יצאתי עכשיו בערב מביתי לשבת על הספסל החביב עלי

יצאתי עכשיו בערב מביתי לשבת על הספסל החביב עלי

ליד העץ החביב עלי וספריית-הרחוב. הבאתי אתי מגזין-טבע.
כעבור זמן מה הגיע לשם זכר מבוגר, ונעמד כשניים שלושה מטרים מהספסל שלי.
ולא זז. בסוף הפטרתי בקול רם , לעצמי, שזה בטח לקוח של זונות.... חשבתי שהמילים יבריחו אותו, אבל לא. המשיך לעמוד. ממילא הרגשתי די רע, עם המגזין שלא עניין אותי, וקמתי והלכתי משם. הרגשתי שהלה התבאס מעזיבתי. הוא "שידר" מאחורי משהו דוחה.
הדבר מזכיר לי נסיון בלתי נעים עד מאד שהיה לי לפני שנים. בפארק גדול בקצה שכונתנו, החלטתי להשתרע מתחת לעץ ולקרוא. הדבר היה ליד שביל הליכה. מיד צץ לידי ערס, כבן 15 . הנ"ל נעמד שם מעליי בחוצפה, וצלצל ב"עצבנות" בפעמון אופניו. אני התעלמתי, והנ"ל נעשה מחוצף ו"עצבני" ומרעיש מרגע לרגע. לו הייתי אשה אלימה פיזית ומצוידת בסכין, הוא היה נהפך לקורבן, ולומד שיעור חיים. ("תיזהר מזרים"). כפי שהמצב היה, היה ברור שהוא מטריד אותי משום שחונך שאשה הנמצאת לבדה בפארק, ועוד מרשה לעצמה להיות שרועה על הדשא, היא קורבן מיני, לדעתי הוא אף חשב "זונה". בסוף קמתי והלכתי. עד היום אני זוכרת את המקרה בקצף רב. הערס הזה, זכרזבל בן 15 , הצליח להטריד אותי קשות, ולבסוף נאלצתי לעזוב.
האם עליי ללמוד להשתמש בנשק קר? וללמוד סוף סוף אמנות לוחמה כלשהי?
לו היתה לי קבוצת חברות, כולנו "באותו ראש", ודאי הייתי נרשמת יחד איתן לאימונים אלו.

Berethor

New member
לדעתי אף אחד מהסיפורים האלו לא מצדיק תגובה לא פרופורציונלית

בסופו של דבר התקצירים לסיפור הם, גבר מבוגר אחד שנעמד שלושה מטרים לידך, במקום ציבורי, ונער שצלצל בפעמון, אף אחד מהמקרים האלו לא מצדיק תקיפה עם סכין של אחד מהם. חוץ מזה סביר יותר להניח שהכוונה של הנער לא הייתה מינית בכלל, לצלצל בפעמון למישהי שקוראת ספק, זה כנראה כדי להפריע לה לקרוא, וזאת הצקה רגילה. לגבי הגבר המבוגר, יכול להיות שפספסת הזדמנות לדייט, במיוחד אם הוא באמת התבאס מכך שעזבת.

תגיד לי אתה בכוונה עושה דווקא או שאתה באמת מקרה אבוד?

"פספסת הזדמנות לדייט" ? יחתיכת בור עלוב!

meidadc

New member
נראה לי שכדאי לך להסתובב עם נשק קר

אם תקרה לך סיטואציה דומה, תוכלי להשתמש בנשק כדי להרוג את מי שעומד לידך ומשדר לך דברים דוחים.

מן הסתם מערכת המשפט תהיה מעורבת ותחקור האם התגובה שלך היתה פרופורציונאלית ובהתאם לחוק.

אם כן, אז טוב שיש "זכר זבל" אחד פחות בעולם.
אם לא, יכול להיות שתהליך השיקום שתעברי בנווה תרצה יעזור לך

לא להרוג. אבל המשטרה לא מסייעת למי שמדווחת על הטרדה

מנסיון. מערכת המשפט תהיה מעורבת ולטובת הגבר. בהחלט. בין אם הוא נפגע עבירה או מבצע עבירה. בוא תיכנס לנעליים שלי לפני שאתה פותח פה גדול. באיזו מהירות גברים מתחילים להתלונן כשמתוארת סיטואציה אחת שנשמעת אלימה, עדיין המילים נשארות על דף המחשב עדיין נשים הן מי שחשופות לאלימות ומה שרוצות בסך הכל קצת שקט להתחמק מפגיעה או אפילו לשתק אותו לזמן מה, וזה גם כדי שהתוקף יחשוב פעמיים לפני שהוא מנסה לפגוע מפני שידע שהן מחזירות. אפילו את זה הן לא עושות ברוב המקרים.
כשאישה רק מצייצת כבר מתארים אותה כאלימה זה רק מראה כמה גברים מקובעים על אלימות.

meidadc

New member
לא הצעתי לדווח על ההטרדה זה באמת חסר סיכוי

יש שיגידו שהסיכוי נמוך כי אין הטרדה

אמנם יש לי פה גדול (מסתבר...) אבל אני לא מקובע על אלימות. אותך, למשל, אני לא תופס כאלימה. למעשה כשאני חושב על זה יש כאן רק אחת בפורום שהיתי מתאר כאלימה. לא יותר.

catchet

New member
מה זאת אומרת "הסיכוי נמוך כי אין הטרדה"

האם הכוונה שלא הייתה הטרדה, או לא יכולה להיות הטרדה? כלומר, האם מכחישים את ההטרדה הספציפית, או את תופעת ההטרדות?

אולי הוא מתכוון שאם גבר לא מדבר הוא לא מטריד

ונוכחות עצמה של גבר לידה לא אמורה להטריד אישה, היא גם לא צריכה להתרגש מזה.
אז מה אם אף אחד לא נמצא שם ולא רואה מה מתרחש, אז מה אם הגבר הזה שידר לה גועל והיא התחלחלה, אז מה אם הותקפה פעמים רבות בחייה ונדרכת לכל מקרה שבא, אז מה אם הוא יידבק אליה וילך אחריה והיא תתעצבן ותפחד-רק אם המטריד מעז לגעת חייבים לחייג 100, לחכות לניידת כשאת בינתיים מבועתת הוא מפחיד ומטריד אותך, להוריד לו סטירה וכשהמשטרה מגיעה הוא יגיד להם שהרבצת לו והם יפתחו לך תיק. נהדר, לא?

aaa123

Member
קודם כל לא כל הטרדה היא הטרדה מבחינת החוק

המקרה המתואר אינו הטרדה מבחינת החוק לפי הבנתי גם אם המטריד כן ידע שהוא נתפס כמטריד מבחינתה(ואני לא יודע מה הוא ידע ,ואני לא בטוח אם הוא ידע שמדובר בהטרדה מבחינת פנתרית).
&nbsp
דבר שני חלק ממה שמתואר בהודעה האחרונה של רסק לבבות לא קרה בסיפור של פנתרית.
"יידבק אליה וילך אחריה" לא קרה וכשהיא הלכה הוא לא רדף אחריה.
בלי מלים,ובלי לגעת אם גבר הולך אחרי אישה וכשהיא משנה כיוון כדי שיפסיק ללכת אחריה הוא גם משנה כיוון כדי להמשיך ללכת אחרי האישה,וזה קורה שוב ושוב אז ברור שמדובר בהטרדה מכוונת.
לא יודע מה אומר החוק בנושא.

חוק יבש אף פעם לא נרטב אה?

ראשית אתה חצוף מאוד בהודעה שלי לא אמרתי שזה קרה לה, הבאתי דוגמא. אתה יודע מה זו דוגמא? גבר עוקב אחרי אישה זה מטריד, הוא לא חייב לדבר ולא חייב לגעת וזה יהיה מטריד ככה -וגם במצב שהיא צריכה ישר ולא יכולה לשנות כיוון רק בגללו עכשיו אם אתה לא מסוגל להבין אנחנו נעשה פה הצבעה אם אתה לא יודע אין בעיה חובי אנחנו נלך לעשות פה ונראה מה יגידו.

aaa123

Member
אני יודע מה זאת דוגמה

ורק ציינתי שהדוגמה היא שונה ממה שפנתרית תיארה.
&nbsp
דבר שני:כתבתי על שינוי כיוון כי אחרת אני לא בטוח אם מדובר בהטרדה מכוונת ,ויכול להיות שבמקרה הוא צריך ללכת לאותו כיוון שהיא גם הולכת,והכוונה שלו היא פשוט להגיע לביתו ולא לעקוב אחריה.

זה לא מעניין אותי שציינת מה שונה! קרציה

אם תטען שגבר שעומד מול אישה ומשדר לה איום או מעורר הרגשה מחורבנת ואחרי שהיא קמה הוא הולך אחריה לאותו כיוון כי הוא רוצה להגיע לביתו- זה אכן מראה שאתה אינטליגנטי ברמה יוצאת מגדר הרגיל, ממש אין מילים במקלדתי להביע את הערכתי לכך שאתה כזה נבון. גם אם המטרה איננה הטרדה זה לא סותר את זה שהוא הטריד אותה. זאת כשם שאם המטרה שלך איננה לנצח בוויכוחים זה לא סותר את זה שאתה מתדיין כאילו שזו המטרה שלך.

aaa123

Member
צריך להבחין בין האישה מרגישה מוטרדת ובין הגבר הטריד

אני לא כופר בטענה שהאישה מרגישה מוטרדת במקרה הרלבנטי אבל לפי הגדרה זה לא נחשב שהגבר הטריד אותה.
&nbsp
האם רצוי שהגבר יתחשב ולא יגרום לאישה להרגיש מוטרדת?
רצוי אבל הוא לא חייב לעשות את זה.
אבהיר שאין לי שום מטרה שאישה תרגיש מוטרדת ממני,וכמובן שאם אני מזהה מצב שלדעתי אישה מרגישה מוטרדת מנוכחותי אני דואג להפסיק מצב זה גם אם לפי חוק אני לא חייב לעשות את זה.
&nbsp
זה לא קורה לעתים קרובות אבל
כבר היו מקרים בודדים שזיהיתי בעבר שאישה כנראה מרגישה מוטרדת ממני,ודאגתי להפסיק מצב זה.
למשל היה מקרה בעבר שזיהיתי שאישה שישבתי לידה באוטובוס מתכווצת בחצי שלה כשאני יושב לידה למרות שכלל לא נגעתי בה,והייתי בחצי שלי.
דאגתי להתכווץ בחצי שלי בצורה שלא נוחה לי מה שגרם לה לשבת יותר בנוח.
&nbsp
אותו דבר גם במקרה שאזהה מצב שנדמה לי שאישה בורחת ממני למרות שכלל לא איימתי עליה(ואם אין סיבה מיוחדת שאני מאוד ממהר אדאג לעצור או לשנות כיוון בעצמי כדי להגיע ליעד שלי בדרך אחרת כדי שהיא תרגיש יותר בנוח,ואני לא אהיה לידה).

טובה מאד בעיניי התנהגותך, באוטובוס וגם ברחוב,

המקרה הנפוץ הוא שגבר מתרווח על מושבו באוטובוס, פושק רגליו ומשלח זרועותיו, ותופס בכוונה הרבה יותר מחצי המקום. והאשה אכן מרגישה מאוימת ונלחצת.

Berethor

New member
הישיבה של הגבר באוטובוס היא יותר נוחה וגם משדרת ביטחון עצמי

לכן אין שום בעיה עם זה לרוב, תופעה בעייתית באמת היא אנשים ששמים נעליים על הכיסא.

ישיבה של גבר באוטובוס היא גסה, שחצנית ופולשת לתחום

של היושב(ת) לידו. ופיסוק הרגליים שלו גם דוחה מבחינה אסתטית.

אני למדתי "לעמוד על שלי", לא להצטמצם כאשר חאריון כזה "מתרווח" בגסות לידי, ואף לדחוק בחזרה את זרועו. וראו זה פלא: החארה הכוחני מבין את השפה, ומצטמצם......

Berethor

New member
כנראה שהוא מבין שזה מפריע לך אישית, אבל לא לכולן זה מפריע

הנה אישה אחת שלמדה את הטכניקה של ישיבה גברית, זה אפילו יותר טוב מאשר ללמוד לעמוד על שלך.

וגברים עם חינוך של בני-עליה (למשל, נשיא ארה"ב לשעבר

ג'ורג' דבליו בוש) מחונכים על טכניקת הישיבה הנשית: רגל על רגל.
לפי הישיבה את יכולה לראות אם מדובר בגבר פשוט ממשפחה גסה או בגבר ממשפחת-אצולה חברתית. הראשון מפשק רגליו בגסות, בלי חשבון. השני יושב עם רגליים משוכלות.

למעלה