יציאה עם נשק

oricooll

New member
יציאה עם נשק

רציתי לדעת אם מישהו יכול להסדיר לי את ענייני היציאה הביתה עם נשק, לא כל כך הצלחתי להבין... האם חי"ר יוצאים עם נשק? הנדסה? שריון / תותחנים? ואם כן מתי? וגם האם ג'ובניקים לא יוצאים בכלל עם נשק או שיש כאלו שכן?

ממה שאני יודע:

חיר יוצאים עם נשק, אחרי חודש טירונות (פחות או יותר בהשבעה). הנדסה לא יוצאים עם נשק כל עוד הם בבהל"ץ. כל הקרביים פחות או יותר כמו חיר. ג'ובניקים, תלוי איפה הבסיס שלהם ואיפה הם גרים. בסך הכל, הנשק סתם בזנט ויותר נוח לצאת בלי נשק (כמו בבה"ד 10) כי הוא סתם פוזה או מה שתקרא לזה... אבל שזה לא יטריד אותך.

oricooll

New member
ג'ובניקים

אז ג'ובניקים יוצאים עם נשק רק במקרים נדירים?

תלוי איפה הם.

אם הם בקו, בסיס באיו"ש, גולן, עזה או משהו "חם" אז יוצאים אם נשק, אם הם לא אז אין להם נשק בכלל או שלא יוצאים איתו.

alones20

New member
בגדול

חוץ מטירוני חי"ר, טירונים קרביים אחרים לא יוצאים עם נשק הבייתה (כולל הסגל שלהם, בעעע) אם מדברים על ג'ובניקים בטירונות, אז לא, הם לא יוצאים גם,אלא אם הם גרים במקומות לא נחמדים במיוחד, כנ"ל במהלך השירות שלהם, הם יכולים לצאת עם נשק אם הם גם משרתים בשטחים בקרבי שמגיעים לקו-כולם יוצאים עם נשק מן הסתם

MyVelouria

New member
למה אתה אומר סתם?

מ"כיות גם יוצאות עם נשק הביתה והן לא קרביות מן הסתם. כבר מהטירונות, מרגע שטווחו בנשק הן יוצאות עם הנשקים הביתה. הן נחשבות תומכות לחימה. בחלק מהבסיסים של חיל האויר גם מש"קי אבטחה (שעוברים את אותה הכשרה של מ"כים בחיל האויר) יוצאים עם נשק.

alones20

New member
למה אני אומר סתם ?

אתה שומע את עצמך ?! , אז שכחתי את המ"כיות ואת המש"קי מה שלא יהיה בחיל האויר, אז מה? מכאן ולהגיד "למה אתה אומר סתם", ההבדל עצום. תלמד להתנסח ולקרוא, במקום להתנפל על אנשים, שיש להם קצת יותר ניסיון ממך

MyVelouria

New member
אולי אתה תלמד להתנסח?

קודם כל אני בת, סתם שתדע. דבר שני - זה אתה שבאת עם הקביעה מי יוצא עם נשק ומי לא בשיא ההחלטיות, תחזור ותקרא בהודעה שלך. "חוץ מטירוני חי"ר, טירונים קרביים אחרים לא יוצאים עם נשק הבייתה" שזאת הנפצה ובאתי ותיקנתי אותך. אתה לא צריך לקום ולהתגונן רק בגלל שלא דייקת במיוחד ותיקנו אותך, על אף כל ה"נסיון והפז"מ". בקיצור שב בשקט יא חתיכת מתנשא מסריח.

B i g B

New member
די באמת!

לא כל טעות נקריאת הנפצה! למדתם מילה חדשה, אחלה, זו לא סיבה להשתמש בה בכל הזדמנות אפשרית, גם אם אין קשר בכלל!

PinkyRaSta

New member
נצל"ש-איזה בנות יוצאות עם נשק?../images/Emo210.gif

אם יש כללו..

אלונה 11

New member
מה קשור?

כבר אמרו שזה לא קשור ללוחמות או תומכות לחימה. אני אישית תומכת לחימה ואנחנו לא אמורות לצאת עם נשק...

אלונה 11

New member
גם אני, אבל זה בגלל איפה שאני

גרה.. בגלל זה אני אומרת שזה לא בהכרח שתומכי יוצאים עםנשק- זה תלוי בתפקיד, בבסיס, ברמת סיכון....

IrIsH BaBe

New member
חח שיגעת אותי ילדה

אני משרתת במקום מעפן הסיכון היחיד שיש פה זה להידרס ע"י הנהגים המטורפים שלנו ואני בכל זאת יוצאת איתו

PinkyRaSta

New member
יש כל מיני סוגים של תומכ"ל ../images/Emo210.gif

גם טבח נחשב לתומך לחימה ואני לא רואה אותו יוצא עם מערוך הבייתה.. קיצר איזה תפקידים <שמות> יוצאים בהן בנות עם נשק הביתה? ובמסגרת מה? הטירונות? הקורס? ו/או התפקיד עצמו?

למעלה