יצירת קשרים

missy89

New member
יצירת קשרים

עד כמה מקובל ליצור קשר עם דיקאן פקולטה או סגנו בשביל לפתח קשר לועדת קבלה בתקווה שיתן מילה טובה? כמובן שיכול להיות ההפך.
מה דעתכם?

d a p h n a

New member
לדיקאן הפקולטה?

זה כל כך מעבר לדברים שהוא מתעסק איתם ברמת היומיום, שזה נראה לי פשוט מיותר. לדיקאנים יש בקושי זמן לקרוא אימיילים, שלא לדבר על לענות עליהם.
אם במקרה מדובר על דיקאן שהוא גם מרצה בחוג שאליו את נרשמת, ושמאוד חשוב לך ליצור איתו קשר כמנחה פוטנציאלי או משהו כזה, זה עניין אחר.
אבל סתם כסטודנטית שנרשמת לאוניברסיטה? לגמרי לא.

missy89

New member
היי מספר הבהרות

הבנאדם הוא סגן הדיקאן של הפקולטה.
מעבר לזה הוא גם מרצה בתוכנית שאני רוצה וגם תחומי המחקר שלו הם מה שאני רוצה לבדוק.
מתוך דיבור עם אנשים, הבנתי כי המרצה הוא קודם כל בנאדם, ככה שכנראה שלא אצפה ל"למה פנית אליי" מתנשא

d a p h n a

New member
אם הוא מרצה בתכנית ואת רוצה לפנות אליו

כמישהו פוטנציאלי לעבוד איתו, זה עניין אחר.
אז העובדה שהוא סגן דיקאן לא משמעותית כאן, ואת יכולה פשוט לפנות אליו כאל כל מרצה אחר.

missy89

New member
היי - איך זה עובד למעשה?

יוצרים קשר עם מנחה שרוצים לעבוד איתו לפני ההרשמה? אחרי?
יכולה להיות השפעה כלשהי במידה ויוצרים קשר עם מנחה ספיציפי? ועד כמה זה מחייב אם ארצה לשנות את נושא המחקר שלי שיצריך מנחה אחר למשל

Philip Jr

New member
איך זה עובד

תלוי באיפה מדובר, ובאיזה תחום. לא ציינת את הפרטים האלו כמדומני. בארה"ב נניח בהחלט מקובל ליצור קשר עם מנחים פוטנציאליים בתחומים רבים, וזה בהחלט יכול לעזור. וכן- עדיין אפשר לעבוד בשלב מאוחר יותר עם אחרים, זה לא בלתי אפשרי.

missy89

New member
בלונדון- קינגס

מזרח תיכון ומדעי החברה.
אם אני מתכתבת די הרבה עם המזכירה ועכשיו אשלח מייל למרצה, זה יכול לפגוע בי בצורה מסויימת אם הפרופסור לא יהיה מעוניין להנחות אותי?
נגיד בועדת קבלה או מלגות
פשוט אין לי מושג איך הל ההתנהלות עובדת מול חו"ל

Philip Jr

New member
זה לא קשור בעיניי לחו"ל או לא חו"ל

ברור שיצירת קשר יכולה להיגמר בטוב, או ברע, או בלא כלום. כתלות בתוכנית ובפרופסור הספציפי, יצירת קשר מראש זה דבר די שכיח ומקובל, ולעיתים נדרש. אם כך הדבר גם במקרה של האיש המדובר, הרי שאי יצירת קשר יקטין את סיכוייך להתקבל.
&nbsp
עם זאת, ברור שאם תצרי קשר והוא לא יהיה מעוניין, הרי שגם אז את בבעיה.. במיוחד אם הקבלה לתוכנית תלויה בקבלה למנחה מסוים.. ומבחינת מלגות, זה כנראה נושא נפרד. כלומר, אם תתקבלי תצטרכי לחפש מימון אם התוכנית או הפרופסור לא מציעים מימון משלהם.

missy89

New member
תואר שני. אין דרישה למצוא מנחה לפני הרישום. אבל חשבתי לפנות

בכל זאת אולי אסקרן אותו ואולי הוא יכול להשפיע בקבלה. בכל זאת נראה לי שאוותר מלפנות אליו שלא יפגעו לי הסיכויים.

WhiskyPriest

New member
ממה שהבנתי מחבר שלומד שם תואר שני

הקבלה לתואר שני שם לא מאוד קשה, אחרי הכל את נאבקת על הזכות לשלם שכר לימוד גבוה מאוד.
מהסיבה הזו העסק בקינגז (וברוב תכניות המאסטר בבריטניה שכוללות מעט מאוד שעות עם מרצים) מאוד המוני וקשה אפילו למצוא מקום בקורסים הפופולרים (של ברגמן נניח)
אני לא רואה סיבה למצוא מנחה בשלב הזה או לפנות לדיקן, כתבי אפליקציה טובה והסיכויים שלך מצויינים.
&nbsp

Gidi Shemer

New member
על איזה בסיס הם אמורים לתת מילה טובה?

לפחות בתחום שלי (מדעי החיים), בהנחה שאת לא מכירה את הדיקנית או את סגנה, לא מקובל.

למעלה