יערה

יערה1988

New member
יערה

שוב שלום לכולם,
שוב אני בדילמה ואשמח לקבל עזרה.
אני אדם שעושה כושר ובערך 3 פעמים בשבוע אני רצה, החלטתי אתמול לקחת את הכלבה שלי פקינז לרוץ איתי. אחרי קילומטר היא התחילה לנשום בכבדות, יצא לה רוק, חירחרה חזק והיה נדבה שעוד שנייה היא מתעלפת. כמובן שבאותו רגע עברנו להליכה, אבל זה לא הפסיק ורק ניהיה יותר גרוע, כל 100 מטר היא נשכבה על הריצפה. לציין שבמהלך הריצה היא לא הייתה קשורה והיא רצה אחריי והיה נידמה שהיא נהנתה מהרעיון.
עכשיו לשאולות:
האם כלב יכול לשפר את הכושר שלו?
האם ריצה לכלב זה מסוכן?
האם יש המלצה לעשות פעילות גופנית עם כלב מסוג זה?
אשמח לקבל קצת מידע על הנושא. (בלי קשר הוא מאוד מעניין)
תודה יערה

כושר בכלבים

שלום יערה.
נתחיל בתשובה על הכלבה הפרטית שלך, ואח"כ ארחיב קצת על כושר בכלבים.
פקינז הוא לא כלב שיכול לעשות פעילות גופנית, בוודאי לא בקנה המידה של אנשים. היה לך מזל גדול שהיא שרדה את זה, כי נשמע כאילו היא היתה כבר במצב לא קל. לפקינזים יש מערכת נשימה מאוד מוגבלת, והיכולת שלהם להגביר את אספקת החמצן רעה במיוחד. במצב של פעילות גופנית צריכת החמצן עולה. הדרישה הזו לחמצן מכניסה את המערכת אצלם למצוקה שמצד אחד מקטינה את מעבר החמצן היעיל, ומצד שני מגדילה את הדרישה ומחריפה את המצוקה. בנוסף, כלבים מצננים את עצמם ע"י מערכת הנשימה בהלחתה, ולא ע"י הזעה. אצל פקינזים וקצרי אף אחרים המנגנון הזה לא מוצלח, ובקלות הם סובלים ממכת חום.
אין ספק שהיא נהנתה לרוץ איתך בהתחלה - מבחינתה זה משחק, אך זה טוב לכמה דקות ולמרחק קצר.
בקיצור- אם את רוצה כלב לרוץ איתו - עדיף כלב עם מבנה גוף אחר, ורצוי קצת גדול יותר. יש לי חבר שרץ ריצות אולטראמרתון עם הכלב שלו. מדובר על ריצות של 60-120 ק"מ והכלב מצטרף לריצה בשמחה.

איך רצים עם כלב:
1. כאמור - גזע מתאים
2. סרגל מאמצים. כלבים מאוד אוהבים לרוץ ולשחק, אבל לרוב מדובר על ריצה מתפרצת ולא ריצה למרחקים. צריך להרגיל אותם בהדרגה לעניין ולבנות כושר, בדיוק כמו אצל אנשים
3. טמפרטורת סביבה: גם כלבים עם אף "נורמלי" סובלים ממכת חום בקלות רבה יחסית לאנשים. יש להקפיד לעשות את האימון בשעות הקרירות. בקיץ זה אומר ממש מוקדם בבוקר (אני מסיים בקיץ אימון בשמונה בבוקר, לכלב זה מתחיל להיות מאוחר). כמו כן - יש להקפיד על איקלום בקיץ. הכי מסוכנים הם החמסינים של האביב, לפני שהגוף התאקלם לעומס החום הישראלי.
4. תנאי סביבה: בריצה, בוודאי ארוכה, עלולות להיות פציעות רגליים - כוויות מהאספלט, חתכים מאבנים וכד'. יש להתאים את אזור הריצה לכלב.
5. להקשיב לכלב - כמו שאת צריכה להקשיב לגוף שלך בריצה, את צריכה לשים לב לכלב - קצב נשימה והלחתה, אך גם להיות עירנית אם מופיעות צליעות. כמו שאנשים יכולים לסבול מפציעות ספורט - כך גם כלבים.

לדעתי הגזע האידיאלי לריצות הוא הבורדר קולי. הוא פעיל, הוא נוח לעבודה, והוא בגודל המתאים. כלבים גדולים מידי או קטנים מידי לא מתאימים לריצות אמיתיות.

אסף

למעלה