יציאה מהמינוס

79mayah

New member
יציאה מהמינוס

היי, אני ובן זוגי אקדמאים, בעלי תואר ראשון בכלכלה. שנינו עובדים כבנקאים בשני בנקים שונים. מדיי יום אנו נתקלים בהרבה מאוד אנשים שלא מצליחים להתמודד עם הוצאות היומיום ונמצאים בקשיים כלכליים רבים. בעקבות זה חלפה בנו המחשבה לעזור ולהנחות אנשים כיצד לצאת מהמינוס, אם דרך בניית קורס עם מושגים בסיסיים וחיוניים מעולם הבנקאות, כמו כן טיפים שונים של שליטה בהוצאות, או בעזרת יעוץ פיננסי אישי למשפחות. ייעוץ השקעות בסיסי (בן זוגי יועץ השקעות במקצועו) וכאן השאלה שלי, ידוע לי שקיימים הרבה מקומות כאלה, מה דעתכם, יצליח? אשמח לכל תגובה תודה

אמיר72

New member
זה לא מה שפיני גרשון עושה ? ../images/Emo6.gif

אם יצליח או לא - זה תלוי ביכולת השיווק והמכירה שלכם ובמקצועיות. רק אתם יודעים כמה אתם טובים בשני התחומים האלה. אה, כן, ושכחתי - מזל ... רק שתי הערות קטנות: * לא בטוח שמקומות העבודה שלכם ישמחו לגלות שאתם עוסקים ביעוץ פרטי בשעות הפנאי בתחומים משיקים לעבודתכם. * יועץ השקעות אינו יכול לעבוד באופן עצמאי, ללא מטריית ביטוח. אני גם לא מבין מה זה "יעוץ השקעות בסיסי" - או שיש יעוץ השקעות או שאין, אבל חצי יעוץ מסוכן מאוד ועלול להסתיים בתביעה ואובדן רשיון. יש הבדל אדיר בין יעוץ במסגרת הבנק לבין יעוץ פרטי, בעיקר לצרכי הגב המשפטי והכלכלי הנדרשים - ראו הוזהרתם !

79mayah

New member
הבהרה

1. הרעיון לעיסוק אינו עומד בניגוד לאינטרסים של הבנק, לעיתים אף משרת אותם. מעבר לכך שום דבר לא יעשה בלי ידיעת המעסיק, אלא באישורו והסכמתו. 2. בשימוש במונח "ייעוץ השקעות בסיסי" התכוונתי לאו דווקא לנקוב במה להשקיע, אלא איך לחלק את את אפיקי ההשקעה, בין אם בשוק ההוןלבין מחוצה לו. (תוכניות צמודות מדד, דולר, התמקחות לצורך קבלת ריבית גבוהה יותר, וכן גם מידע כללי לגבי שוק ההון). וכל זה כמובן תלוי ברצון הלקוח.

אמיר72

New member
טוב ויפה

ואני שוב חושב ואומר - גם חלוקת אפיקי השקעה היא יעוץ השקעות לכל דבר ועניין. נושא המידע הכללי לגבי שוק ההון - מעורפל. הרשות לני"ע והבנקים נלחמים על נושא מסירת המידע והגדרתו (האם יעוץ או לא) ולכן גם כאן יש עמימות לא בריאה.

למעלה