יפנית במחשב

semuelf

New member
יפנית במחשב

אני יכול להגיד איכשהו לוורד להוסיף פוריגאנה לקאנג'ים כשאני כותב יפנית? האם אפשר להשיג מילון יפנית-אנגלי עבור וורד? אמרו לי שאפשר לכתוב ברומנג'י ושהמחשב יתרגם את זה לקאנה ולקאנג'י. ואני מצליח לכתוב רק היראגנה. (ציירתי על המקלדת את כל האותיות) מה אני עושה לא נכון? ולסיום, מילה חדשה שלמדתי: 縞馬 - しまうま זה זברה. (אתם יודעים, הסוס הזה עם הפסים...
)

GnomeBubble

New member
תשובות

אתה יכול לכתוב ברומאג'י, ועד כמה שאני יודע זה אפילו מה שרוב היפנים עושים (למרות שיש להם הירגאנה על המקלדת). באופציות של ה-IME צריך לשנות (בלשונית General) את ה-Input Method ל-Romaji Input במקום Kana Input. בקשר לפוריגאנה בוורד אני מניח שאפשר, אבל אולי מייקרוסופט כללו את זה רק בגרסה היפנית של וורד. לי אין אופיס, אז אני לא יודע. באופן-אופיס זה אפשרי (שם זה נקרא Asian Phonetic Guide). באופיס של מייקרוסופט אולי קוראים לזה Ruby.

furrball

New member
אתה יכול גם

פשוט לרשום את הפוריגנה בסודריים, זה גם נהוג ככה: 牛乳(ぎゅうにゅう)を飲(の)む

GnomeBubble

New member
יש דרך אגב תוכנה

שנקראת smoopy שמציגה לך טקסט בתצורה של ספר, והופכת כל מה שבסגוריים בפורמט מסויים לפוריגאנה. רק שהיא ביפנית, אז זה לא מתאים לכל אחד.

מילון ביפנית למחשב

אני הייתי מאוד ממליצה על בבילון, יש להם קומבינציות של כל השפות. זה די מדוייק והכי חשוב - מאוד נוח לשימוש. מיכל חפר ליצ'י תרגומים סין ואסיה www.lichi.co.il [email protected]

tals56

New member
פוריגאנה?קלי קלות!

תרשום משהו בקאנג'י תלחץ על FORMAT שם על ASIAN LAYOUT ואז PHONTIC GUIDE הא ואני ממליץ לך לא להסתמך על ה"תרגום" שהם נותנים לקאנג'י (לפעמים הם קוראים אותו לא נכון אז תשנה את זה)

semuelf

New member
וורד לא מתרגם לי

מצאתי את מה שאמרת, אבל במקום שוורד יכתוב לבד את האותיות מעל הקאנג'י, הוא נותן לי לעבוד. חוצפן. וזה לא שניסיתי אותו על משהו מסובך. סתם asagohan. יש לך מושג למה וורד לא כותב עבורי את הפוריגנה?

calijuu

New member
יש שאלה אליך..

הבנתי את חלק מהאותיות בלבד לאות אחת: う מה הצליל שלה? ונכון שזה: shima--ma?? ה-- זה מסמל את האות שאני לא מכיר...

0Pandemonium0

New member
אם אתה רוצה דרך נחמדה לזכור את

המילה, וגם להכיר שתי מילים חדשות ביפנית: shima פירושו "פס", ו-uma הוא "סוס". shimauma הוא פשוט סוס עם פסים-זברה

למעלה