יפן

uribz

New member
יפן

תוך כדי מעקב אחרי ההתכתבות המרתקת עם טובה-סאן, שמתי לב שיש בפורום מספר יפנולוגים ויפנופילים. לתשומת ליבכם דבר קיומה של אגודת ידידות ישראל-יפן (מסונפת ללשכת הסחר ישראל-יפן), שמקיימת ארועים ופעילויות שונות. דמי חבר של 100 ש"ח לשנה. אשמח לספק יותר מידע למי שמעוניין, בדיוור (דוא"ל) ישיר. בברכה - אורי

אולמוס

New member
אגודת הידידות ישראל יפן

לפני פחות משנה יצרנו קשר עם האגודה ודיווחנו על פעילות חוג הבונסאי הישראלי - מאוד התרגשו שם לשמוע על כך. כמדומני שיש להם גם אתר מושקע בעברית בשיתוף עם משרד החינוך.

uribz

New member
אתר האגודה

כתובת אתר האגודה: www.israel-japan.org.il ישנו אתר נוסף: www.japangeo.org.il

jarnon

New member
בונסאי ביפן???????

האם מי שהוא יודע היכן אפשר לקבל פרטים על סיור בונסאי ביפן? אשמח לקבל מידע על מקומות , כתובות , וכו' יתכן שאחרי הסיור גם אני אתחיל לקוד קידות (שעירות?) לעצים ולהתפלל לעציצים. יונתן

tanei 1

New member
יפן

נשלח את נשותינו ליפן ללמוד להיות-גיישות...איתן

אולמוס

New member
לגבי הסיורים - לא התעצלתי ובדקתי

סיורי בונסאי באמצעות אתר זה כבר לא קיימים לאחר יוני 2003. פשוט לא ניתן להזמין לתאריכים מאוחרים יותר. אבל באתר זה ניתן להתרשם מפריטים נוספים ומענינים בזיקה לבונסאי. לטעמי האישי -שווה להתרשם, בין השאר, מ-"פראבונסאי" המוצג באתר.

tanei 1

New member
יפנופילים-שאלה?

אני מקווה שדברי לא יתפרשו חס וחליליה כציניות או כיומרנות רחמנא ליצלן, אבל האם ה-("יפנופילים")החלו לעסוק באמנות הבונסאי עקב היותם יפנופילים? או שמא,עקב העיסוק בבונסאי,-הפכו להיותם יפנופילים? ללא כונות קינטור וברוח טובה-יום טוב לכלם,איתן

uribz

New member
מחשבה בעניין

אולי אותן תכונות אופי או נטיות לב, מובילות למשיכה לאומנות היפנית בכלל ולעיסוק בבונסאי? אני חושב שאולי זו המשיכה לאסתטיקה של הצימצום. משהו כמו לנסות למצות בקו, ברמז או במיניאטורה, יופי קוסמי רחב יותר. נדמה לי, ואני לא מרגיש סמכות בנושא, שחלק גדול מהאמנות והקודים החברתיים ביפן, נגזר מגודלו הקטן של האי והצפיפות הנגזרת ממנו. מחשבות בגרוש בשלש לפנות בוקר.

tanei 1

New member
מחשבה ואמנות מינימאליסטית

לאורי שלום,אני בהחלט מסכים עם דבריך,ויורשה לי רק להוסיף אי אילו מילים: למרות שכל אחד מאיתנו בא מרקע שונה, הרי שבכל זאת יש גם מן המשותף לכולנו,ומה שמאחד אותנו-אלו הן הדרישות הדומות שהעיסוק באמנות הבונסאי מציב בפנינו, ואלו הם (בין היתר): התפיסה וההזדהות מן החוויה האמנותית, הוויזואלית והאסתטית הקיימים בה. ולדעתי, אין כמו היפנים שע"י הצמצום בפרטים והמינימליזם-הצליחו להגיע לדרגת אמנות כה יפה ואסתטית,וצריך להכיר להם תודה על כך שאמנות זאת חדרה למערב וכמובן גם אלינו.איתן

oferez

New member
יפנופיליה

קודם היתה יפנופיליה ושנים אחרי הבונסאי ללא קשר. ללא קשר? אולי.

למעלה