יצירת אתר בסיסי

estie10

New member
יצירת אתר בסיסי

שלום לכולם, אני מנסה ליצור פרויקט בASP.NET אחרי הרבה זמן שלא נגעתי בתחום. אז לפני זה יש לי שאלה - מה ההבדל בין WebApplication לבין WebSite, מה יותר מתאים ולאיזה צורך? בינתיים יצרתי WebApplication בסיסי ביותר - אך אני לא מצליחה להריץ - יש לציין שמהמחשב הזה טרם פיתחתי בASP.NET זה בשורת הכתובת: http://localhost:57574/ וההודעה: ל- Internet Explorer אין אפשרות להציג את דף האינטרנט אני לא כ"כ מבינה איך זה אמור להתבצע - כלו' מי השרת ומי הclient, בעקרון Asp.net מספקת את האפשרות הזו - להיות גם Server , אני טועה? בנוסף, ניסיתי לשנות בProperties.Web שישתמש בIIS Server קיבלתי הודעת שגיאה: IIS is not installed on this computer.... אשמח לקבל הסבר בנושא, אני מתחילה עכשיו איזה פרויקט קטן וחשוב לי להבין את כל מרכיביו. ראיתי שאתם בסדר - תוכיחו גם הפעם

estie10

New member
לינקים למידע מתאים ומבהיר - יתקבלו בברכה ../images/Emo13.gif

את צריכה את פורום NET. ‏#831

נשמח אם תתקיני את ה-WebMatrix ותתחילי לפתח ב-chtml או ASP קלאסי
אז נוכל להיות ממש בסדר ואפילו לעזור.

pitoach

New member
הסבר:

הערה1: מהשאלות בהמשך נראה שאתה עובד בויזואל סטודיו (וטוב שכך הדבר). אני אסתמך על כך בהסברים הערה2: אני כותב בקיצור כמובן כי זה לא מדריך כך שהדברים הם סדר גודל להבנה ולא תשובות מדוייקות. מומלץ לקרוא מעט יותר על הויזואל סטודיו ותחילת העבודה בו באתר של מייקרוסופט _____________________________________ * מה ההבדל בין WebApplication לבין WebSite הסבר: כשעובדים על מערכת אינטרנטית כלשהי ניתן לפתח אותה כפרוייקט WebApplication או כאתר WebSite העבודה כפרוייקט מאפשרת ביצוע של פעולת קימפול. מי שעובד עם שפות תכנות כמו C בייסיק פורטרן וכו' מכיר כמובן את הפעולה כפעולה שלוקחת את קבצי המקור ובונה מהם את קובץ התוצאה של ההרצה EXE. בפרוייקט אינטרנט ב VS פעולה זו מייצרת מקבצי המקור קבצים מקומפלים. בתיקייה של הפרוייקט יווצרו לך קבצי DLL (או קובץ DLL בודד לפי ההגדרות) במקום כל הקבצים של הקודים. * הערה: זה אינו קימפול מלא לקוד בינארי אלא לקוד לשפת ביניים וניתן לפתוח את הקובץ DLL ולראות מה יש בו... ** ישנם כמובן עוד הרבה הבדלים ויתרונות וחסרונות לשימוש בפרוייקט או באתר ישיר. ____________________________________________ * בינתיים יצרתי WebApplication בסיסי ביותר - אך אני לא מצליחה להריץ - יש לציין שמהמחשב הזה טרם פיתחתי בASP.NET זה בשורת הכתובת: http://localhost:57574/ וההודעה: ל- Internet Explorer אין אפשרות להציג את דף האינטרנט אני לא כ"כ מבינה איך זה אמור להתבצע - כלו' מי השרת ומי הclient, בעקרון Asp.net מספקת את האפשרות הזו - להיות גם Server , אני טועה? הסבר: למעשה את טועה, סביבת הדוט נט אינה בשום אופן השרת ואינה מספקת אפשרות זו. מי שמספק את האפשרות היא תוכנת הויזואל סטודיו הכוללת בתוכה שרת IIS מובנה או הפעלה של IIS
אז השרת הוא IIS הלקוח הוא הדפדפן כשאת מריצה את הפרוייקט למשל על ידי שימוש ב F5 תוכנת ה VS מבצעת כמה פעולות בינן למשל ביצוע הבנייה של קבצי ההרצה + אירוח והאזנה לפורט מדויים עבור האתר הזמני ואז אם לא נמצאו שגיאות היא גם מריצה את התוצאה. על מנת שהמחשב יוכל להראות לך את האתר הוא צריך לדעת שהמשתמש ניסה להגיע לאתר זה וצריך תוכנה שתאזין לבקשות הגולש אמרנו שהתוכנה היא ה IIS המובנה ב VS אבל כיצד הדפדפן ידע להודיע לתוכנה שאת מריצה כרגע משהו מסויים ? כל מי שעסק באחסון אתרים יודע שעל מנת להפנות לאתר מסויים עושים שימוש בדרך כלל או בדומיין מיוחד לשרת (כך שכל פנייה לדומיין זה ה IIS יודע לאיזה אתר רצו להיכנס) או בכתובת IP שונה או בכתובת פורט שונה זה מה שעושה ה VS בשבילך ה VS פותח עבורך אתר ב IIS המובנה שלו עם פורט שהוא בוחר. הכתובת http://localhost:57574/ המספר 57574 הוא הפורט שנבחר כרגע להרצת הפרוייקט וןהוא אינו קבוע אם תריצי במקביל 10 פרוייקטים ב VS כל אחד מהם יקבל מספר פורט שונה וככה השרת יוכל לזהות לאיזה מהם הדפדפן רוצה להגיע ______________________________________________ * בנוסף, ניסיתי לשנות בProperties.Web שישתמש בIIS Server קיבלתי הודעת שגיאה: IIS is not installed on this computer.... הסבר: הוןדעת השגיאה דיי ברורה ככל הנראה לא מותקן אצלך בכלל שרת IIS תתקיני שרת IIS על ידי הוספה והסרה של תוכניות במערכת ההפעלה (אני לא יודע איזה מערכת הפעלה את משתמשת כי לא סיפרט לנו) _____________________________ אם משהו מהססבר לא ברור תחזור
כתבתי מהר בלי לבצע קריאה של מה שכתבתי אז אני מקווה שאין יותר מדי שגיאות הקלדה

למעלה