יצחק רבין והעצרת

יצחק רבין והעצרת

היום נערכה בכיכר רבין עצרת לזכרו של "איש השלום" מר יצחק רבין העצרת נערכה יומיים (!) לפני ה-4 בנובמבר (יום הרצח) עם כלל זמרי השמאל הידועים ביניהם גידי גוב דני סנדרסון הדג נחש מוקי ועוד ועוד רבים וטובים, יומיים לפני הטקס הממלכתי עמדו 50-60 אלף בני נוער והקשיבו לדברים של ביל קלינטון של מלך ירדן ושל נשיא מצרים שכולם היללו את רבין ואת דרכו שכולם היו בטוחים שרבין הוא האיש לשלום שכולם... קיבלו משהו מרבין ולא נתנו מאומה. רבין היה איש חזון, חזון של שלום ואחווה ואם רבין היה חי היום הוא היה עושה בדיוק את אותו הדבר ששרון עושה. רבין היה איש חלש שלא יכל לעמוד יציב בעמדותיו הוא התנדנד פעם לפה ופעם לשם הוא רצה בטובת אחרים עד ששכח את טובת עמו. רבין הקשיב לפלשתינאים, ללבנונים, לסעודים, לסורים, למצרים ולירדנים אבל שכח את עמו שלו הוא שכח שאל מול מיליארד הערבים ניצבים חמישה מיליון יהודים באזור קטן וצפוף. את כל הדברים הנ"ל שכחו להגיד בעצרת לזכרו של איש השלום את כל הדברים הנ"ל עדיין מכחישים ועדיין מסרבים להאמין. ועוד משהו, האם את רחבעם עמיקם זאבי (הי"ד) מישהו זוכר האם ככה בנוייה דמוקרטיה? כאשר נותנים לאיש ארץ ישראל בקושי שעת מחנך ולאיש השלום 5 ימים רצופים של זכרון משהו פסול ושגוי. עלינו לזכור את שני האנשים הללו לטוב ולרע של כל אחד מהם עלינו להקשיב לכל צד שווה בשווה כי כאשר מעריכים משהו יותר אז כנראה משהו דפוק. יום טוב. בברכה בועז זעירא -----------------------------------------------------------------

לא חולקת עליך.

רק תוריד את השמות והכל יסתדר כי בחיים שלנו הכל יוצא מפרופורציות ברגע שקצת תערער את האיזון, ומה שכתבת רק מחזק את ההנחה הבסיסית הזאת. אז נובע מכאן שזה נכון לגבי כל אדם וכל אדם צריך להיזכר במידה שווה לשני רק מה לעשות, אנחנו לא נייטרלים אנחנו אנשים מאוד סובייקטיבים ומאוד קל לנו ללכת שולל אחרי מה שקורץ, שככל הנראה לעין אין בו דופי. אני מניחה שקראת בזעם את הכתבה שנעשתה-יותר נכון ריאיון עם אחותו של רחבעם זאבי ז"ל. נו,אז תגיד לי, כאדם שלא יודע מי הוא ופתאום קורא כזה דבר מה היית חושב? חלק גדול של האשמה נעוץ בתקשורת, באיך שהם מנציחים אנשים, כי האדם הקטן-גדול טרוד ועסוק בלשרוד והוא לא יכול לזכור את כל המנהיגים, אז הוא זוכר אותם דרך התקשורת. מקווה שאתה לא מהאנשים שכותבים ובורחים ושתקרא את זה.

האם התקשרות

צריכה להכתיב לנו את חיי היומיום כי ביום שהיא תכתיב לי את חיי אז: *נוער הגבעות יהיה אצלי בתחתית ההערכה (עכשיו הוא בפסגה). *המערב (ארה"ב) יהיה אצלי האלוקים *הכסף הוא העיקר והחיים הם רק דרך להשיג את העיקר *לא להביט לצדדים להיות מקובע *אני אהיה שמאלני הבנת? אסור שהעיתונות תכתיב לנו את חיי היומיום עלינו אנו לקבוע את העיתונות ואם יצחק רבין מקבל 7 עמודים בכל עיתון אין זה אומר שכל המדינה תקדיש לו 7 ימים ואם גנדי מקבל שעת מחנך אין זה אומר שרק התלמידים בבתי הספר צריכים להכיר אותו (אם בכלל). יום טוב

ברור שלא.

שוב אני לא חולקת עליך גם לא בנושא הזה. העובדה שהתקשורת המניפולטיבית הקיימת מנהלת את מערך העניינין במ"י לא אומרת שזה האידיאל. אבל בחייך, מי לא מכיר את הפעולה על המטרות ועל מה שפועל? ככה זה יוצא. רוצה לשנות? שהילדים שלך לא יהיו כפופים לתקשורת? בבקשה, אני אשמח לעזור לך, להתחיל לשנות בקטן, כי בגדול לא יילך לאף אחד. כמו כל מהפכה זה יקרה מבודדים ומאנשים שנמצאים בתח´ התקשורת. מאמינה שיהיה טוב ושהפרספקטיבה של כולם תתיישר...

מה?!

אנחנו בשיעור אזרחות!?!? המורה שלי לאזרחות תמיד רושמת ע"ג הלוח רצוי ומצוי ואני אף פעם לא מבין את זה

../images/Emo13.gif

לא..:) זאת פשוט פעולה נחמדה שבה החניכים עומדים בשורה והמדריכים מקריאים סיטואציות. בסבב הראשון של ההקראה החניכים מתקדמים בכל פעם משבצת אם הם מסכימים עם המשפט ואם כך זה צריך להיות- לדוג´ 3 תפילות ביום. בסבב השני הם מתקדמים ע"פ מה שמצוי אצלהם לדוג´-אם חניך התקדם בפעם הראשונה ואמר ששלוש תפילות לבן זה רצוי מאוד בפעם השניה יכול להיווצר פער והוא יכול לא להתקדם או להתקדם מעט. זה הפער בין הרצוי למצוי. האידיאל כפי שאני מבינה אותו זה מה שרצוי. מה שמצוי-מה שקיים בפועל לצערנו זה מה שתיארת

bari3

New member
למה הקטנוניות?

למה זה מציק לך שאנשים שהאמינו ומאמינים בדרך של יצחק רבין חולקים לו כבוד? אם לאנשים בחברה שלנו היה חשוב הם היו דואגים ליום זיכרון מכובד ולאיזו עצרת הזדהות ביום שבו נרצח גנדי.

זאת לא קטנוניות

זאת הערכה וכבוד! שנה לאחר הרצח של גנדי אם מישהו היה מדבר על טרנספר בשעת המחנך היו עושים עליו לינץ´ וצועקים עליו בגלל שבמשרד החינוך אמרו לא לערב פוליטיקה. אבל כאשר יש יום זכרון לרבין פתאום שוכחים את כל ההוראות פיתאום שמים פס על משרד החינוך ומביאים לנו את הדרך והרעיון של רבין במלוא הדרו! זה לא שיוויון! זה לא כבוד! זאת לא דמוקרטיה! ולידיעתך מולדת עשתה עצרת הזדהות בכל רחבי הארץ מטבריה ועד אילת לרחבעם זאבי אבל לצערנו את זה לא מראים בטלויזיה כי זה התערבות פוליטית

למה הקטנוניות? ../images/Emo13.gif

נו, אז לרבין עושים חודש זיכרון ולגנדי בקושי יום, אז מה? בקיצור, עשו צחוק מכל הפסטיבל זיכרון הזה של רבין. אם היו לוקחים את הכסף של הפסטיבל ומוסיפים לתקציב המדינה - ממשלת האחדות היתה יכולה לאשר לא רק את תקציב 2003 אלא גם את תקציב 2004 ו-2005.
שבוע טוב.

צודק

אני חושב בכלל שחוסכים את כל ימי הזכרון של הימין (כלומר לא עושים ימי זכרון לאנשי ימין) ועושים לאנשי שמאל. רבין וגנדי זה רק קמצוץ מכל התהליך השגוי הזה... "משורה משחרר רק המוות"- ואם אין שורה אז יש יותר מוות (בתגובה לסרבנים)

נו,

כולנו מדברים עברית אז איך זה שאף אחד לא קלט עדיין שכולנו באותה הדעה?.. קצת הקשבה אנשים, לא יהרוג אותנו להקשיב...

../images/Emo9.gif

אבל כולנו יהודים - חשוב להקשיב, אבל יותר כיף להתווכח
איך אומרים - שני יהודים שלוש דעות (לפחות)
שבוע טוב לכולכם!
הדסה

למעלה