יציבה

שבילים

New member
יציבה

איזו שיטת טיפול ברפואה המשלימה מומלצת לשיפור היציבה? אשמח להמלצות ורעיונות

ינוקא1

New member
היי.

מה שימליצו לך בדרך כלל זו שיטת אלכסנדר. אני שיפרתי את היציבה שלי בצורה ניכרת בעזרת צ'י גונג (במיוחד "עמידות") ובאופן כללי הגברת המודעות לגוף - להרגיש את החלקים המכווצים והחסומים ולהרפות אותם. גם טיפולי מגע יכולים להיות נפלאים בשביל זה. אבל אם יש לך כח להשקיע - ההמלצה שלי היא על צ'י גונג (במיוחד על הסגנון שנקרא "אי צ'ואן"). זו השקעה שתחזיר את עצמה בגדול.

nitzano

New member
היכן למדת את העמידות?

נחמד לראות שנוסף עוד חסיד לעמידות עמוד

ינוקא1

New member
אולי אתה תצחק ,

אבל בזמנו זה היה מתוך ספר. הפגישה הראשונה שלי עם הרפואה הסינית היתה כשהתחלתי ללמוד הנדסה בבן גוריון , והלכתי לטיפול בדיקור בגלל בעיות בריאות קשות שהיו לי. זה היה ב"כללית רפואה משלימה" בבאר שבע. אומנם המטפל שם לא הכי הצליח לעזור לי , אבל הוא אמר כמה פעמים חזור והדגש "צ'י גונג יעזור לך". בכל אופן הרגשתי זרמים וכל מיני דברים נחמדים בזמן הטיפול , אז עזבתי את ההנדסה והלכתי לכיוון רפואה סינית. זה היה באמצע שנה , והיה לי סמסטר פנוי אז קניתי את הספר של ל.ו. קרני על צ'י גונג , ועשיתי עמידות עמוד כ20 דקות ביום. זו היתה הפגישה הראשונה שלי עם צ'י ומרידיאנים , ומאז הנושא הזה מרתק אותי. העמידות גם עזרו לי מאוד מהבחינה הבריאותית. אני הייתי בטוח שכאשר לומדים רפואה סינית , עיקר הלימוד הוא להרגיש אותם , וקצת התאכזבתי כשהתברר לי שהלימוד בעיקרו תיאורטי ופחות חוויתי , ובאמת בהמשך פיתחתי את השיטות שלי להרגיש אותם. כמו כן מאז לא אותו סמסטר לפני הלימודים כמעט לא חזרתי לעשות אותן. אני חושב שמבחינה מסוימת עדיף היה להשקיע 4 שנים בעמידות עמוד ולהוריד את כמות הלימוד התיאורטי בחצי ... בלימודים שלי גם הכרתי את רז אורן (פעם שאלתי אותך ואין לכם קשר משפחתי . ..) והוא גם מתרגל המון עמידות עמוד. זה בקיצור . . .

ינוקא1

New member
אגב ,

מהטיפול ההוא למדתילא למדוד טיפול במונחים של "הצלחה" או "חוסר הצלחה" בהתמודדות עם הסימפטומים. בסופו של דבר בזכות הטיפול ההוא והמטפל ההוא הגעתי ללימוד המקוצוע הזה , וזה הדבר הנפלא ביותר שקרה לי בחיים. גם המשפט שלו על צ'י גונג שגרם לי לתרגל , עשה את שלו. כך שאולי בזמנו הוא לא הצליח להעלים לי את הסימפטומים , אבל הוא שינה לי את החיים ולטובה.

nitzano

New member
אני לא מכיר את הספר הזה

עד שלא הגעתי לסין לא התחברתי לעמידות עמוד. אמנם תרגלתי כבר צ'י גונג מספר שנים אבל סין נתנה את הדחיפה הכי חזקה.

ינוקא1

New member
ספר נחמד ובעיקר פשוט.

היופי שלו זה שהוא נותן גם איזושהיא תמונה כללית על צ'י גונג , התרגילים שנמצאים בו הם די פשוטים , אבל הוא נותן חשק ללמוד ולתרגל את זה.

nitzano

New member
אני יכול להמליץ על ספר אחר בעברית

טיפול הבריאות דרך צ'י גונג - פרופסור ג'יאו גו רוי. הוא למד גם אי צ'ואן והספר עוסק בצ'י גונג שפיתח. למעשה, ההסברים שלו בפתיחה מומלצים (עד עמוד 56), שאר החומר.......אני לא ממליץ ללמוד לבד, צריך מורה שמתקן.

ינוקא1

New member
היום ,לא אלמד את זה מספרים.

או שאלמד ממורה , או שאעשה משהו שכבר עשיתי וזה לעשות תנועות איך שבא לי באיטיות פעמים רבות. הייתי הולך לחורשה ליד הבית שלי , משחק עם זה ורואה מה אני מרגיש בכל תנועה. זה היה מדהים כי ראיתי איך שהגוף מתקן את עצמו ואפילו יצרתי לי תבנית קטנה. לעשות עמידות זה קצת קשה לי בלי שותפים . . .

יעל ND

New member
ממליצה לפנות לפיזיותרפיס טוב.

במקביל חשוב לעשוק בפעילות גופנית על מנת לשמור על עצמות, שרירים וגידים. אם תרצה, תאכל ליצור איתי קשר אישי ואמליץ על סוג ספורט מומלץ בהתאם למצב בריאותך ומזלך. בהצלחה! - יציבה טובה חשובה ביותר לבריאות הגוף.

שבילים

New member
תודה לכולם

לגבי פיזיותרפיה, באמת בעבר הייתה לי פיזיותרפיסטית טובה בקופת החולים שלי, רק שלצערי לא התמדתי בתרגילים שהיא נתנה לי. אני אבדוק אם אני יכולה לחזור אליה. לגבי ספורט, אורטופד המליץ לי על שחייה, ניסיתי את זה וזה נחמד אבל לא ממש עזר לי לגב. אני בהחלט מודעת לחשיבות של היציבה, לא סתם אני סובלת מכאבי גב/ברכיים וכו'. פשוט נמאס לי ללכת כל פעם לאורטופדים ולטפל רק בסמפטומים, בכאבים כאלה או אחרים והחלטתי סוף סוף לפתור את הבעיה מהשורש, דהיינו לשפר את היציבה שהיא המקור לכל מכאוביי. שוב, תודה על ההמלצות.

0 אור 0

New member
שיטות של תנועה מודעת ועוד

כפי שכתבו מעלי הכלי העיקרי הוא לימו דתנועה מודעת, בין אם זה גרינברג או פלדנקרייז, אלכסנדר או צ'י קונג , יוגה או פיזיותרפיה. כל אחת מהשיטות עם מדריך מתאים שעובד אתך בצורה אישית נותנת לך את הבסיס האמיתי ליציבה ובריאות, ויחד עם זה רציתי להוסיף שעיסוי נכון - עיסוי תאילנדי , שיאצו או עיסוי רפואי , יכולים לקדם ולפתור הרבה בעיות שנוצרו מהיציבה הלא נכונה ולעתים מתפרצות בצורה כואבת מאד , דוקא כשאתהבתהליך של שיפור היציבה.

mic26

New member
אינטגרציה מבנית/רולפינג

היה הטיפול שהכי עזר לי. משהו באופן שבו הגוף מקבל טיפול ו"מסתדר" לאחר מכן פשוט שינה את האופן שבו נעמדתי והלכתי. סבתא שלי, שקיבלה גם סדרת טיפולים, התחילה ללכת זקוף, לאחר שנים של הליכה כפופה.

למעלה