יציבות האישיות.
שלום רבקה. אני לא יודע אם אפשר לשנות את האופי, כי בשביל זה נצטרך להסכים מהו אופי. אבל כשמתמקדים למשל בעניין של ביטחון-עצמי, שהוא אולי קצת יותר ברור לכולנו במידה זהה, אני חושב שאני יכול להסביר מדוע התשובה היא כן : ניקח לדוגמא מישהו שהולך כפוף לפנים. כיוון ששרירי העורף צריכים לעבוד קשה מאוד כדי להחזיק את הראש בצורה שמאפשרת מבט לפנים, סביר להניח שגם הראש יוטה כלפי הרצפה. בנאדם כזה נתקע בעמודים כשהוא הולך ברחוב. והוא לא מביט באנשים סביבו. והוא תמיד נראה כאילו משפיל את עצמו. יותר מזה : רוחו נפולה, כיוון שעולמו נגמר ברצפה. סביר להניח שתהליך הפוך של הזדקפות יגרום שינוי. כשמפסיקים להתקע בעמודים באופן כרוני, ומרגישים שיש שליטה בעניין הזה, יש שינוי בהרגשה. בגרפולוגיה למשל, מנסים ליצור שינוי פנימי באמצעות תיקונים בכתב היד. זו דוגמא לשינוי שהולך מבחוץ פנימה. כיוון שכתב היד מבטא גורמים פנימיים מסויימים באופן טבעי, הפעלתם באופן מלאכותי היא כמו מניפולציה המפעילה את אותם גורמים באופן שעשוי לשבור תבניות מקובעות שמהן רוצים להפטר. בטאי-צ´י צ´ואן רואים בבירור איך הפעלת הגוף בצורה מסויימת מאוד - משוחררת וחופשייה, עדינה, איטית, זורמת ועם זאת יציבה - "מחלחלת", ויוצרת תהליך שינוי החורג מהגוף הפיסי ונוגע בשאר חלקי המתרגל. גופנפש, נפשגוף, הוא אחד. אפשר להבחין בתוכו בכל מיני חלקים ("איברים"). ואפשר דרך מניפולציה על כל אחד מהם להשפיע על השאר. דרך שינוי במערכת השלד והשרירים אפשר לשנות את האיבר המנטלי, דרך שינויים באיבר המנטלי אפשר לגרום שינויים באיבר האנרגטי האתרי, וכך הלאה.