יצירת שקע בגינה

japan4

New member
יצירת שקע בגינה

שלום לכולם,
בגינתי עובר קו תאורה שמתחבר למספר בתי נורות עשויים פלסטיק, ולכן הם מחוברים רק עם אפס ופאזה בלי הארקה.
אם אני רוצה לעשות שקע אטום מים בגינה, את האפס והפאזה אני יכול למשוך מהקו הקיים, אך מה אני עושה בנוגע להארקה ?
האם אני יכול לחבר הארקה לברז מתכתי שקיים בגינה ?

תודה מראש

עצור, אתה עומד לעשות שטות מסוכנת

קודם כל, גם קו לתאורת גינה שעשויה פלסטיק חייב בהארקה. קשה לי להאמין שהתקינו לך מראש קו שאין בו הארקה, אלא אם עשו זאת לפני 25-30 שנה ויותר.
שנית, גם אם לא קיים מוליך הארקה בקו, ניתן להשחיל אותו דרך הצנרת הקיימת. אם זה כבל ללא צנרת, אז מן הסתם הכבל הוא תלת גידי ויש בו גיד שניתן להשתמש ולחבר.
בכל מקרה, אל תחבר הארקה לברז המתכתי. אין לך מושג האם הוא מוארק ואם כן, מה התנגדות לולאת התקלה. הארקת השקע צריכה להגיע ממוליך שמחובר בסופו של דבר לפס הארקות בלוח.

japan4

New member
בהמשך לתשובתך

תודה על התשובה

בנוגע לקו התאורה. הוא מחובר לקו שבו יש רק פאזה ואפס וכמו כן כאשר אני מסתכל על הכניסות בגוף התאורה לא קיים מקום להארקה..
בנוגע לחיבור הארקה דרך פס הארקות בלוח, מכיוון שהלוח מאוד רחוק ואני אהיה חייב לחצוב האם אפשר להתחבר להארקה דרך שקע שנמצא בקרבת מקום על ידי שימוש במהדק ?

החלף את כול הקו לחדש כולל גיד הארקה

אבל לך אסור ביכלל לעסוק בחשמל
כי אין לך רשיון . אתה יכול לאלטר לבד הכול . חשמלאי עם רשיון חייב ליבדוק אים הארקה פועלת . יש מד מתח מיוחד לבדיקת קו הארקה תקין .
אתה שואל. הוא יכתוב לך מותר . תיתחשמל תיתבע את צור כי כתב לך מותר .

בשכונה שלי יש בעל חנות לדיברי חשמל . כאשר מוכר שקעים תקעים .
שואלים אותו איך לחבר מפסיק לבויילר עונה : אני לא מבין בחשמל
מבין רק בתשלום . שלם וקח . לתת עיצות לאדם שלא מבין בחשמל זה מסוכן
שבוע טוב

רשר

Well-known member
מנהל
אפשר להתקין אלקטרודה מקומית לארקה

במידה והשקע מותקן על קיר בטון אפשר לחבר ארקה לזיון הקיר,
בכל מצב התקנה ע"י חשמלאי שיבדוק את התנגדות הארקה והתאמתה לגודל ההגנה על הקו,

למעלה