יציאה מהארון.....

aשרון

New member
למה?.....

נוער ואנשים אחרים שבארון יכולים למצא בזה איזה שהוא אומץ שאין להם ולקבל השראה וכוח כדי לצאת מהארון.

ע"י שיתוף במה שעובר עליך אפילו בפני אנשים זרים ביוטיוב אתה יכול לעזור לאחרים ולהפוך עולמות, אני רואה בזה לא אוננות עצמית אלא שירות דוב לכל מי שבארון.

יאני3

New member
סוג של פורנוגרפיה

סביר להניח שיש איזו כוונה טובה בסרטונים מסוג זה אבל ההרגשה שלי שדברים כאלו הם הביטוי לתרבות הקיימת של חברת אינסטנס וריאליטי (ובאמת שלא רציתי להשתמש במילה הזו).
הייתי שמח לדעת שכל הסרטון הזה מבוים ומפוברק ולו רק מתוך אמונה שישנם רגעים אינטימיים בחיים שעצמתם אינה מאפשרת מקום לכלל. אני שואל את עצמי האם מטרה של המערכון הזה הוא להביא את הצופה לקתרזיס? למחות דמעה? למשוך איזושהי תובנה על החיים? אולי...אם כי קשה לי שלא להביע סלידה ואפילו בוז ממהירות היד המקליקה על המצלמה כדי להציג את המאכלים על השולחן במסעדה, את הדקורציה של חדר המלון או סתם כל אירוע אחר כדי לשתף את כל העולם ולצפות לתגובות.
"לחיות בסרט" כבר אינו סתם ביטוי שגור אלא סגנון חיים שאומץ בדור הזה בו הגבול בין אמת לאשליה מטושטש והשחקנים משוללי ביקורת עצמית, הכינו את הממחטות...
אדם שאינו מצליח להתפתח בזכות ניסיון חיים אישי, דרך עבודה קשה ועיבוד של חוויות אינו מצליח לייצר חוסן נפשי. עיסוק אובססיבי בתיעוד צילומי שמסתמך על הפידבק מהסביבה יקצור אך ורק מפח נפש ובעיקר פיספוס גדול של הנאות החיים.
ההתבוננות באדם ובחייו אינה נעשית דרך מצלמה אלא בהסתכלות פנימה כי החוץ לעולם מאכזב.

aשרון

New member
אתה בתפקיד שופט, תליין, ומקבל בשערי הגהינום?

סרטונים ביוטיוב זה לא סרט עם התחלה אמצע וסוף, אנשים עושים את זה מכל מיני סיבות, אבל העניין הוא שזה לא כזה איום ונורא כמו שאתם מנסים לתאר פה. נגד מה אתם בדיוק יוצאים נגד אנשים שמתעדים את החיים שלהם?, so fucking what שיתעדו מה שהם רוצים וכמה שהם רוצים, כל עוד זה בהסכמה של הצד השני להיות בסרטון אז אחלה.

אני לא מבין את כל המגיבים פה בשליליות על העניין, הרי זה כבר הפך לעניין שבשגרה כל נושא התיעוד העצמי ביוטיוב.
מדובר באנשים הרוצים לחלוק את חייהם, חוויותיהם, דעותיהם, מחשבותיהם עם העולם, מה לא בסדר עם זה?

רוב הוידאו בלוגרים שיצא לי להכיר דרך הרשת מחזיקים חיי חברה תוססים למדי וגם מראים את זה בבלוג שלהם, המשפט שלך "ההתבוננות באדם ובחייו אינה נעשית דרך מצלמה אלא בהסתכלות פנימה כי החוץ לעולם מאכזב". שופטת בחומרה את העניין כי לא מדובר בחקר האני העצמי פה, אלא בפאן טהור ובתחביב לא מזיק .

אני ממליץ לך ולכולם כאן להסתכל בוידאו בלוגים ברחבי האינטרנט ותראו שרובם המוחלט עושה את זה מטעמי תחביב גרידא .

יאני3

New member
תרגיע אחי, למה להתעצבן?

שיהיה להם בכיף, באמת. אני עדיין מחזיק בדעה שההצפה הוידאומטית ברשת של אני ואפסי עוד היא ביטוי להמוניות החברה בה אני חיים. כאן לא התוכן חשוב אלא האקט עצמו. אין לי שום כוונה למחוא כפיים לכל עילג שמציב את עצמו במרכז הבמה וטוחן מים. מה לעשות שאי אפשר למכור לכולם את אותה הסחורה?

Superboi

New member

תרבות הריאליטי.
וזה לא רק יציאות מהארון – הורים "מתעללים" בפעוטות שלהם בשביל סרטון ביוטיוב, אנשים מצלמים שיחות אישיות שלהם עם חברים ובני משפחה, נערים מותחים את ההורים שלהם בצורה לא אנושית... לא מבין את זה.

רוצה לספר על היציאה מהארון שלך? תעשה משהו כזה
http://www.youtube.com/watch?v=JoL-MnXvK80

aשרון

New member
אוקיי............

סרטונים כמו שהבאת גם מקובלים עליי בהחלט.

אתה מדבר על אנשים שעושים דברים אכזריים בשביל פרסום וזה תוצאה של "תרבות הריאליטי" האכזרית והמעוותת.
סרטונים בהם בוחרים האנשים לצלם את היציאה שלהם מהארון בפני משפחה וחברים זה לא בגלל "תרבות הריאליטי", זה כדי ללכוד את הרגע היפה הזה כדי לשמש דוגמא לאחרים, להראות להם שהם לא בהכרח צריכים להתמודד עם זה לבד, ולתת להם את האומץ לעשות את הצעד.

Superboi

New member
לא מסכים, לדעתי זה בדיוק אותו דבר

בעיניי הוא פחדן. נאמר שהוא יודע שאחותו הומופובית שתדחה אותו אם הוא יספר לה שהוא הומו. כשהוא מציב אותה מול המצלמה והיא יודעת שהסרטון יעלה לאינטרנט, הוא יודע שהיא לא יכולה להתנהג ככה.

Superboi

New member
ולמקרה שזה לא ברור

"זה בדיוק אותו דבר" כי בכל המקרים האנשים האלה משתמשים במצלמה וביוטיוב בצורה אגואיסטית, ומנצלים את האנשים שסובבים אותם.

ItsikH

Member
בעיני המתבונן כי הדמות הנוספת - השחקן - חסרה הדמות הנוספת יוצרת את התחושה של ניצול וכפיה שאולי חסרה [וטוב שכך] במקרה ההצגה העצמית הבלעדית.

למעלה