יפנים וטפסים

semuelf

New member
יפנים וטפסים

שאני צריך למלא טופס, ויש איתי / מולי יפני, (בבנק, בעבודה) הוא לא יכתוב על הטופס. במקום זה הוא יגיד לי מה אני צריך לכתוב, ויוודא שכתבתי נכון. זה מול הישראלים, שימלאו לך את הטופס ויראו לך איפה לחתום. זה נותן לי את הרושם שביפן מי שכתב הוא אחראי על המידע, ולא מי שחתם. מה אתם אומרים?

semuelf

New member
נצל"ש בגדים ישנים

מה אני עושה עם בגדים ישנים? בישראל היו את הפחים הללו, או עמותת הצדקה המקומית. מה עושים בטוקיו?

semuelf

New member
נצל"ש sunshine city aquarium

ביקרנו ב-sunshine city, שזה בצד הצפוני של הימאנוטה. שם למעלה יש אקווריום, ואנשים באים בהמוניהם לראות. אולי פיספסתי משהו, אבל מה יש שם לראות? אז נכון, כלבי הים באקווריום מעגלי מרחף זה מגניב. פינגוונים המון, ואקווריום-קיר עם דגי ענק. ו...זהו. נכון?

mishel s

New member
כמה עלה? תכננתי ללכת לשם ממזמן

אבל לא יצא עדיין ועכשיו אחרי ההודעה שלך אני לא יודע אם שווה בכלל.

semuelf

New member
בסביבות 2000 לאדם

עבור כרטיס משולב של האקווריום והפלנטריום. הפלנטריום לא היה משהו. סתם סרט על מסך מגודל. לך לאווקריום בפרינס ליד 品川 - הרבה יותר שווה, אם הבנתי נכון. מילה חדשה - あられ - ברד.

innocence

New member

אקווריום מדהים!! והפינת ליטוף בסוף *_*

semuelf

New member
נצל"ש פלאפל

לפני כמה ימים, לקחתי כמה מהחברים לצוות לאכול פלאפל. לא הבאתי אוכל באותו היום, והפלאפל של Pita The Great הוא אומנם לא נושא כשרות, אבל הוא אחד מהמקומות הפחות בעייתיים בטוקיו לאכול בהם. (הבעלים שהוא הטבח, שוטף הכלים המלצר והמנקה במקום הוא טבעוני עד העצם) כשקמתי והתלבשתי לצאת לאכול, ראיתי כמה מהצוות עומדים עם מעילים. לאכול? כן. איפה? עוד לא יודעים. אני יוצא לאכול פלאפל! מה זה? הם הצטרפו. (זה קצת רחוק מהעבודה, בערך רבע שעה הליכה) הפלאפל שלו, דרך אגב, מאוד גס. גושים גסים של פלאפל (ממש לא כדורים) זרוקים לתוך פיתה עקומה עם כרוב חמוץ, רוטב עגבניות (או משהו כזה) וחריף. בכל מקרה, הם נהנו. "קשה להאמין שאין פה בשר", היתה אחת התגובות. גם הכמות הגדולה שימחה אותם. עכשיו אמר לי אחד מהמצטרפים שהוא הולך לנסות להכין פלאפל בבית...

mishel s

New member
אני אמור ללכת מחר לפלאפל טעים באביסו

קוראים למקום "טעים" タイーム. לפי התאור שלך, אין לי מושג אם הפלאפל של פיתה הגדול אכן טוב או לא.

semuelf

New member
מצויין

אז תלך לנסות!
כל אחד אוהב את הפלאפל שלו אחרת. עם ציפס בפנים או בלי? טחינה? חריף? חמוצים? חציל מטוגן? חציל כבוש? אני אשמח לתיאור מה אכלת ב"טעים".

innocence

New member
וזה אם לא מתייחסים לפלאפל עצמו!

יש כאלו שאוהבים כשהוא מטוגן "קשיח" ויש כאלו שדווקא אוהבים רך. יש כאלו שאוהבים אותו ירוק בפנים ויש כאלו שאוהבים צהוב-חום. חלקם אוהבים כוסברה, חלקם שונאים. מדע מסובך!

herouth

New member
אז בעצם מסעדות טבעוניות הן על תקן כשר?

לעשות פלאפל בבית זה אתגר שהרבה ישראלים לא מסוגלים להתמודד איתו. נראה מה יצא לעובד שלך מהעניין. מניין לו מתכון? ויש חומוס בחנויות אצלכם?

jonbaum

New member
אני אף פעם לא הצלחתי לעשות פלאפל מוצלח

חומוס, טחינה, פיתות, סלטים וכו' - הכל אני מצליח להכין. האבקה של אוסם היא בלתי נסבלת. ניסיתי כמה פעמים להכין פלאפל, וכל פעם נצמדתי בדיוק לאיזה שהוא מתכון, וכל פעם קיבלתי סיר מלא גושים קטנטנים ושרופים. איך גורמים להם לא להתפרק?

herouth

New member
אמורים להכין מחומוס לא מבושל.

אבל האמת שבעצמי אף פעם לא ניסיתי...

jonbaum

New member
אכן כל פעם החומוס לא היה מבושל

אבל הם תמיד התפרקו. תעלומה.

semuelf

New member
בגדול לא

כי טבעוני אצל היפנים לא אומר שאין בשר שם בפנים. אולי רק קצת. מצד שני, מה שבאמת פה טבעוני זה בד"כ מיובא, ולכן יש סיכוי גבוה למצוא דברים כשרים שם. אנחנו קונים תערובת כשרה להכנת המבורגרים טבעוניים, למשל. (ואז מוסיפים לזה בשר מקופסאת שימורים...) אבל במקרה הזה מדובר בישראלי, ולכן אצלו טבעוני זה טבעוני. כמובן, כל שרשרת המוצרים שהוא מתבסס עליה היא לא כשרה, ולכן הוא לא יכול לקבל תעודת כשרות, אבל זה אחד המקומות הפחות בעייתיים לאכול בהם. (בבדיקה מעמיקה התגלה, לדוגמא, שהכרוב הכבוש שהוא קונה מוחמץ בחומץ בן יין, שזה עדיין נחשב יין נסך, ולכן לא כשר) אין לי מושג איפה חברי לצוות מצא את המתכון או מאיפה המרכיבים. ואין פה חומוס (הממרח) אבל בטוח אפשר למצוא את הגרגירים.

Manty

New member
אני אתמול אכלתי פלאפל במקום מפתיע..

בצומת של אומוטסנדו-אאויאמא יש בית קפה טבעוני (הנקרא Pure cafe) ואחת ממנות ארוחת הצהרים היתה צ'אפאטה עם פלאפל, טחינה ורוטב עגבניות. טעם הפלאפל לא היה דומיננטי מספיק עבורי, אבל סה"כ היה ממש טעים וממש טבעוני (הלכתי עם חברה שלא נוגעת בשום דבר שאינו 100%, לידיעתך שמואל..) הכתובת: http://www.pure-cafe.com/index.html

למעלה