יציאות רכות

catנוע

New member
יציאות רכות

הבת שלי בת שנה ואחד עשר חודשים, ותמיד היציאות שלה רכות עד נוזליות, ומספר פעמים ביום. לא תמיד הן באותו צבע/ריח אבל אני מניחה שזה קשור למזון שהיא אכלה באותו הזמן. חשוב לי גם לציין שבתוך הצואה יש תמיד חלקי מזון שפשוט לא נראה שהתעכלו (לאו דווקא תירס וכאלה אלא גם מזון שהייתי מצפה שכן יתעכל). תרביות צואה שעשינו במהלך החודשים האחרונים יוצאות שליליות להכל, כך שאני מניחה שאין גורם מזהם. ביקשתי מהרופאת ילדים בדיקות כימיה, ובדיקת נוגדנים לצליאק בנוסף לספירת הדם הרגילה והיא הסכימה והוסיפה גם בדיקות לבלוטת התריס. האם יש עוד דברים שכדאי לבדוק? האם עדיף לעשות את הבירור אצל גסטרו ילדים או שרופאת הילדים מספיקה? מתי בכלל כדאי להתייעץ עם גסטרו ילדים?

יציאות רכות

בשלב ראשון הבירור בהחלט יכול להעשות על ידי רופאת הילדים( בתנאי שהיא אמינה עלייך כמקצועית ....).הייתי גם ממליץ לנסות תוספת פרוביוטיקה (ישנם תכשירים באבקה לתינוקות ). כמו כן לנסות תקופה מסוימת כלכלה ללא חלב ומוצריו עם החלפה לחלב סויה ומעדני סויה (לשבועיים שלושה לפחות ) ולראות האם הדבר משנה את היציאות. יתכן וקיים מרכיב של אי סבילות ללקטוז או חלבון חלב הגורם לתופעה.

למעלה