יצירת חיצים

nscom2k

New member
יצירת חיצים

אני מחפש שיטה פשוטה לציור חץ, על-ידי מתן שתי נקודות קצה של החץ. שיהיה ברור יותר, אני מתכוון לקו שבקצה שלו יש חץ - החץ בזוית הנכונה. יש המלצות . . .

cald

New member
וואו, זה אפשרי אבל מייגע

לא יכלת למצוא משהו יותר פשוט? אתה צריך שימוש בהרבה פונקציות מתמטיות כאן. סינוס, קוסינוס, ארקטנגנטס, חישוב ישרים במשולש חד-זוית, מעבר בין מעלות לרדיינים, חישוב מעלות, וכו´... אני יודע שכל זה נשמע מאד מפתה, אבל אין מה לעשות, צריך לעבוד. אני יכול לכתוב לך קוד כזה, אבל רק אם אתה ממש רוצה. תגיד לי אם אתה רוצה, ואני אפנה לי קצת זמן, ואכין משהו כזה.

זה ממש שטויות

קוסינוס וסינוס זה השפה שלי אתה יכול לצייר קו בעזרת הפקודה ליין ,את ה X וה Y שלו קל מאד למצוא וגם את החץ עצמו... אם יש בעיות אני אשתדל לעזור

cald

New member
בניתי מודולה...

... שכוללת פקודת Draw Arrow. היא מקבלת נקודת XY של התחלה ושל סיום, וגם אוביקט גרפי (form, picture) ומציירת חץ עם ראש בכיוון הנכון על האובייקט הגרפי. אני לא יכול לשים אותה עדיין, אבל אני אעלה אותה בקרוב...

cald

New member
והנה המודולה

כתבתי בשבילך מודולה שעושה בשבילך את כל העבודה השחורה. במקרה שאתה לא יודע מהי מודולה, מודולה זה קטע של קוד, שנשמר בתוך קובץ bas. המודולה כוללת פונקציות שלהן אתה יכול לקרוא מתוך התוכנה שלך. כדי להוסיף קובץ מודולה שיש לך לפרויקט שלך, בתפריט Project, בחר את Add Module בחלון שנפתח, לחץ למעלה על הכרטיסיה Existing, ותבחר את המודולה שאתה צריך מתוך המחשב שלך. המודולה ששלחתי לך כוללת פונקציה בשם DrawArrow. הפונקציה מקבלת X ו Y של מיקום התחלה ומיקום סיום של החץ, וכמו כן היא מקבלת אובייקט גרפי שעליו אתה רוצה לצייר את החץ, זאת אומרת Form או PictureBox. שימוש לדוגמה בפונקציה: DrawArrow 10,10,100,50,Form1 והפונקציה כבר תצייר את החץ לבד. אתה מוזמן לנסות לפענח את כל הזבל המתמטי שבונה את הפונקציה... זה אמור לעבוד, במחשב שלי זה עובד, אבל אם מסיבה כל שהיא זה לא עובד לך, אז תרשום.

למעלה