יפן

ס פ י י ק

New member
יפן

אהלן. אני טס במרץ ליפן לתקופה של שלושה חודשים...

איזה טראקים יש, וכדאי לעשות? יש כאן מישהו שטייל ביפן? תודה רבה!

natyh

New member
חכה שיחזור מהדרכת טיול בחו"ל

וכן המלצה חמה לרכוש ספר במיוחד ליפן , שאלות מהסוג הזה ....לא מעידות על הכנה רצינית , ולכן רוב האנשים לא יטרחו לענות .

ס פ י י ק

New member
תודה על התגובה.. שאלות:

לחכות למי? לא הבנתי כ"כ...

לגבי ספר - יש איזשהו ספר ספציפי שאתה יכול להמליץ לי עליו?

ואתה צודק - אכן ההודעה שלי השאירה רושם שההכנה שלי לא רציני - וזה רושם לגמרי מוטעה.

אז אני אחדד את השאלות:

האיזורים שבהם אני רוצה להתמקד בטבע -

1. "האלפים היפניים" - איזור קאמיקוצ'י.
2. באי הכי צפוני הוקקיאדו. אשמח אם תעלו בפניי אופציות שיש לי באיזור זה בתקופה של סוף אפריל תחילת מאי.
3. הר הגעש Aso-san שנמצא באי הדרומי קיושו.

אלה האופציות המעניינות שמצאתי עד כה. מקווה שחידדתי את עצמי..

שוב תודה :)

natyh

New member
הוקאידו

אזור ניסקו או נכון יותר אתר הסקי ניסקו עדיין למיטב ידיעתי בתקופה בה ניתן לגלוש עד מאי כך שלגלוש או לטייל בניסקו ועוד מספר אתרי סקי בהוקאידו שהם מהאתרים הטובים בעולם וגם מהמסוכנים ביותר למפולות שלגים .

כדאי לך לחכות שיובל יחזור וכמובן שכדאי לך לחפש ספר בהוצאת לונלי פלנט אם תרצה להיות חצוף אני יכול לספר לך כי הבעלים של העולם ההוצאה המתרגמת את ספרי לונלי פלנט אוהד שרב הוא מומחה לאזור .

בנוסף לכך הועלו כאן לא מזמן סיפורים של מורה לאיקידו על טיולו בהודו אם תחפש אחורה ותפנה במסר אישי אני משוכנע כי גדי שור שחי תקופה ארוכה ביפן יוכל לפתוח בפניך אוצר בלום .

אז השלב הראשון חפש חומר על אתר הסקי ניסקו שנית אני מאד ממליץ לא רק ספר אלא גם ללמוד במזורז יפנית .
שלב הבא עבור בשדות ים כנס למועדון הקייקים אופטימיסט חפש את הדס פלדמן למיטב ידיעתי הישראלית היחידה עד היום שהקיפה את כל יפן בקייק ויפתח בפניך עוד אוצר בלום .

זהו חביבי תתחיל לעבוד ....

sitvaniyot

New member
טרקים ביפן

יש ספר של הלונלי שנקרא Hiking in Japan. שם תמצא עשרות הצעות אם לא מאות.

הטרק הכי פופולרי הוא הטיפוס על הר פוג'י. שאותו עושים בחודשים יולי-אוגוסט. אפשר גם כמה ימים קודם או אח"כ אבל חלק מהבקתות ללינה יהיו סגורות. בהוקאידו מאד שווה פארק דייזה-טסו- זאן בחודשים יולי-אוקטובר. עוד טרק מצויין יש באלפים היפנים.

תצטרך להכנס בטוקיו לחנות ספרים טובה, כדי לקנות מפות 1:50,000. אלו מודפסות רק ביפנית. אז תצטרך למצוא משהו שיוכל להקריא לך את השמות ואתה תכתוב אותם על המפה באנגלית. פה ושם במסלול תמצא שילוט אבל הוא רק ביפנית. (שכחתי את שם החנות)

בטרק עצמו ברוב המקרים לא תמצא את עצמך לבד בשטח. תגלה שהיפנים בכל גיל גברים ונשים מטרקים המון ובקבוצות. בנוסף לאוכל מים וכו.. הם גם סוחבים מצלמות כבדות ואת החרצובות. יש להם כושר של יוצאי סיירת. הם נוהגים לברך לשלום את מי שהם פוגשים בדרך, לפעמים גם מכבדים בממתק.

רק מה הם תמיד יגידו שהם לא יודעים אנגלית כי הם פוחדים לדבר בשגיאות. קח פנקס ותתכתב אתם. בדרך כלל זה עובד.

אחד הכיפים הוא לקחת מפה ולארגן מסלול לבד שמסתיים באון-סין. זה בית מרחץ ואז טובלים במים ממעיינות חמים. מגבת מקבלים כחלק מהשירות. גם כפכפים וסבון. קודם נכנסים למקלחת מתקרצפים במשך 20 דקות ואז נכנסים לבריכה המשותפת. בדרך לבריכה וממנה גברים שמים את המגבת סביב המותניים ונשים לאורך. רוב הבריכות משותפות לגברים ונשים אך פה ושם תמצא גם כאלו שמופרדות.

עשה חיים.

למעלה