:) יצר הרע

kubyack

New member
:) יצר הרע

יש לי שאלה קטנה, אני מתרגל רייקי כ 8 חודשים והשינויים בחיי הם מרחיקי לכת, אם בסבלנות, אהבה, איכפתיות, גישה, הכרת תודה ,וכבוד. אבל ישנם הרגלים שליליים שנראה שמתחזקים יחד עם ההתחזקות שלי מבחינה רוחנית וככל שהרמה האנרגטית שלי עולה קשה לי יותר ויותר להתמודד איתם. ביהדות מתייחסים אל ההרגלים הנ``ל כייצר הרע והם מתקשרים למחשבות שליליות , מעשים שלא תואמים את המחשבה וכו` . ביהדות גם כתוב שככל שהאדם קדוש וטהור יותר כך היצר הרע חזק יותר. האם מישהו מכם נתקל בתופעה והאם יש לכם הצעות לפיתרון הסוגייה הנ``ל אודה לכם על תשובתכם.

יצר הרע - תשובה

ברוך הבא לעולם הרייקי ואני שמח מאוד בשמחתך על השינויים הרבים שחלו בעולמך הפנימי והחיצוני. מי יתן ואורך יאיר על פני כולנו במישרין ובעקיפין ובזכותך ובזכות רבים כמוך ירבה האור ויודבר החושך על פני תהום ונשוב לראות את רוח האלוהים מרחפת על פני כולנו. וכעת לפנייתך: מסכת שבת דף קיט עמוד ב`: תניה רבי יוסי בר יהודה אומר: שני מלאכי השרת מלווין לו לאדם בערב שבת מבית הכנסת לביתו, אחד טוב ואחד רע, וכשבא לביתו ומצא נר דלוק ושולחן ערוך ומיטתו מוצעת, מלאך טוב אומר: יהי רצון שתאה לשבת אחרת כך, ומלאך רע עונה אמן בעל כורחו. ואם לאו, מלאך רע אומר: יהי רצון שתאה לשבת אחרת כך ומלאך טוב עונה אמן בעל כורחו. דברי חז``ל בלמוד באו ללמדנו פרק בתובנות רוחניות עמוקות בשעריו של נפש האדם. ומיד נחזור לכך. בשיחת מלאכי השרת פרק ראשון ד``ה מאת הרב צדוק הכוהן מלובלין אומר כך: כל כוח רוחני אשר הוא נברא בעת בריאת העולם להיות אותו כוח משמש את העולם הוא הנקרא מלאך, רוצה לומר: כוח שלוח מהשם. בימינו היינו קוראים לזה - אנרגיות. אולם ישנם מלאכים - אנרגיות נוספות שמלווין את האדם ואלו המלאכים שאנו בוראים על ידי פעולותינו בעולם, מעשים ודיבורים טובים - יוצרים מלאכים טובים ומעשים רעים ולשון הרע יוצרים מלאכים רעים. והם הבאים ביום הדין יחד עם הנשמה להעיד עלינו. וזהו פרוש המושג מצווה גוררת מצווה ועבירה גוררת עבירה. אתה עצמך הגדרת את השינוי בחייך בעקבות תירגולי הרייקי והשינוי מתבטא בסבלנות, אהבה, אכפתיות, גישה, הכרת תודה וכבוד כהגדרתך. ואלו המלאכים הטובים שיצרת ומלווין אותך כעת בחייך. כמובן צריך לזכור שכרגע המלאכים הרעים נאלצים לאמר אמן בעל כורחם ואולי אפילו להתמרמר על כך אבל.... זכור את שיר חנוכה ידוע ואת מילותיו: באנו חושך לגרש, בידינו אור ואש, כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן, סורה חושך הלאה שחור-סורה מפני האור. להלחם נגד החושך - במקרה הזה יצר הרע, זה לא על ידי מחשבות עליו ועל כיצד לנצחו אלא על ידי הוספת אור - מעשים טובים והתרכזות באור וכך החושך ילך ויקטן. זכור גם את הפסוק בתהילים ``סור מרע - עשה טוב`` הפסוק מורכב משני חלקים, הראשון סור מרע וכבר עשית חצי דרך, וכדי למגר אותו - עשה טוב הצד המעשי והחיובי של עשייה. לטיפול בעצמך: כתוב על פתק את ההרגל ה``לא רצוי`` שיש לך (רצוי כל פעם הרגל אחד בלבד - תפסת מרובה לא תפסת) ועשה רייקי על הדף כל יום כעשר דקות - עד לתוצאה הרצויה. אור וטוב אוריאל מעוז

kubyack

New member
תודה

אריאל שלום, ברצוני להודות לך על התשובה, היא בהחלט עוררה חומר למחשבה. בברכה אור ואהבה. איתי

שמחתי לעזור

אתה מוזמן גם להתקשר בכל עת ועניין לנייד לשלי, הוא רשום בהודעת מנהל הפורום. אור וטוב אוריאל מעוז

tilayo

New member
חומר מענין למחשבה

אוריאל שלום ראשית חבל שלא הגעת למפגש דווקא היה מסקרן לפגוש פילוסוף כמוך שנית תשובה מענינת ומורכבת עם הברב חומר למחשבה דרך אגב שמתי לב שאתה נותן הרבה דוגמאות מהדת היהודית שזה מענין שלעצמו אז לילה טוב אייל

אכן חבל שלא הגעתי... אבל

לא נורא יהיו עוד מפגשים ואני מקווה להגיע לבאים. אני אינני מתיימר להיות פילוסוף אלא לתת חומר למחשבה על מנת לעבור לעשייתן. והרי כבר נאמר סוף מעשה במחשבה תחילה. אני מציע לך לשותת גם בפורום נומרולוגיה (תחת הכותרת - עינת יקירתי שני הודעות מתחת לנומרולוגיה - גמטריה) שם כתבתי באריכות על ההבדל בין דת ליהדות ומי שמנסה לחבר בינהם ``הדת היהודת`` כמו שכתבת לדעתי חוטא בכך שהוא מרחיק המון אנשים מידע טהור ומשאירה בידי עסקנים ``דתיים`` שאין להם עליה מונופול. היהדות הינה דרך חיים (עץ חיים היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר - שוב ציטוט) ולא רצף של פקודות אין סופיות של איזה אל המנחית על נתיניו. לנו כבני אדם ניתנה לנו הבחירה החופשית לכן אי אפשר להכתיב לנו ציווים אלה המלצות. (מצווה משורש צוות ולא ציווי). אור וטוב אוריאל מעוז

tilayo

New member
מסכים איתך

אוריאל שלום. לגבי הפילוסופיה כך את זה כמחמאה ופירגון למה שאתה כותב בפורומים בתפוז. דרך אגב לגבי התפיסה הדתית, יש לי אח שהתחיל בתהליך של חזרה בתשובה בשיא הקיצוניות, אם זה בסימבוליות, במחשבה, בהתנהגות,בשמיעת מוזיקה וכ``ו והוא כל הזמן מדבר איתי על יצר הרע ולמעשה מתפרש מדבריו שכל דבר בעולמנו הוא יצר הרע , וכל התאוריה שלו נעה סביב תפיסה שהוא מקבל( דרך אגב הוא ברסלב) ואני כל הזמן אומר לו שאני לא מאמין שבורא עולם ברא את הכל ואסור להנות מכלום ושיתבונן בעולם ויראה כמה שהוא קסום, במדינות הרבות, בטבע האדיר, בעמים השונים שזה למעשה פלאי הבריאה לדעתי האישית. דרך אגב עקב התהליך שהוא עובר הוא הולך לוותר על טיול בעולם של אחרי צבא שאני כל הזמן מנסה להסביר לו שילך ויראה את פלאי בורא עולם במדינות הרבות, והוא מפרש את כל זה כיצר הרע אז גם אני שואל את עצמי כי באנו לעולם לבצע מה שהם אומרים לנו בלי להנות מכלום ולמעשה להפוך את החיים פה ללא שום ענין וסיפוק. ושתבין אני אדם מסורתי, מאמין ודרך אגב דרך אחי נחספתי לספר המידות שלדעתי זה ספר עם מלא תובנות ומלא מודעות פנימית לגבי תכונות אופי כדוגמת כעס, עצבות, בטחון, אהבה וכ``ו אז שיהיה לך לילה טוב אייל

אייל היקר

לירושלים אפשר להגיע בתחבורה ציבורית, במונית, ברכב פרטי, על אופנוע, טוסטוס, אופניים, ברגל, על גבי סוס, חמור, דרך כביש ראשי, צדדי, דרך ההרים, בשבילי עפר, בטיסה, בזחילה, בצניחה חופשית או לגור בה. וכי אפשר לקבוע מהי הדרך הנכונה או להתווכח עליה? כך היא דרכו של האדם לאלוהים, אפשר דרך האסלם, הנצרות, בודאיזם, יהדות או כל דת אחרת. בכל דת אלפי דרכים. ולכן אי אפשר להתוועח על הדרך. ספר בראשית מתחיל באות ב` ללמדך על הדואליות של העולם הזה, זכר ונקבה, יום ולילה, טוב ורע, וכו... ואילו עשרת הדברות מתחילות באות א` ללמדך על אחדותו המוחלטת של האל. כך בעולם הזה אמת אחת - אין. יש תמיד מס` אמיתות והן תקפות רק לאדם שמאמין בהם ולא לאחרים וגם אם שני אמיתות נראות כאילו הפכים זה לא אומר שאדם אחד מהשניים - טועה. אמור לאחיך בשמי: בדרכו לאל שלא ישכח את מצוות בין אדם לחברו כי הן יותר חשובות והראיה לכך : מצוות בין אדם לאלוהים - יום כיפור מכפר ועל מצוות בין אדם לחברו אין יום כיפור מכפר עד שירצה את חברו תחילה. כי הרי נבראנו בצלם אלוהים וכאשר אנו מכבדים זה את זה אנו בסופו של דבר מכבדים את האלוהים. ואתה צודק לגבי ספר המידות - ספר נפלא. הלוואי והיו אנשים מתנהגים כך העולם היה נראה הרבה יותר טוב אור וטוב אוריאל מעוז

למעלה