איך אפל תמיד עושים את זה? ../images/Emo4.gif
החברה הזו פשוט לא תאומן - עוד כשהתחלתי להתעסק במחשבים היו הרבה "פריקים" של מחשבי "אפל" שקנו ביותר כסף פיסות חומרה עלובות ודלוחות. שכל PC, גם העלוב ביותר, "שם בכיס הקטן". עובדה שכלל לא הפריעה להם להסתובב עם חזה נפוח כמו תרנגולת שהטילה ביצה מרובעת. דבר דומה קרה עם ה IPod, לפני שקניתי לביתי נגן MP4 השוותי במעבדת סאונד את הצליל של ה IPod וזה של ה sansa, התוצאות היו טובות יותר ב sansa, פרט להעברת הקבצים הנוחה בהרבה, הסוללה הטובה יותר, העיצוב הקליל יותר, השרות הטוב בהרבה והעובדה ש sansa עולה חצי מ IPod. כל זה לא הפריע להרבה אנשים שאני מכיר, חלקם באמת מבינים בסאונד, לקנות את ה IPod ולהסתובב בגאווה כאילו השמש זורחת להם מה... מהזנב. אני מאמין שתהליך דומה יקרה עם ה IPhone, מליוני יאפים שלא יודעים לשמור מספר בזכרון הטלפון יוציאו הון על מכשיר עם סוללה גרועה שגם אינה ניתנת להחלפה, מכשיר שלא ניתן להתקין עליו תוכנות (מה שניתן אפילו על מכשירים פשוטים שיוצרו לפני ארבע שנים), מכשיר שלא תומך ב Push Mail (לא שזה נחוץ לי, אבל נראה שזו טכנולוגיה שהופכת יותר ויותר חשובה בתכנון מכשירי העתיד) וסיכוי סביר גם שהם יהיו כבולים בחוזה התקשרות דרקוני עם חברת הסלולר (ככה זה בארה"ב, שם החל שיווקו של המכשיר). כל זה לא יפריע להם להודות לבורא עולם, בעיניים מצועפות, שזיכה אותם להשתייך לקבוצת המאושרים שקנו IPhone. ובמחשבה שנייה - "אפל" הם באמת גדולים, הם יודעים למכור לציבור את האשליה שהוא רוצה. ואם רוב האנשים רוצים להאמין בבגדי המלך החדשים מי אנחנו שנקרא "המלך עירום" ?