יצחק שמעוני ז"ל

יצחק שמעוני ז"ל

יצחק שמעוני, מבכירי וראשוני אנשי הרדיו בישראל, הלך לעולמו והא בן 86 . יהי זכרו ברוך

היה המנחה של תכנית הרדיו "מחפשים את המטמון" שהפיק נקדימון רוגל, ובה פתרו כתב חידה מתולדות ארץ ישראל (עוד לא היה ריאליטי). את כתבי החידה חיבר ד"ר מרדכי נאור ועך המטמון שמר משה טימור.
יצחק שמעוני גפ הנחה את התכנית "שלשה בסירה אחת" בה השתתפו בין השאר דן בן אמוץ, גבריאל צפרוני, אמנון אחי-נעמי,שאול ביבר,דמואל דניצר, דן אלמגור, עדה בן נחום,חיים חפר ועוד.

לצעירים שבינינו הוא זכור כמנחה תכנית הטלוויזיה "מקבילית המוחות" עם המשפט האלמוותי "התחלתי ולכן אסיים".

יהי זכרו ברוך

Y. Welis

New member
ניחן בקול בלתי נשכח

אגב באתר אחר נאמר שהיה בן 87 במותו.

אגב המשפט המפורסם שלו הוא כמסתבר תרגום טוב של המקור האנגלי של מאגנוסון, I've started so I'll finish. התוכנית שלו שהיתה המקור ל'מקבילית', mastermind, עלתה כבר ב-1971.

לעיתים ניתן לתפוס שידורים ישנים שלה ב-BBC PRIME שמשודר בארץ.

davidlev0255

New member
מחפשים את המטמון, היה הריאליטי הראשון

שרציתי להשתתף בו

אני זוכר במעומעם

עדגיל

Well-known member
אני השתתפתי בו. אם אתה זוכר בזמנו החידון היה

ברדיו. למאזינים הושמע כתב חידה ששאותו היה המתמודד באולפן צריך לפענח. היו בחידה צפנים, והמתמודד באולפן היה מפרק את כתב החידה הזה לגורמים, זורק שאלות עליהן רצה לקבל תשובה שאולי תוביל אותו לפתרון. המאזינים היו מתקשרים לאולפן כפי שעשיתי ואז היו "מוכרים" תשובות למתמודד והתמורה היתה מופחתת מהפרס. היה צריך לספר למתמודד מהיכן התשובה. בסופו של דבר המתמודד היה עושה אחד ועוד אחד, והיה צריך להגיע בכוחות עצמו לתשובה או עם עזרה. התשובה יכלה להיות פתק שמוטמן מתחת לעץ השישי בחורשה, או חפץ שמוסתר באיזה מבנה שמתקשר לחידה. זה היה מרתק. החידה היתה בדרך כלל בשעות הלילה. חלק מהתשובות שקיבל המתמודד מהמאזינים היו מתוך "ידע אישי", חלק התבססו על אנציקלופדיות ספרים וכו'. זה היה עוד לפני העידן של המחשב והעידן של גוגל. אני התבססתי בדרך כלל על האנציקלופדיה העברית ועל האנציקלופדיה לידיעת הארץ של זאב וילנאי.

davidlev0255

New member
לא ממש זוכר... , אבל האם היו הפתרונות פיזית

נמצאים במקום ?

כלומר במיקום ספציפי שאז אותו מתמודד היה צריך לגלות אותו?

עדגיל

Well-known member
לפחות מהתקופה שאני זוכרת את החידה אז כן,

המטמון היה מוסתר בתוך מזוודה או משהו כזה, ולא הרחק ממנו היה נציג של הרדיו שהיה ממתין לבאים שכבר מהתשובות שנשמעו ברדיו - הצליחו לאתר את מקום המחבוא. כמובן שאם המטמון היה בטבריה, לא יכול היה להגיע אליו תושב תל אביב. קשה לי להאמין היום שהיתה פעם תוכנית ששודרה כמעט עד חצות ואולי אפילו אחרי, וסחפה מאזינים ושבעקבותיה אנשים יצאו מהבית ועשו מירוץ לילי להיות הראשונים שיגיעו למקום המסתור. אגב, גם מי שאיתר את המקום זכה בפרס. בתקופה שהאזנתי לתוכנית (ברשת ב') היה מנחה אותה מושיק טימור והעורך היה זאב ענר. זה היה בשנות ה-80' חמיצר כמובן שכלל את השיטה של החידות האלה. היום היה קל יותר לפתור חידות כאלה בגלל שיש את גוגל.

davidlev0255

New member
אני כילד מאוד רציתי להשתתף וכן ברדיו וכו'

כמעט החלום של הרדיו התגשם...

עד שהתנפץ

עצוב

דווידו

New member
עוד על יצחק שמעוני

הוא הנחה את פסטיבלי הזמר הראשונים מידי יום עצמאות משנת 1960 ועד 71

למעלה