יפן וריצה?

mishel s

New member
יפן וריצה?

יכול להיות שזה רק מקרי אבל נראה לי שריצה זה ספורט/תחביב מאוד פופולארי ביפן.
בזמן המועט שהייתי פה כבר אני מכיר 3 בחורות שרצות מארתון (42 קילומטר!!!) ועוד אחת שרצה כל סופ"ש עשר קילומטר ועוד אחרות שרצות מדי פעם אבל אני לא יודע כמה.
מה זה?!?!
אני לא חושב שבחורה בארץ תרוץ מראתון בתור תחביב... חח
ופה אני מכיר כבר 3, שז אחוז די גבוה מהבחורות שאני מכיר פה...
אתמול יצאתי עם 2 מהן, ונפל לי האסימון שגם אם ארצה, לא אוכל לברוח מהן :) חח
איזה שאקליות.
כאלו קטנטנות ונראות חלשות אבל יותר בריאות ממני...(לא שזה חוכמה אבל...)

semuelf

New member
הם מאוד ספורטיביים בכללי

המון רצים, ורצים מארתונים.
אופניים גם, ומטיילים הרבה ברגל.
אני ממש מרגיש פדלאה בעבודה...

mishel s

New member
כן אה...

להיות בחברת שתי בחורות פצפוניות (אחת מטר וחצי, באמת) ולדעת שהן מסוגלות לרוץ מרתון בעוד אני לתחנת רכבת לא הייתי רץ... די איך אומרים, HUMBLING.

מעניין

כנראה שהתחביב של הרוקי מורקמי לא יוצא דופן כמו שחשבתי.
זאת עוד סיבה כנראה לבריאות הטובה של היפנים.

mishel s

New member
ועוד דוגמא לחוסר הבנת חוש הומור מערבי...

כששואלים אותי אם אני רץ, אני עונה שאני לא רץ כי אני לא ממהר לשום מקום. והם עונים לי "אבל לא רצים כדי להגיע יותר מהר..." כאילו, עונים לי ברצינות... פייספאלם.

Manty

New member
יש הרבה מרתונים ביפן

שמקבלים סיקור נרחב בטלוויזיה (פיהוק
).
ליפן האמת, יש מספר רצות מרתון שזכו בתחרויות בין לאומיות (כולל באולימפיאדה בסידני, נדמה לי).
האמת שגם בעלי רץ. לטענתו: ספורט בריא וזול. ואתה צודק, אי אפשר ללכת בחוץ מבלי להתקל באיזה רץ כל כמה דקות.

אבל דווקא אני קוראת על יותר ויותר ישראלים וישראליות שרצים ו/או רוכבים על אופנים. מרגיש לי כאילו בכל מקום חדרי הכושר והמכונים התחלפו בספורט שטח..

jonbaum

New member
אף פעם לא הבנתי איך רואים מרתון בטלויזיה

למשל באולימפיאדה, בעוד שבמדינות אחרות מראים את 10 הדקות הראשונות ואז במהלך הריצה מעיפים שם מבט לראות איך הם מסתדרים, ביפן מראים את הכל, הכל הכל, ברציפות. אני הכרתי אנשים ביפן שהיו מקליטים את המרתון ויושבים בסופשבוע ורואים את הכל.

אכן ליפנים קשה לנוח. בימי ראשון, היום הפנוי היחיד בשבוע, הרבה אנשים הולכים ב-7 בבוקר לשחק טניס או עולים על רכבת לכיוון ההרים.
מול הבית שלי היה בית ספר, וכל יום ראשון היה חוג טניס ב-7 בבוקר (עם מוסיקה רועשת כמובן)

ortolan

New member
אני רץ בערך 40 ק"מ בשבוע

והקשר בין המימדים הפיזיים לריצה הוא יותר ממקרי - אחרי הכל קל יותר להרים קצת ואז להפיל קדימה גוף של 50 קילו מגוף של 100 קילו... אבל דווקא בטוקיו נתקלתי בקצת מבטים מלוכלכלים מהסוג המיוחד הזה שיפנים מפנים אליך כשאתה מתנהג כמו בבון כשיצאתי לסיבוב ריצה. אח"כ ראיתי שיש מקומות ספציפיים שאנשים נוהגים לרוץ בהם, אבל בכל מקרה הלכתי לג'ים במקום (יותר טוב לטווח הארוך לרוץ על מכונה, גם אם יותר משעמם). האורטולנית נאלצה לשקר ולחתום על שבועה שאין לה קעקועים כדי להצטרף גם ועד היום היא חיה בהרגשה שיום אחד יבואו אליה בלילה ויעצרו אותה על הונאה.

OraionSan

New member
חחחחח

אני ראיתי בטוקיו בחור שרץ ברחוב באיזה 12 בלילה, בלי חולצה(!)- והוא היה מבוגר עם שיער אפור אבל עם מבנה חטוב וחזק...

למעלה