יער אודם- יער?

noaaaa

New member
יער אודם- יער?

הי שוב אני פונה לבקש ידע ממכם... טיילנו אני ובעלי ברה"ש ברמת הגולן ועשינו פיקניק ביער אודם. עד כמה שאני זוכרת אין יערות בישראל, ומה שאנחנו קוראים לו יער זהו יער-פארק בהגדרה. האם יער אודם עונה על הגדרת יער? תודה.

יערות לנועה

הי נועה, אכן, את זוכרת נכון - בארץ, אם כבר יש יער הוא "יער פארק" גם במקומות שהיו יערות, כבר כמעט ואין זכר. להזכירך פ-ע-ם בימי הנביא אלישע היו לא רק יערות, אלא גם דובים התהלכו בהם... בכל אופן זה הסיפור. חלק גדול מהיערות הושמדו במהלך השנים, כשאת ה"פיניש" נותנים העות'מנים בכריתת יערות בסמוך ועבור הרכבת. אבל לפחות יער אודם וגם יער ברעם יכולים בשקט לענות על ההגדרה המחמירה של יער. כמו שראית ביער אודם יש אזורים שבהם ההרגשה היא של יער ממש.

noaaaa

New member
תודה יעל ועוד שאלה

למה קוראים ליער בשם הזה? חשבתי שזה בגלל היישוב הסמוך אבל כשפניתי לאינטרנט מצאתי באיזשהו אתר של יישובים בגליל שזה ההייך- שהיישוב נקרא ע"ש היער.

יער אודם

ככול הידוע לי שמו של יער אודם ניתן לו בשל גוון האדמה האדמדם שיש שם כתוצאה מהתפרצויות געשיות צעירות ותופעות פירוקלאסטיות שונות. שני הרים סמוכים נושאים גם הם את "השם" הר אודם הסמוך ליער והר ורדה המרוחק ממנו מזרחית כמה ק"מ

למעלה