יציאה לפטיו

אסיא10

New member
יציאה לפטיו

אנחנו מתכננים פטיו בבית. כוונתנו לעשות לפטיו דלת יציאה מזכוכית. מה הפתרון האפשרי במצב כזה למניעת פריצות תודה

calya

New member
פאטיו סגור לגמרי או פתוח לגינה ?

אצלי הוא יהיה סגור לגמרי ואני מתכוונת לשים בו אזעקה מחוץ לבית היות ואין סיבה שמישהו או משהו יכנס לשם כשהבית סגור (אין גישה מבחוץ). אבל בעקרון - יש אזעקות שמתקינים בחוץ ויש גם תריסים חשמליים שמתפקדים כסורגים. ואזעקה בתוך הבית מחוברת למוקד, הכי טוב.

פיטנגו4

New member
לגבי אזעקות חלון שמותקנות בחוץ

בבחירת הצמחיה זה מגביל, כי מלמטה צריך לשתול רק צמחים נמוכים שלא יגיעו לעובה הגלאי, ובמרחק אפשר לשתול רק צמחים שענפיהם לא יגיעו לגלאי-חלון. במילים אחרות: שילוב הבמבוק שלך עם גלאי חיצוני - יתכן שזה בלתי אפשרי...

calya

New member
אה, טוב אז בלי גלאי חיצוני.

ממילא הסיכון שיכנסו לחצר הסגורה נמוך מאד. אז פשוט גלאים על הדלתות והחלונות.

איריסג

New member
כמו בשאר הבית - מערכת אזעקה מחוברת למוקד

עם גלאי נפח ומגנטים לדלת של הפטיו . לחילופין - סורג מתקפל (שעולה הון כסף ומכער נורא....)

תלוי...

מי הפורץ ועד כמה הוא מתוחכם או שהוא סתם פושטק לא מיומן... אצלנו למשל יהיה סורג מתקפל, אבל למטרה אחרת - אנחנו עובדים במרתף ואוהבים להשאיר את החלונות פתוחים בקומת הקרקע. המטרה היא שלא ייכנסו לנו ארחי פרחי במשך היום כאשר אנחנו למטה וככה נוכל להשאיר בית מאוורר. בקיצור - פרצה שלא תקרא לגנב...

איריסג

New member
האמת? שומדבר לא מונע פריצות

בישוב שבו אני גרה (ואני משערת שמי שעוקב אחרי העיתונים יבין כבר במה מדובר) - פרצו לפני שבוע ומשהו לבית, למרות שהישוב מאובטח, הבית מאובטח ועם אזעקות וכו' - הגיעו עד לחדר השינה - לקחו את המפתחות והגיעו אל המכוניות - עד שבעל הבית התעורר - ועשה להם מעשה "שי דרומי". וזה היה מעשה הפריצה אולי העשירי רק באותו שבוע אצלנו. אם רוצים לפרוץ - אין דבר העומד בפני הרצון. הם באים בצוותים מיומנים - מצליחים להתגבר על כל מכשול (כולל כלבים וכולל אזעקות וכולל הכל) - מרוקנים את הבית או לוקחים את האוטו - ונעלמים בלי להשאיר סימן. האזעקות והסורגים (מתקפלים או לא) - נועדו למנוע מהפורץ האהבל המזדמן, הנרקומן שרוצה לגנוב את הארנק עם הכסף למנה הבאה של הסם. ופורץ כזה - יחפש רק מה שקל לו - הוא לא יתחיל להתעסק עם לומים כדי לפרוץ סורג. מה שבאמת צריך? פוליסת ביטוח טובה....

טלטוש

New member
מסכימה עם איריס

לפני חודש הייתי בתוך ביית מאובטח ע"י אזעקה המחוברת למוקד, ועם סורגים ועדיין פרצו פנימה. בפנים הגנבים תלשו מהקיר את האזעקה וגזרו את כל הכבלים. הם משכו החוצה את הסורגים (מודה, דורש כח) ונכנסו פנימה. חברת השמירה הודיעה למשטרה כשכבר היה מאוחר מדי.

למעלה