יציבה ואישיות

Rebecca_y

New member
יציבה ואישיות

הרבה פעמים אפשר לדעת על האדם לפי היציבה שלו, ביחוד רואים את זה לגבי בטחון עצמי. השאלה שלי היא - האם ע"י שינוי מודע ביציבה אפשר לשנות את האופי, או שמא רק אחרי השינוי הפנימי חל שינוי חיצוני??
רבקה

חיצוני / פנימי

אני חושבת שהשינוי בא מפנים ואחרי זה מתבטא בגוף...דרך הגוף החיצוני מהווה ראי והקרנה לפנימי ואפשר לדעת ולראות איזה שינוי צריך לעשות. קשה מאוד להיות מודע כל הזמן על צורת העמידה או תנועות גוף שונות רק בשביל לשנות את האופי...(עם זה אפשרי כמובן) כי אפילו שהוא הצליח "לעבוד" על הסביבה ועל עצמו לפי דעתי הפנמיות שלו תמיד תהיי בחוסר מנוחה ובקונפליקט ובסופו של דבר יחזור הגוף לדבר בשפתו האמיתית.

Jerald_Admonds

New member
הממם רבקה..

יש לך קול חמוד ושמח כזה אגב:) ובקשר לשאלה שלך.. אי עצמי ואנוכי הייתי דיי חסר ביטחון ביסודי, ובחלק מהחטיבה.. מה שנתן לי יציבה דיי עקומה. זה השתנה עד עכשיו, אבל עדיין יש לי יציבה עקומה:) חוץ ממתי שאני מתעל דרכי כמות רצינית של אנרגיה.. הא מה שמביא אותי לשאלה אחרת שלך, בקטע של תיעול אנרגיה.. חוצמזה שיש מעברי אנרגיה טבעיים וזעירים בגוף שלנו. את יכולה להתייחס אליו כמן צינור, שדרכו עוברת האנרגיה. כל הפעולות שלנו מקורן בעצם בכוח הרצון שלנו, וכל מה שאנחנו עושים זה בעצם התבטאות פיזית של הרצון שלנו.. למשל אם אנחנו מרימים כוס אנחנו בעצם רוצים להרים אותה, ואז הרצון מתממש בצורה פיזית דרך היד, שמרימה את הכוס.. היד היא רק שלוחה של הרצון, והרצון יכול להשתמש באנרגיה כתור שלוחה אחרת שלו. אבל דיי קשה להשיג את זה בהתחלה..(זה כבר קשור לטלקנזיס ואני כבר מסתבך.. אז בקיצור) מכיוון שהגוף הפיזי הוא השלוחה הראשית (וכמעט היחידה אצל רוב האנשים) שדרכה האדם מתעל את את הרצון שלו, אז כאשר הוא צריך לתעל או לעבוד עם אנרגיה הוא מתקשה לבצע את הפעולה הזאת בצורה טהורה. מכיוון שהרצון שלו הוא זה שמזיז את האנרגיה עצמה, הוא צריך להשתמש בשלוחה הראשית של רצונו(הגוף שלו) על מנת לעשות את זה... אני מקווה של סיבכתי את זה.. באהבה,שי:)

יציבות האישיות.

שלום רבקה. אני לא יודע אם אפשר לשנות את האופי, כי בשביל זה נצטרך להסכים מהו אופי. אבל כשמתמקדים למשל בעניין של ביטחון-עצמי, שהוא אולי קצת יותר ברור לכולנו במידה זהה, אני חושב שאני יכול להסביר מדוע התשובה היא כן : ניקח לדוגמא מישהו שהולך כפוף לפנים. כיוון ששרירי העורף צריכים לעבוד קשה מאוד כדי להחזיק את הראש בצורה שמאפשרת מבט לפנים, סביר להניח שגם הראש יוטה כלפי הרצפה. בנאדם כזה נתקע בעמודים כשהוא הולך ברחוב. והוא לא מביט באנשים סביבו. והוא תמיד נראה כאילו משפיל את עצמו. יותר מזה : רוחו נפולה, כיוון שעולמו נגמר ברצפה. סביר להניח שתהליך הפוך של הזדקפות יגרום שינוי. כשמפסיקים להתקע בעמודים באופן כרוני, ומרגישים שיש שליטה בעניין הזה, יש שינוי בהרגשה. בגרפולוגיה למשל, מנסים ליצור שינוי פנימי באמצעות תיקונים בכתב היד. זו דוגמא לשינוי שהולך מבחוץ פנימה. כיוון שכתב היד מבטא גורמים פנימיים מסויימים באופן טבעי, הפעלתם באופן מלאכותי היא כמו מניפולציה המפעילה את אותם גורמים באופן שעשוי לשבור תבניות מקובעות שמהן רוצים להפטר. בטאי-צ´י צ´ואן רואים בבירור איך הפעלת הגוף בצורה מסויימת מאוד - משוחררת וחופשייה, עדינה, איטית, זורמת ועם זאת יציבה - "מחלחלת", ויוצרת תהליך שינוי החורג מהגוף הפיסי ונוגע בשאר חלקי המתרגל. גופנפש, נפשגוף, הוא אחד. אפשר להבחין בתוכו בכל מיני חלקים ("איברים"). ואפשר דרך מניפולציה על כל אחד מהם להשפיע על השאר. דרך שינוי במערכת השלד והשרירים אפשר לשנות את האיבר המנטלי, דרך שינויים באיבר המנטלי אפשר לגרום שינויים באיבר האנרגטי האתרי, וכך הלאה.

ellii

New member
הגוף כמו הנפש..הם כמו פלסטלינה

בידינו....יש ללמוד להיות מודעים אליהם...ולעצב אותם...לחקור...ולקבל מהם משוב חוזר...עצם המודעות ליציבה נכונה ולעוד המון פרטים אין סופיים באופן החזקת הגוף...אופן הישיבה...הרפיית והקשחת שרירים מסוימים...איזון בין ימין ושמאל...שמירה על גמישות וכושר תוך כדי פעולותינו היומיות לדוגמא:הקשחת שרירי הבטן במידה זו או אחרת בעת ההקלדה במחשב...כל אלה והמון אחרים....הם תולדה של מודעות מעמיקה ומתמשכת אל גופינו ובריאותינו הרוחנית והגופנית..כולל קשב לצרכי התזונה והמראה החיצוני שלנו כי אם אנו מאמינים שהכל קשור בהכל(גוף-נפש-תזונה-פעילות-מצב רוח) אנו צריכים למלא באופן מתמיד ולמשך כל חיינו את תפקיד החוקר והמבצע בעולמנו הנרחב שהוא "אנו" היה כבר מי שאמר שהאדם הוא הרופא הגדול ביותר של עצמו....ואני אומר אל תסמוך על אחרים ...היה הרופא והמרפא של עצמך....למד מאחרים...זה כן...אבל אף אחד לא ירגיש במקומך... לסיכום: "מודעות תמידית ומתגברת אל גופינו ונפשנו" היא שם המשחק.. ופרטים אלו או אחרים הם נגזרים פרטיים של המחקר הכביר של חיינו.

WhiteBear

New member
ישף במרכז הישראלי לטאי צ´י -

מישהי שעושה מחקר לדוקטורת שלה על השאלה שהצגת. היא לוקחת אנשים משלבים "מוקדמים" יחסית של לימודי הטאי צ´י, מצלמת את העמידה שלהם. ונותנת להם לענות על שאלון (שבו השתתפתי). התאוריה שלה היא שהשיפור ביציבה הגופנית משפר את יציבת האישיות. ואני, אישית, מסכים איתה. סתם שתדעי. מהדוב הלבן.

לדעתי האישית והצנועה והמפגרת

(סתאאאאאאאאם:) כל שינוי שנבחר לעשות בכל דבר במטרה לשנות משהו אחר בעצמנו יניב תוצאות חיוביות. לדוגמא, נבחר לשנות את האופן שבו אנחנו מגרדים באף במטרה לשנות את האופן שבו אנחנו מסתכלים על העולם - זה יעבוד! לפחות במידה מסויימת... וזאת למרות שאם היינו משנים את האופן שבו אנחנו מגרדים באף מבלי שהיתה מאחורי כך מטרה כלשהי אז זה לא היה משנה את האופן שבו אנחנו מסתכלים על העולם... אבל זו רק דעתי האישית והצנועה והמפגרת (סאאאאאאאם) באהבה, בן

ellii

New member
חי חי ח אבל אני מזמן הפנמתי שלגרד

באף זה לא תרבותי
איך אתקדם בחיים עכשיו?!

יציבה והרגשה....

שלומות רבקה.. למה כתבתי הרגשה במקום אישיות.. אני מאמין שהאישיות הינה דבר אשר מעוצב ע"י ההרגשה וההרגשה הינה דבר אשר מעוצב ע"י האישיות.. זהו מעגל סינרגטי שקשור אחד בשני. והיות שאיך שאדם מרגיש זה דבר שמשפיע ישירות על היציבה שלו. אם האדם עצוב, היציבה שלו שפופה, אם הוא שמח היציבה שלו יותר זקופה וכד´... אך בנוסף לזאת, ההרגשה גם היא תלוי ביציבה של האדם. תעשי ניסוי: עכשיו בכיסא שעליו את יושבת מול המחשב ( בהנחה שאת על כיסא) תשבי מעט יותר זקופה, תצמידי את הישבן למשענת הכיסא ושבי ישר יותר, ותשימי לב לתחושות ולהרגשות שלך. עכשיו שבי שפופה יותר, תרחיקי את הישבן מהמשענת עד אמצע הכסא, ותשעני עם החלק העליון של הגב, תשפילי מעט את הראש.. שימי לב לתחושות והרגשות שלך עכשיו. האם היה הבדל?? ברוב המקרים יש הבדל, יש אנשים אשר ישימו לב אל הבדל קטן, ויש אנשים רגישים יותר אשר ישימו לב להבדל גדול יותר. היות שהמערכת הנפלאה הזו אשר נקראת אדם, הינה מערכת סינרגטית המשלבת גוף, מוח, נפש ורוח הכל משפיע על הכל. בסדנאות על שפת הגוף שאני מעביר מפעם לפעם אנו עושים את הניסויים הללו, ובודקים את ההבדלים בהרגשות. ואכן יש הבדלים.. ואז לומדים להשתמש בהבדלים הללו. אם אדם מרגיש מעט דאון והוא רוצה להרגיש טוב יותר לדוגמה: 1. שמים לב ליציבת הגוף. 2. חושבים על איך היתה אמורה להיות היציבה שלו אם הוא היה ברגע זה יותר שמח. 3. נכנסים ליציבה הזו. 4. עורכים בדיקה. ואם באמת היציבה משפיעה על ההרגשה שלנו. ואמרנו בהתחלה שרגשות שלנו מעצבות את האישיות שלנו. אז כן. היציבה משפיעה על האישיות בדיוק כפי שהאישיות משפיעה על היציבה! (ד"א אם אני לא טועה קיימת שיטה שלמה אשר מבוססת על הרעיונות הללו. והם "תוקפים" או "מרפאים" בעיות נפשיות בעזרת טיפול גופני כגון מסאג´ים וכד´.. השיטה נקראת ´פסיכוטראפיה גופנית´ ואפשר לקרוא עליה בספר ´פסיכוקיברנטיקה´ של חיים אורון..) (כל זה אם אני לא מתבלבל בעובדות... ) רוח מדבר

למעלה