם לי לשתף אותכם..

תתחדש

New member
אלהים

מעצם הגדרת המושג, הוא מושג שאינו ניתן להגדרה. דוגמא: אינסוף. כמה זה אינסוף? יותר גדול... מיליון. לא, לא, יותר גדול. שני מיליון? לא, לא, יותר גדול. מיליארד? לא , לא... וכו´ וכו´ ומכאן= להגדיר את אלהים? אי אפשר להגדירו. אבל לדעתי הגעת לנקודה חשובה ביותר, שאני תופש אותה כך: יש בתוכך המון רצונות שונים, שלעיתים קרובות מתנגשים. את רוצה גלידה (=מסקנה: לגשת לפריזר), ורוצה להיות רזה (= מסקנה: לא לגשת), את רוצה אהבה (=מסקנה: אז תגידי לו שאת אוהבת אותו) ורוצה לא להפגע (=מסקנה: אז אל תגידי, כי אם הוא לא אוהב, אז תפגעי) וכו´ וכו´. בין יתר הרצונות, ישנו גם הרצון האלהי. כדי לאפשר לך חופש בחירה, הרצון הזה מוסתר, במחשבות נוגדות, מציאות "הפוכה" וכו´. כשאת מתחברת לרצון האמיתי שלך, את מחוברת לרצון האלהי, וא היקום כולו פועל איתך. גם אם בחוץ לא רואים זאת, ונדמה לכולם שאת "תקועה" בפקק תנועה, בעצם , מבחינתך, בכלל לא נתקעת. להיפך, התקדמת המון!!! שתתקדמי תמיד לטוב, בהצלחה בהמשך...

אלוהים?

מי זה ?! אבל מה עושים כשאתה נסחף, ולא באמת יודע מה הרצונות שלך אלא רוצה דברים כי אתה צריך לרצות אותם אבולה שצריכה עכשיו לרצות ללמוד

תתחדש

New member
את לא צריכה

שום דבר חוץ ממה שיש לך. אהה, כן, ומותר לך לרצות דברים שאין לך, ואת ממש "צריכה" אותם. המבחן הוא כמובן , המעשים. אם את באמת רוצה ללמוד, את תמצאי דרך ללמוד, אפילו אם קשה לך לשבת לבד. לדוגמא: את יכולה ללמוד עם חבר/חברה, ל"עבוד" על עצמך ולשכנע את עצמך שלימודים היום הם הכי חשובים ושאר ההנאות ימתינו וכו´. אני מצרף קישור להודעה של קסם אמיתי שמבחינה בין רצון להגיון: הרצון רק רצונות טובים

danielpthegreat

New member
............./images/Emo140.gif

ראי זה נכון שמה שאנו רוצים אנו נשיג............אבל להגדיר את אלוהים אמממממממ למיטב הבנתי הוא לא ניתן להגדרה........ חתום המעריץ מספר אחד של אלוהים דניאל...... לכל החולקים על דעתי אין בדעתי לקיים דיון בנושא עמכם ההבנה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מי זה / מה זה "אלוהים"?

מהו הדבר שאינו ניתן ל"הגדרה"? והאם "השגה" שאתה מדבר עליה היא שימוש במושגים, או הוויה?

rainbow too

New member
../images/Emo2.gif

ההגדרה הברורה ביותר של אלוהים היא לא מוגדרת. אהבה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif לא מסכים ../images/Emo13.gif

ניתן להבין את מהות ה"שם" דרך הסקה והבנה לוגית ואף לזנק משם במחשבה להוויה בו. אם נבין כי המציאות שלנו "מחולקת", והמציאות של "אלוהים" היא שלמות, וכי אנו זקוקים למושגים ושמות אך "השם" הוא מהות המושג עצמו, הרינו מתקרבים להבנתו.

danielpthegreat

New member
שלמות כן שלמות זהו האלוהים....../images/Emo45.gif

אלוהים אני אוהב אותך...............רחוק קרוב מה שלא יהיה........... שמור עלינו ותן בלבנו אהבה שלום ורעות.............. אתה שלמות אני בורג קטן במערכת........... כולם מדברים עליך שבע פעמים בשיעור....... אני רוצה לשמוע שהם אוהבים אותך......דבר ראשון אני שומע אותך קורא לנו וצועק אני אוהב אתכם ....... נו תראה לנו מגיע לנו המצב קשה......... דבר אחרון אני לעולם לא מתייאש מן הרחמים שלך...... ואני כאן נטוע עם שורשים עמוקים בידיעה שאתה בסביבה.....נכון שאתה מחייך עכשיו????? ממני המעריץ מספר אחד שלך

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אלוהים אינו מחייך ../images/Emo13.gif

לאלוהים אין ברגים ואין חלקים. אלוהים הוא ים התודעה האינסופי שאין דבר מלבדו. "אל" הוא כיוון. "ים" הוא אחדותו. כאשר יחזור הגל אל הים יגלה כי לא אבד מעולם.

danielpthegreat

New member
חזק וברוך אינקה ../images/Emo127.gif../images/Emo8.gif

אינקה אתה גבר כלבבי ואני לא הומו אל תבהל......חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

avaloka

New member
בטח שאלוהים מחייך

אלוהים הוא אנחנו אלוהים שמח בשבילנו כשאנחנו הולכים לכיוון שהגדרנו שאליו אנחנו רוצים להגיע אלוהים עצוב בשבילנו כשאנחנו שמים לעצמנו רגל אלוהים הוא אנחנו רק ממרחק והוא אוהב אותנו תמיד נכון, אלוהים לא כועס, לא שופט ולא מעניש אף אחד את זה אנחנו עושים אבל כשאנחנו אוהבים אנחנו מחייכים, ולפעמים החיוך שלנו עצוב וכן, החיים לא אמורים להיות שיגרה משמימה, הם לא צריכים להיות "בסדר" החיים צריכים להיות חגיגה החיים צריכים להיות אהבה ובאהבה יש אנרגיה, חיוניות ושמחה ואם אתה לא שם במה שאתה עושה אולי אתה צריך לשאול למה (אני לא רומזת שאתה לא שם, בכלל לא) אוהבת

rainbow too

New member
האמנם../images/Emo35.gif../images/Emo2.gif../images/Emo13.gif

המציאות של האדם יכולה אף היא להיות שלמות, והרמוניה. באמצעות האהבה. כל מה שהאדם זקוק לו בכדי שהוא יהיה אדם שלם(והביטלס כבר אמרו את זה קודם) הוא א ה ב ה . השלמות היא היא האהבה הבלתי מותנית. האם אתה יכול לאהוב ללא תנאי?

למעלה