יצחק בן אורי.

hal767

New member
יצחק בן אורי.

אינני יודע כמה ממשתתפי הפורום הזה הכירו את האיש או שמעו עליו. לצערי, יצחק בן אורי נפטר, וחשבתי שיש לציין את הארוע העצוב הזה גם במסגרת הזאת. בן אורי היה "יועץ טבעוני" כלשונו. הוא היה מומחה בתחום הבריאות הטבעונית ע"פ הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית, בה בחר לטפל לאחר שריפא עצמו בצעירותו ממחלות קשות באמצעות הדרך הזאת. הוא שיקם את עצמו באמצעות השיטה והגיע ממצב של מוגבלות קשה למצב של ספורטאי מצטיין, ואף השתתף בהצלחה בריצת מרתון. הוא היה בעל ידע רב במדעים שונים, הכיר לעומק גם את הרפואה המערבית והיה מומחה גם בשיטות שונות הקשורות להרפיה, נשימה והפעלה גופנית. כאדם וכמטפל הוא היה אידאליסט, מצפוניסט, ישר והגון באופן מוחלט ללא פשרות. רבים חייבים לו את בריאותם ואיכות חייהם. הוא הצטיין גם בכתיבה וכתב מספר ספרים מעולים ומומלצים בתחום הבריאות הטבעית. כמקובל בגישה הטבעונית ההייג'יניסטית, בן אורי נהג לחלק את כל הידע שהיה לו לכל דורש. מעולם לא שמר "סודות מקצועיים" לעצמו. לפני מספר שנים התעוור עקב תאונת בית בה ספג מכה בראשו. לאחר מכן נפגע קשות מנפילה בביתו ובהמשך הדרדר מצבו עקב טיפול רשלני של פיזיוטרפיסט שגרם לו נזקים קשים נוספים. למרות זאת רוחו לא נשברה והוא המשיך לכתוב וללמד, אך סירב לטפל באנשים. לטענתו, זה היה לא הוגן ולא הגון לטפל באדם שאינו יכול לראות. בשנותיו האחרונות עבר סבל רב. לא פעם הוא אמר לי שאינו מפחד מהמוות. הוא טען שלפעמים המוות הוא סוג של פתרון שהטבע מציע כשיש צורך בכך. במקרה שלו זה כנראה היה נכון. המוות גאל אותו מיסורים קשים.

ינוקא1

New member
שמעתי עליו דרך הפורום הזה

(וכנראה גם דרכך). בלי קשר לשיטה הספציפית , הוא היה מטפל דגול ושיפר את בריאותם של אנשים רבים. יהי זכרו ברוך.

0 אור 0

New member
../images/Emo16.gif לא הכרתי אותו אישית אבל שמעתי את שמעו

ועל תרומתו הרבה לידע על בריאות האדם יהי זכרו ברוך

ilan91

New member
../images/Emo16.gif זכרו יהיה ברוך...

יצחק השאיר לנו ספרים יפים המתמצתים בפשטות ובשפה ברורה לכל, את עקרונות הבריאות הטבעית. הוא ידע כיצד להפיג את חששותיהם של אנשים רבים מהסיכונים של השיטות הקונבנציונאליות. זכור לי שבנערותי, לאחר כל פעם שאיזה בריון במתקני המתח שבים או במכון הכושר היה אומר לי "קשה לך לעשות מתח כי חסר לך חלבון, לך לשוק ותקנה תרנגולת שלמה", הייתי מודאג ואז מייד הולך לביתו של בן אורי ומקבל ממנו "שטיפת מח" פילוסופית... יצחק היה מרצה כריזמטי ומצויין, תענוג היה לשמוע אותו.

טאוֹ

New member
תודה שכתבת עליו

ובכלל על שהכרת לנו - או לפחות לי אישית - את האיש ומשנתו.

freearth10

New member
יהא זכרו ברוך

לא פעם הזכרת בפורום את שמו, אבל היום כשסיפרת את סיפור חייו , התחלתי לקרא עליו. יהא זכרו ברוך! מאיה

יצחק בן-אורי זכרו לברכה ועליו השלום

יצחק היה אדם מיוחד, חביב ומלא מרץ. כך, הכרתיו, לפני כשלושים וחמש שנים, כמדומני. היה זה בכנס גדול מאוד, לאותם ימים, של העוסקים בריפוי טבעי, באחוזת נצח, במושב משמר-השבעה. אני רואה את דמותו, גם ברגע זה, לנגד עיני - פנים קורנים ומלאים שמחה והתלהבות. מאז, נפגשנו פעמים רבות מאוד,בדרך כלל, במסגרת הפעילויות של תנועת-הצמחונים והטבעונים, שהייתה בארץ עשרות רבות של שנים, מלפני קום המדינה. יצחק היקר תרם הרבה, הן כמרפא והן כמרצה ובהתאגדות מרפאים טבעיים שהייתה לנו - היה פעיל ונמרץ. היו שנים, בהן פעל יחד עם דר' יוסף רזון ע"ה וז"ל. שניהם דגלו באותה שיטה טבעונות, לפי ד"ר שלטון מארה"ב. (שיטה, שידועה לי היטב מבית אבי ז"ל - מבטן ומלידה.) לאחר שהתעוור - כפי שסיפר כבר 767 hal - ביקרתיו בביתו והיה נחוש להמשיך ולהתרפא. הצעתי לו את עזרתי, למשל, בעיסוי עדין. אולם, גישתו הייתה, שאין לו לאדם צורך בעזרה פיזית מאחרים. יכול האדם בעצמו לתרגל ולשפר נשימתו ותנועת גופו ומחשבתו ותזונתו, ודי בכך. כבדתי את בקשתו ונשארנו בקשר שיחתי. בתחילת דרכו היו עשרות רבות של עוסקים בריפוי טבעי בארץ.
היום, ברוך ה' ישנם, כנראה, אלפים. התרחבות כמות העוסקים בארץ בריפוי טבעי - בתחומים השונים - נזקפת גם לזכותו של יצחק בן-אורי, שעשה נפשות רבות בפעילויותיו השונות - ייעוץ והדרכה, הרצאות וספרים שכתב. ההלווייה התקיימה ביום חמישי, ט' באלול תשע"א - 8.9.2011, יושבים 'שבעה' בביתו שבנתניה, ברחוב החיטה 9 - טלפון - 09-8331310. יצחק הלך לבית עולמו - יהי זכרו ברוך
לאשתו מרים שליט"א, לילדיו שיחיו ולכל בני-משפחתו
של
=חיבוק של נחמה. שלומית נצח

יצחק בן-אורי ז"ל -חמישי קמים מהשבעה

הערב ביקרתי בבית יצחק בן-אורי ז"ל ובכבוד רב השתתפתי בניחום בני-משפחתו עם אנשים רבים נוספים שכבר היו ובע"ה יבואו. הסתבר לי, שגם מחר, יום רביעי 14.9.11 עדיין יושבים שבעה - ההלוויה התקיימה ביום שישי (ולא בחמישי כפי שהבנתי קודם). לכן, רק ביום חמישי יקומו מהשבעה ליצחק היקר ז"ל. וכן יהיה טקס ל-30 לפטירתו - מי שירצה להשתתף - אפשר להיוודע בבית המנוח, יצחק ז"ל, טלפון - 09-8331310 + אודיע כאן כשאדע. יהי זכרו, של יצחק בן-אורי ז"ל, ברוך - איש ישר אמיץ-רוח ובעל תפישה ברורה לריפוי טבעי אמתי. נמשיך להוקירו על-ידי התמזגות בידע שהנחיל לתלמידיו הרבים. שלומית נצח

למעלה