יפתח

יפתח

יש לי בעיה אם יפתחהוא דמות דיי מורכבת מצד אחדאדם בעל גאווה לאומית שם שמים שגור בפיו אישיות סוחפת ומוכן למסור עצמו על מנתהצלת נפש מישראל אבל אחרי כול זה הוא מתסובב עם אנשים רקים ופוחזיםואפילו נדר נדר בעיתי ושאנשי שבט אפרים באו אליו בטענהקם ושחט בהם42000 איש מאפרים רק זה נראה לכם דמות בסד אני לומדת את שופטים ויפתח ושמשון עושים לי בעיות שמשון הוא לא היה כזה גיבור שהושיע את ישרל הוא יותר דאג להסתפק להרוג פלשתים בודדיםבמלחמות פנמיות זה יחסית שפל איך לוקחים מפה את שמשון ויפתח ומחזירם את כבודם האבוד

yaakii

New member
יפתח ושמשון

אפתח דוקא בשמשון- על-פי פירושים שונים שמשון מסר את חיי העולם הבא שלו כשהתאבד ע``מ להסב אבידות בפלישתים(!) זו ההקרבה הגדולה ביותר שנראתה אי-פעם במנהיג ישראל!***יפתח- נכון שהנדר היה בעייתי במקצת אבל קשה לשפוט את יפתח:הוא היה מצוי לפני קרב וההשתוקקות לניצחון ולהט ההכנה לקרב יכולים להוביל, גם את הטובים ביותר, למעשים לא רצויים. רצח אנשי אפרים באמת קשה ולא ממש מובן..

שמשון

אז אני לא מבינה מנ מיוחד כול כך בשמשון הוא היה דיי בעיתי אם הוא מסר את העולם הבא שלו בשביל להסב אבדות לפלשתים שבמלא לא תצא מזה תשועה או גבורה לישראל

yaakii

New member
מה זה בעייתי? זה העולם-הבא שלו. הוא רשאי

לעשות איתו מה-בראש-שלו. (ואם כבר ראש[מצטער על ההומור השחור
]-מסופר על רב גדול שהועמד למיתה בחישמול והמיתה הייתה אמורה להעשות בלי ספוג רטוב על ראשו. ספוג רטוב על הראש מזרז את תהליך המיתה וממעיט כאב. כיוון שהחפצים במות הרב רצו ברעתו, הם מצאו דרך לגרום לו למוות קשה. אותו הרב הציע לגוי שהיה ממונה על הוצאתו להורג שירטיב את הספוג ובתמורה יקבל חצי-עולם-הבא של הרב..אז עולם הבא זה די רכוש שלי..) אל לך לשכוח כי: א. סביר כי באולם נכחו ראשי וחשובי הפלישתים. אנשים שמותם עלול לעורר פניקה בקרב הפלישתים ב. המסר לעמ"י שחי בתקופת שמשון הוא מאד חזק. להמשיך להילחם עד המוות. זה יכול לתרום רבות בעתיד.

למעלה