יצוא מ SQL SERVER לקובץ XML על ידי SSIS

יצוא מ SQL SERVER לקובץ XML על ידי SSIS

יש לי נסיון די רב בשימוש ב SSIS כדי ליבא נתונים מ FLAT FILE/CSV FILE ל SQL SERVER
וביצוא מ SQL SERVER לקבצים כנ"ל(טקסט, CSV וכדומה )

יש לי גם קצת נסיון ביבוא מקובץ XML ל SQL SERVER.
עכשו קיבלתי משימה לייצא מ SQL SERVER לקובץ XML והייתי בטוחה שהביצוע הוא טריויאלי כמו במקרים הקודמים.
אבל התפלאתי מאד לראות שב SSIS יש רכיב של XML SOURCE ב DATA FLOW SOURCES ואין רכיב מקביל ב DATA FLOW DESTINATIONS.
מה הדרך הנכונה אם כך ליצא נתונים לקובץ XML (המבוסס על סכמה) ?
האם עדיף לעשות זאת בכלי אחר ולא ע"י שימוש ב SSIS ?

ועוד מידע חשוב- אני מפתחת את ה DTSX ב VISUAL STUDIO 2008
תודה רבה מראש לכל מי שמנסה לעזור!

תודה רבה!

תודה רבה על התשובה! אני אנסה היום...
המדריך ל SSIS הוא ממש מפורט,
לפני ששאלתי מצאתי מדריכים אחרים ל SSIS אבל הם לא היו עד כדי כך מפורטים ו"נפלתי" באיזשהוא שלב עם הודעות שגיאה מה SSIS...

ושאלה קטנה: כשאתה אומר שיותר פשוט לא ע"י SSIS אז הכוונה לבצע זאת בקוד? (נגיד, דוטנט?)

תודה רבה ויום טוב!

pitoach

New member
הסברון

אהלן

1. שרת ה SQL בעקרון לא מכיר דוט-נט ישירות (אם כי אפשר להתקין החל מגרסה 2005 אלמנטים של CLR ולעבוד איתם), אלא כמו כל שרת מסדי נתונים נפוץ הוא עובד עם שאילתות (במקרה של SQL הוא עובד עם שפת SQL +ההרחבה הייחודית שלו TSQL). השמוש בדוט-נט חיצוני הוא בדרך כלל רק על מנת ליצור את ה GUI דרכו המשתמש מבצע פעולות או יותר מדוייק שולח את הפעולות אל השרת SQL. בסופו של דבר ההוראות ל SQL נשלחות ב SQL ולא בוט-נט. כך שהכוונה שלי היא לא דוט-נט

2. כאני אומר יותר פשוט זה לא אומר יותר קל. ההפך מקל זה קל וההפך מפשוט זה מורכב. אלו מילים שונות. קל יותר לפעמים לבצע פעולות בצורה של מליון שלבים לפי ספר הדרכה, כאשר עובדים שלב אחרי שלב מסודר. הרבה פעמים כל ילד שלא מבין בתחום יוכל לבצע הוראות מפורטות. למרות שזה קל יותר זה הרבה יותר מורכב (כולל הרבה שלבים = מורכבות) מלבצע את הפעולה שרוצים בצורה ישירה בדרך כלל, אבל אז צריך ידע וזה יותר קשה

מסקנה: קל יכול להיות יותר מורכב.
במקרה הנוכחי זה נכון אני חושב, הרבה יותר קל לבצע פעולות עם ה SSIS ולזה הוא נועד, אבל הרבה יותר פשוט לבצע שאילתות ישירות (לדעתי). הרעיון הוא שימוש ב BCP למשל ליצירת קובץ התוצאה (כמובן עם השאילתה הנכונה). בכל קמרה כל מקרה לגופו של עניין ואני רק זורק כלל אצבע של מה ניראה לי שאני הייתי מתחיל איתו.
* גם אני מתבלבל לפעמים בין המילים "קל" והמילה "פשוט"
למרות שכאמור הן מילים שונות לחלוטין.

אני מקווה שזה מוסבר מספיק טוב

למעלה