יציאה לחל"ת

ira1232

New member
יציאה לחל"ת

כמה דברים:
1. כשאת יוצאת לחל"ת את אוטומטית מאבדת ימי חופש. לדוגמא אם בינואר נכנסו לך 20 ימי חופש ואת יוצאת לחל"ת של חצי שנה , אוטומטית תאבדי 10 ימי חופש, כי על חצי השנה שאת בחל"ת את לא זכאית לימי חופש.
לכן חשוב לפני שיוצאים לחל"ת לעשות חישוב מדוייק של ימי החופש שתהיי זכאית אליהם כדי שלא תיקחי יותר מדי.
2. עדיף לך בכל מקרה לקחת את החל"ת מיד אחרי החופשת לידה כי אז חייבים לאשר לך. לדעתי את לא חייבת לנצל את כל ימי החופש, את אמורה לנצל כמות כזאת שכשתחזרי מהחל"ת תהיה לך כמות ימי החופש היחסית לה את זכאית על הזמן שנשאר עד סוף השנה. כלומר, אם את חוזרת מהחל"ת בספטמבר, ישארו לך עוד 4 חודשים עד סוף השנה, שהם שליש שנה. במקרה כזה את צריכה להשאיר לעצמך שליש מימי החופש השנתיים שלך.
3. בכל מקרה אם אחרי שתחזרי מהחל"ת תקחי יותר ימי חופש ממה שאת זכאית לא יקרה כלום. את פשוט תיכנסי למינוס של ימי חופש ואז שנה הבאה הם יורידו לך את הכסף מהמשכורת. אם זה יהיו הרבה ימים הם יחלקו את זה לתשלומים.
4. קחי בחשבון שאם את מתכוונת לחזור לעבודה בספטמבר ובו זמנית להכניס את הילד לגן, אל תצפי להיות יותר מדי בעבודה בספטמבר. את כנראה תגמרי מהר מאוד את כל ימי מחלת ילד וחופש שלך.

כל ההערות האלה מניסיון, אני לפני חצי שנה חזרתי לצבא מחל"ת של חצי שנה שלקחתי אחרי חופשת הלידה.
חייבת לציין שלמרות הקושי הכלכלי, זו הייתה החלטה טובה להישאר עם הילד יותר זמן ואני לא מתחרטת לרגע, הזמנים שהיו לי איתו בשנה הזו לא יחזרו, וואחרי שחוזרים לעבודה זה כבר ממש לא אותו דבר.
אני ממליצה לך להאריך את חופשת הלידה כמה שאת יכולה, את לא תצטערי.
אה כן, ומזל טוב על הלידה.

למעלה