יצאתן לפגישה . . .

קליט

New member
תעשי לו תרגיל

תזדרזי לשלם לפניו . . דומני שברוב המקרים מגישים לגבר את החשבון . .

אם

אחליט לעשות את התרגיל הזה אלך על זה עד הסוף, לפני שנגיע למסעדה אבקש מהם להגיש לנו תפריט מצומצם, שלא יתפור אותי

קליט

New member
אני לא מבין איך אפשר לאכול סטייק וארוחה כבידה

בפגישה . . זה ממש לא במקום .

פעם

אמר לי בחור, שהוא מעדיף שאני אשלם על עצמי. כי אם הוא יקנה לי שתיה זה יהיה ספק קידושין. אז קניתי לי, וגם לו. כי בכל זאת, אישה לא יכולה לקדש את הגבר, נכון?! וכן, אני לא חושבת שהבחור צריך לצאת בכל ההוצאות. הוא מגיע מחוץ לעיר {ולעיתים אחרי נסיעה של שעה או יותר}. טורח של אוטובסים/דלק. ואם הבחורה תשלם, אז מה?!

אני אענה לך-

אם הבחורה תשלם על עצמה (!), באמת לא יקרה כלום אבל אם היא גם תשלם גם עליו (!), היא בחורה מטומטמת ומושפלת (ואלו עוד מילים עדינות לעומת מה שאני חושבת על בנות מהסוג שלך). אף פעם לא הבנתי למה בנות משפילות את עצמן עד כדי כך, אולי זה כתוצאה מייאוש... בנות יקרות- לתשומת ליבכן: הבחור צריך לחזר אחריכן ולא אתן אחריו. בהצלחה!

הרשי לי

לגחך. בעצם, לא לגחך. אלא לצב"ג. Listen to me young lady יש כ"כ הרבה דרכים לטמטום והשפלה. וזו לא אחת מהם. גבר שיתחיל לי עם תירוצים "ספק קידושין" "ומי משלם?!" וכל הבלה בלה... מבחינתי?! אני אשלם, רק אל תעשה לי טובות או פרצוף של המקופח בכל העסק. ואם כבר בענייני חיזור וכל משחקי ה'אני קשה להשגה, חזר אחריי', תביני רגע, יש לא מעט בחורים שהולכים לשיעורי הכנה לזוגיות, לא מעט בחורים שקוראים ספרי הכנה לנישואין, בדיוק כמוך {או שאת לא קוראת?} ומנסים {אבל באמת מנסים} להגיע מוכנים לחיי הזוגיות. אבל, אלוקים שומר על הילדים שלו ולא נותן אותם בדי שחקניות אכזריות. ביום שבנות יפסיקו לשחק משחקים של קלה-קשה להשגה-אולי אלוקים יחשוב שהן מספיק בוגרות וראויות לאחד הילדים שלו ואז הן תזכנה גם לשים לב אליהם. כי לבנים האלה שבאים בצורה כנה לקשר אין כח למשחקים. יותר מזה-לרוב הם אפילו לא שמים לב שאת משחקת ועושה קונצים רק עובר להם בראש: "מה זאת הבחורה המוזרה הזאת?!" "למה כל פעם שאני מתקרב היא בורחת?!" "טוב נו-אם כ"כ לא טוב לה איתי אז אני אלך" ובפעם האלף- משחקי קלה-קשה להשגה זה רק סרטים שעוברים בראש של הבנות. אם כבר בנים מחפשים ספייס, מישהי שלא תשגע להם את השכל. מישהי שתגרום להם לרוצות לחזור הביתה- לחום, לאהבה, למקום אמיתי בלב. מישהי שכשהם אומרים שהם עייפים לא תעשה להם פרצוף תשעה באב ותנסה לגרום להם להרגיש אשמים על זה שהם נושמים.

כל הסיסמאות שלך לא קשורות לכאן...

אין שום קשה בין קשה להשגה לבין לשלם על בחור!! גבר אמיתי בחיים לא ייתן לבחורה לשלם על עצמה (ובטח לא עליו), ותתפלאי, בחורה שמשלמת על בחור זה מראה שהיא מיואשת, רק שיסכים לפגישה נוספות וכו'..

משהו

הפמניזים הזה. שוויון בשכר, שוויון בזכויות, קורס טיס פתוח לנשים, קנצלרית גרמניה היא אשה, הייתה לנו ראש ממשלה אשה, ועכשיו ראש אופוזיציה. והכל נורא נורא שוויוני. למה שגבר לא ישב בבית ויגדל ת'דברים בעוד אישתו עושה קריירה?! אבל.... כשזה מגיע לדברים מאוד ספציפים {דייטים למשל}, הפמיניזים נם את תנומת החורף שלו עמוק במערה. מהיום, בכל פעם ששוויון זכויות עובר לידי, אני שמה לו שקל בקופסת הפח שלו. כשמדובר בדייט ראשון, אחרי הכל זה עוד אדם זר. הוא לא חבר ולא בעלי ולא מרגיש בנוח שהוא ישלם. אין כאן עניין של להוכיח משהו.

ארטיימר

New member
תראי

אין כאן ענין של שויון. לגבר יש תכונה של הנהגה שהיא דומיננטית יותר מבאשה. גבר מרגיש צורך להגן וזה עושה לו טוב כשהוא גורם הרגשה טובה לאשה. ושוב, זה הרגשה שדומיננטית יותר בגבר. כשגבר מציג תכונות אחרות מאלה זה מעלה שאלה על הגבריות שלו. זה לא ענין של פמיניזם או לא. זה כמו שאנחנו נבכה על הצורך להיות יפות. מצופה מהאשה להראות. וזה גם מאפין נשי לרצות להראות. זה על אותה הדרך.

"נקבה תסובב גבר"

הכוונה היא, שיש צד באישה שנותן חיזוק לגבר. הנורמות המגדריות הקלאסיות, המאפיינות את רוב ההיסטוריה ורוב התרבויות, מתקיימות בצל הקביעה "וְהוּא יִמְשָׁל בָּךְ", המציבה בידי הגברים את מושכות השלטון והסמכות. אך לפי התורה מצב זה אינו המצב הראוי לכתחילה, אלא תוצר של חסרון ונפילה {ר"ע חטא עץ הדעת שהוביל לגירוש מגן העדן}. לאור זאת, ניתן לראות בדמויות הנשיות המיוחדות שהצבענו עליהן כצעדים המגששים אחר שחזורם של יחסים רצויים יותר בין המינים. אלפי שנים לפני מהפכת מעמד האשה, סודקים סיפוריהן את ההיררכיה המגדרית המוכרת ומציעים כי יתכנו בין המינים יחסים אחרים לגמרי מאלו שהיא מתארת {למשל, שרה אמנו. שרה היא האשה הראשונה שמימשה זו. ובמידה רבה הראשית שבהן. דבר זה מובע במדרשים רבים העוסקים בדמותה של שרה. קודם כל, שרה היא האשה היחידה שהמדרש מצמיד לה את התואר "אשת חיל עטרת בעלה". אותו מדרש מוסיף ששרה היתה "מרתא דבעלה"- אדונית בעלה, שכן "בכל מקום האיש גוזר, ברם הכא 'כל אשר תאמר אליך שרה שמע בקֹלה' "} ואם עוקבים אחר הקו שסיפורים אלו משרטטים, רואים כי הוא מוביל אל עבר מהפכה של ממש במערכת היחסים בין הזכר והנקבה. חזון זה מקופל יותר מכל בפסוק מרכזי מספר ירמיה:"עַד מָתַי תִּתְחַמָּקִין הַבַּת הַשּׁוֹבֵבָה; כִּי בָרָא ה' חֲדָשָׁה בָּאָרֶץ נְקֵבָה תְּסוֹבֵב גָּבֶר" בהקשרו המקורי של הפסוק מדבר הנביא אל כנסת ישראל כולה, המשולה באופן מסורתי לרעיית הקב"ה. הנביא מוכיח את כנסת ישראל על כי היא מתנהגת בצורה ילדותית וחוטאת. ומבשר כי עתידה להיות מציאות חדשה בה כנסת ישראל היא שתחזר אחרי אלוקיה ולא להפך {"לסובב" היינו לחזר בסיבוב על הפתחים כמחזר אחר אהובתו}. אך נשים לב כי ביטוי המפתח אינו מדבר כאן דוקא אודות כנסת ישראל והקב"ה, אלא משתמש במטבעות כלליים בהרבה: "בת" ו"נקבה תסובב גבר"- הפסוק מדבר אודות שינוי מקיף ביחסי הזכר והנקבה בכלל, שעמ"י וה' אינם אלא המקרה הפרטי המובהק שלהם. המעבר מ"בת" המתחמקת מאביה/בעלה ל"נקבה" המבקשת אותו מרמז, כך נדמה, על תהליך התבגרות של הנשיות– עליה ממצב ילדותי, חלקי וסביל למצב בשל, שלם ופעיל. בחלקו הראשון של הפסוק הזכר הוא הבוגר והנקבה "בת שובבה" שהוא צריך לרדוף אחריה. אך בפסוק השני היא פתאום 'מחכה לו בסיבוב' ומתגלה כבוגרת ונעלית ממנו. למעשה, את המלה "תסובב" ניתן גם לדרוש לא רק מלשון סיבוב וחיזור אלא גם מלשון סיבּה ומסוּבָב, ולפי זה "נקבה תסובב גבר" פירושו שהיא תהיה הסיבה לפעולותיו, כלומר שתשפיע עליו ותעצבו במקום רק להיות מושפעת על ידיו. הפסוק אם כן מצייר היפוך של הסדר ההיררכי המסורתי בין הזכר והנקבה, מהמצב המוכר שהוא ניצב מעליה ומשפיע עליה למצב חדש בו היא ניצבת מעליו ומשפיעה עליו. לא אחת נשים שמחפשות גבר חזק ותומך לא מבינות איך דווקא לגבר יש צורך באישה ל"הגנה",לתחום,ליעוד,לנתינת מקום. הן אומרות לעצמן 'אם הוא צריך את התמיכה שלי,איך הוא יתמוך בי???' ולא מבינות שעצם הצורך של האישה לגבר מהווה את ה"צורך" שלו.

ארטיימר

New member
מסכימה איתך

שקיים גם מצב הפוך. ובודאי מסכימה שהגבר זקוק להגנה ותמיכה מאשתו. אין ספק בזה. אבל לדעתי זה מתבטא באספקטים אחרים. בחום, עידוד, תמיכה ופחות בלקחת ממנו את הדברים שהוא גם מחויב בכבודך. הנקודה הזו שהוא לא מראה איזו התנגדות שאת זו שמשלמת ועושה בשבילו, במהלך פגישות רגילות, וההסכמה שלו היא אינדיקציה למשו אצלו. כי הוא מסכים להיות `נגרר`. או שהוא חלש מולך או שהוא לא מכבד מספיק. מענין לשמוע מה דעתם של הבנים על זה אם האשה משלמת על שניהם בפגישה סטנדרטית

אני הייתי

משנה משהו באחד ממשפטייך: "זה מתבטא גם באספקטים אחרים. בחום, עידוד, תמיכה." מחוייב בכבודי- אין ספק. אבל גם אני מחוייבת בכבודו. הוא טורח ומגיע {מרחוק לעיתים} יש לו הוצאות דלק/נסיעות. זמן. אז יש מן ההגינות כאן שהאישה תישא בחלק קטן מן ההוצאה, שתשלם חצי או על השתיה. אין כאן עניין של חייב לא חייב. יש כאן עניין של הבט מן ההגינות.

ארטיימר

New member
צודקת!

כשיש הוצאות אז גם האשה תשתתף. אבל לשלם במקומו.. להזמין לארוחה על חשבון הבחורה.. זה משו אחר. ולא מההיבט הכספי בכלל! תראי מה כתבתי לך על הבחור ההוא.. את שוה פי אלף מזה

בהמשך

לדיון זה, תחשבי שניה על השאלות הללו: האם לדעתך בכל הפגישות הגבר צריך לשאת בהוצאות? האם הגבר צריך תמיד להגיע לכיוון הבחורה? מרבית מבחורותינו יגידו, בוודאי. על שניהם. אבל הן לרגע לא חושבות שהן רוצות את ר' עקיבא של הדור הבא. את הבחור שיושב כל היום ולומד בדביקות ועילאיות. והן לרגע שוכחות שהוא בחור ישיבה, בחור שלומד ולא עובד, כסף מנלן?! סוחטים ת'הורים פגישה אחת/שתיים/שלוש/ארבע?! כי צריך נסיעות/דלק {בלאי של הרכב גם נחשב} וצריך לסיים מעט יותר את הלימוד {כדי להתארגן ולצאת למקום הפגישה} אז בואי נהיה רגע הגיוניים.

ארטיימר

New member
דוקא מסכימה איתך

יש הוגנות והשתתפות. בדכ בפגישות מתקדמות הבחורה מציעה לשלם על עצמה וגם לבחורה מותר לסוע מדי פעם אליו. זה לא סותר! כששניכם מכבדים חד תשני מגיעים לאיזון בריא

למעלה