יצא מדעתו

Deathatred

New member
יצא מדעתו

אם הדברים שמצוטטים פה נכונים, זה רק מעיד על שפל המדרגה שירד אליה השמאל הקיצוני שמתאה בתמיכה מצד החמאס והג´יהאד האיסלאמי. אבנרי: אינני לבד החמאס והג´יהאד איתי. אורי אבנרי: חיסול ערפאת המשך לרצח רבין תנועת "גוש שלום" שבראשותו של איש השמאל הקיצוני אורי אבנרי מפרסמת היום בעיתון "הארץ" מודעה ובה הכותרת שקובעת כי "אותה האצבע אותו ההדק-מי שחיסלו את יצחק רבין מחסלים עכשיו את ערפאת". בראיון לגלי צה"ל אמר אורי אבנרי כי לפני שנעצרו פעולות ההריסה במתחם המוקטעה הייתה "סכנה מוחשית ומיידית שערפאת יירצח", כהגדרתו, "תוך כמה שעות או כמה ימים. הניסיון הזה לחסל את ערפאת הוא המשך ישיר לחיסולו של יצחק רבין. שניהם מכוונים לחסל את אוסלו, לחסל את תהליך השלום... אריאל שרון השתתף בהסתה נגד רבין". לשאלתו של איש גלי צה"ל רזי ברקאי, כי על פי העולה מהמודעה ב´הארץ´ "כל בר דעת יקיש מהדברים שאתה מאשים את שרון גם ברצח רבין" אמר אבנרי כי ה"הגדרה מוגזמת אבל המגמה נכונה. כלומר יש מגמה לחסל את אוסלו. יש מגמה לחסל כל סיכוי לשלום". "אנחנו," אומר אבנר כשהוא מכוון לתנועתו ´גוש שלום´ "מעטים מאוד אבל אנחנו הקול היחידי בארץ שהושמע נגד חיסולו של ערפאת. אנחנו חושבים שמוכרחים היום להגביר את הקול כדי שהציבור ישמע, וברגע האחרון יקבל אזהרה מפני השואה הזאת, האסון הזה, שעומד להתרחש. הרי ברור שערפאת הוא האדם היחידי המסוגל לעשות שלום עם ישראל. אין תחליף לערפאת!" קובע אבנרי ומוסיף כי "מי שמחסל את ערפאת מתכוון לחסל את השלום לעשרות שנים ואולי אף לצמיתות". לשאלתו של ברקאי באשר לעקשנותו של אבנרי לדבוק בערפאת לאחר שהעולם כולו מסתייג מהאיש וממעשיו, ציין אבנרי כי אינו לבד וכי איתו נמצאים "כל אותם אלפים שמפרים את העוצר והתאחדו מאחורי ערפאת. מהחמאס והג´יהאד ועד לחזית הדמוקרטית". http://rotter.net/forum/scoop/6542.shtml

Deathatred

New member
הראיון עם אבנרי

תויק במסמך שיכיל אוסף של התבטאויות טיפשיות ושקריות שיראו כמה השמאל הקיצוני לא מחובר למציאות וסובל מבעיה נפשית קשה. למען התזה והסגידה לערפאת ולפלשתינאים הוא אונס את המציאות ומשקר ביודעין. אם יש לך עוד התבטאויות כאלה אתה מוזמן לשרשר (רק ציין מקור).

smile2life

New member
תפנים

זה לא פורום גוש שלום. זה פורום מרצ. אם אתה מתעקש לכתוב את דעתך על גוש שלום יש לתנועת גוש שלום אתר, ושם יש, גם, פורום. זה פורום גוש שלום. סדגש| אנא כתוב את דעתך עליהם לשם. פשוט נמאס כבר לשמוע על גוש שלום. בשביל זה הם בנו לעצמם פורום. אני מצרף כאן את הקישור לאתר מרצ, כדי שתשווה את עמדות התנועות.

yeshgvul1

New member
SMILE במה דעתך לגבי זה שונה מאבנרי?

אתה לא מסכים עם האבחנה ששרון מנסה למוטט את הרשות כדי ליצור מצב שבו יהי הכאוס ולבטח לא יהיה אפשרי לנהל מו"מ?

smile2life

New member
../images/Emo127.gifאני מסכים לחלוטין ../images/Emo104.gif

אבל נמאס כבר לקרוא הודעות שנוגעות לגוש שלום, כאילו מרצ היא גוש שלום. ומרצ היא לא! מרצ היא תנועה צינות, שאינה קוראת לסירוב ולא תמכור את נזיד עדשיה בעבור הפלסתינאים, בניגוד לגוש שלום. במרצ אים לשיר את "התקווה" ולהניף את דגל ישראל ביום העצמאות, חברי מרצ גאים במדינה שלהם ומנסים לתקן עוולות חברתיות בכדי שיהיה יותר במה להתגאות. כל ההתעסקות שלנו בנושא הישראלי-פלסתינאי (ולהפך) נובע מתוך רצון ברור לשמור על הצלם האנושי של הישראלי כישראלי, כפי שחונכנו בילדותנו ולא מתוך הזדהות עם סבלם של הפלסטינאים... שדרך אגב הביאו עצמם למצב הזה. בתור ישראלי - אני מסרב לקחת אחריות על סבלו של עם, שיכל היה להורות למנהיגיו לשבת איתי ולסיים את הסכסוך הזה, כמו שעשינו באוסלו. ישגבול תוכל לגנות אותי אבל בתקופת היותי "שמאל קיצוני", כשהייתי נער, בתקופת פעילותי בשלום עכשיו, מעולם לא תמכתי בסרבנות שטחים, תמיד אני חשבתי ועודני חושב שעלינולדאוג לבטחוננו מבלי לאבד צלם אנוש. וגדולתו של אדם נמדדת, בין השאר, בכך. תנועת הסרבנים החדשה קיבלה את הרבע שעה של התהילה שלהם ומיצו עצמם. תתפלא אבל אני מרגיש יותר קרוב לחבר שלי חנן וייס ממצפה יריחו מאשר לאורי אבנרי, שהיה מורה שלי בתיכון, דרך אגב. וזאת משום שחנן מצליח להתעלות מעל הבדלי האידאולוגיות ואיתו אמנם אני מתווכח על פוליטיקה אבל בהחלט מצליח לשבת לאכול חומוס יחד. הוא מודע לכך שאני בעד פינויו ובהחלט לא אכפת לו שאני חושב כך. אבל הח´ אורי אבנרי וחבר מרעיו ברגע שהם מאתרים אותי ואת דעותיי ישר תוקפים אותי כאילו אני רחבעם זאבי או מאיר כהנא ובניו בע"מ. תסלח לי יקירי אבל אלו דעותיי. מחנה השלום אינו בנוי כשבלונה אחת ויש יותר מדרך אחת ליצור אחווה עם הפלסטינאים.

yeshgvul

New member
אז אשאל אותך שאלה:

האם אתה סבור שהפלסטינים היו צריכים לקבל את הצעות ברק בקמפ דייויד? אני מניח שאתה מכיר את פרטיה. ועוד שאלה: אפשר לשמור על צלם אנוש כחייל ולקדם משמעותית את הטיפול בבעיות החברה כל עוד ישראל נמצאת בשטחים? אפשר לשמור על צלם אנוש כשאתה מטיל פצה של טון על שכונת מגורים או אוכף עוצר רצוף של שבועות וחודשים? הנחמדות שלך לא תעזור במקרה כזה, היא רק תהיה עלה תאנה. אני סבור שאנשים מכיון גוש שלום תוקפים את מרץ בגלל הגינוי הבלתי פוסק שהם זוכים לו מצד אנשים כמו רובינשטיין ושריד. כמעט תמיד זה מתחיל בהתקפה של מישהו מהנ"ל או תואמיהם, שפשוט לא מבינים, וזה מה שמרתיח, שמי שמציע להעמיד את גוש שלום לדין יציע מחר להעמיד לדין את שלום עכשיו ויוסי שריד על הלשנה על המאחזים, או האשמה מגוחכת אחרת. אגב, שלום עכשיו זה שמאל קיצוני? מעולם לא היית קיצוני כנראה. שלום עכשיו זה בעצם מרץ, תנועה ציונית מתונה. וחבל אם כיום אינך חלק משלום עכשיו.אני כן.

smile2life

New member
חתולים מחשבים את קיצם לאחור?

לגבי השאלה הראשונה. איני יודע, מכמה סיבות: (א) לא הייתי בקמפ דייויד לאחרונה ובמיוחד לא הייתי חלק מהשיחות. ישנה אגדה שברק הציע להם יותר מ90 אחוז מהשטח, דבר שקשה לי להאמין לו. לגבי השאלה השניה: כן. למעט פשעי מלחמה, שנעשים בידי אנשים מאוד לא מוסריים. בתקופת האינתיפאדה הראשונה שרתתי בשטחים, ב"יחידה מובחרת", למרות שלא הסכמתי עם פעולות הממשלה באותה התקופה עד חתעמת הסכמי אוסלו. ולפי דעתי כמות החיים שהצלתי היתה משמעותית (לי לא הייתה אצבע קלה על ההדק - גם עם הגומי) ובכך תרמתי לשינוי קטן. אולי אני יכול להסכים עם מטרותיה הסופיות של גוש שלום אבל בהחלט לא עם דרך פעולותיה, המטרה בהחלט אינה מקדשת את האמצעים ואנשים או תנועות שמטשטשים את גבולות המוסר בדרכם להשיג מטרות אינם טובים ממתנחלי חברון הקיצוניים או ממחבלי החמאס. לגבי הנקודה של שלום עכשיו. איני פעיל כבעבר אך בהחלט חבר בתנועה. יותר מזה היתי חלק מהמערכת התנועתית עד שהפסקתי פעילות בגלל קוצר זמן ובעיות בריאותץ אז אנא ממך ברר דברים עם מוריה שלומות לפני שאתה בא ותוקף.

yeshgvul

New member
למען הדיוק, אתה הזכרת "שמאל קיצוני"

ו"שלום עכשיו" בנשימה אחת. רק ניסיתי לתקן. אני שמח שאתה עדיין מעורב בתנועה!

qweasd1

New member
אם הוא עוד לא קלט ששרון לא רוצה לחס

אם הוא עוד לא קלט ששרון לא רוצה לחסל את ערפאת, כי שרון הבין איזה אסון זה ימיט עלינו ועל כל האיזור, אז באמת הוא לא רק שוגה אלא גם מנותק מכל הבנה פוליטית, צבאית, מדינית וסוציולוגית.

yeshgvul

New member
יש גבול : אינני לבד,בני אלון איתי!

גם אני וגם בני אלון סבורים שפיצוץ אוטובוס בתל אביב הוא פשע. זה בערך טיבה של ההסכמה הזו לגבי אבנרי, שזכתה לכותרת מטופשת. האיש אומר בפשטות: ישראלים (כמוהו , אפילו כמו עפר שלח) , פלסטינים (כולל אופוזיצית החמאס) ואנשים בכל העולם סבורים שאי אפשר לכפות על הפלסטינים שינויי הנהגה בעזרת בולדוזרים. זה הכל.

למעלה