יצר הרע

יצר הרע

אני לומד בישיבה תיכונית אבל אפילו שאני לומד תורה ומתפלל אני חושב כל הזמן על בנות ואפילו נוגע בהם זה קשה לי מאוד ולפעמים נכשל בעבירות אני לא יודע איך לצאת מזב

a-s-inv

New member
זה טבעי, אבל...

אם תראה פחות טלויזיה, פחות סרטים, תשמור על העיניים ולא תיכנס לסופי העיתונים, יש אפשרות שתרגיש הקלה בעומס שהוא מכביד עליך. או שמא אתה מקורי מאנשי אתר חופש המשועממים ואז עשה מה שבא לך. שבת שלום.

asaf2000

New member
בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין

אין עיצה אחרת כי אם לעסוק בלימוד תורה (לימוד לשם לימוד לא לשם הצלחה במבחן) ולהתפלל הרבה לה', לאו דווקא בתפילת 18 אפילו כשאתה בבית תדבר עם ה' על הבעיות שלך ותבקש ממנו שיעזור לך להתקרב אליו. במקביל תקבע לעצמך סדר לימוד כל יום של כמה הלכות צניעות ואיסורי הסתכלות בנשים. תזכור תמיד שאסור להתיאש גם אם נופלים בעבירות אפשר תמיד לעשות תשובה ותמיד תזכור שהקב"ה חפץ שתתקרב אליו וכל התקרבות אפילו במשהו קטן שנראה חסר חשיבות בענינו כבר משמח מאוד את בורא העולם. אם אתה רואה שקשה לך במיוחד בדבר הזה סימן שזה עיקר התיקון שלך שבשבילו באת לעולם והקב"ה לא נותן לאדם נסיון שהוא לא יכול לעמוד בו. בהצלחה. נ.ב. אישית אני ממליץ לך ללמוד בספר "משיבת נפש" של רבי נחמן מברסלב לי זה מאוד עזר. וגם תקפוץ לבקר בפורום חוזרים בתשובה יש להם הרבה עיצות טובות והם עוברים את אותם נסיונות כמוך.

למעלה