יענקלה הצדק איתך

טילי66

New member
יענקלה הצדק איתך

כמה אתה צודק כאילו ואתה מכיר אותי ממש.אכן כרגע נראה שלא אוכל לנסוע כל יום מבחינה נפשית וכך גם העובדת הסוציאלית אמרה היא דיברה איתי ארוכות היום.אכן יש הדרדרות גדולה הלב נקרע הבנים נפלאים אבל עוד מעט הביקורים שלהם גם הצטמצמו בגלל סוג העבודה שלהם ואצטרך להיות יותר אמיצה ומציאותית רק אלוהים יכול לעזור שלא יסבול פשוט צלם אנוש.חבל שכך נראים החיים עצוב ומעל הכל מזעזע כל יום המצאה חדשה ומפחידה יותר מהקודמת אני שמחה שאתה זוכר שאת אוסף אותי.מה חדש אצלך?החיזוקים של הפורום פשוט נפלא.היום פגשתי חברה שהתאלמנה לפני שנתיים אחרי 11 שנים של המחלה הערורה הפתיע אותי בספר שכתבה.

תמי אם עד הפגישה אקבל אלצ אשכח לקחת אותך../images/Emo6.gif

אלפי אשתי מדתדרת מאד. כתבתי בשירשורים שונים. לצערנו אין אפשרות שלא לקבל את הדין. חייבים לחיות גם מחוץ לזה. היום נפגשנו 3 חברים ותיקים אצל אחד מהם ונהניינו מאד. לאחד מהם יש אשה עם דמנציה וסקולרית (לענינינו אפשר להגיד אלצהיימר) שמאושפזת בגיל-עד. בזמנו נתתי לך את שמו וטלפון. הוא שאל אותי באיזה אגף בעלך מאושפז.

pisikusha

New member
גם אצלנו הידרדרות קשה

מזהה את בנה ואותי כצוות העובדים שלה.טענה שהצמד הזה לקח אותה מביתה לביתם בעיר אחרת והשאיר אותה שם לבד במשך שעות עד שבאה המשטרה ועצרה אותה כי היא נמצאת בבית לא שלה ורק בעלה(ז"ל) בא ועזר לה והוציא אותה מהכלא.איך זה שאנשים עשו לה ככה.-זה הסיפור. ממשיכה בקושי לאכול.קניתי לה הרבה פחיות גלוצרנה והיא שותה אותם יפה.באה למשמרות השגחה והאכלה. .ביום ה תבוא מטפלת חדשה.נקווה שהיא טובה אך לדעתי יהיה לה קשה להרים את אמא.החליטו להשאירה בבית עד ש...- אלוהים יודע מה.. .

דמיונות מדהימים

גם אצל אלפי יש הקשרים מוזרים. לי יש נטיה לדמיין כל מיני מצבים. אני כאילו מספר סיפור לעצמי. כשגאיה הנכדה היתה יותר קטנה הייתי ממציא לה סיפורים שריתקו אותה, וכנ"ל לילדים שלי. אלפי אף פעם לא הצטיינה בכך, או ששמרה הכל לעצמה. והנה כיום, נראה לי שהדימויים הסיפוריים מהסוג שאני מדמיין, הופכים אצלה למציאות, וכך אצל חמתך. נראה לי שאם לי היה אלצהיימר, הייתי בטוח שאני טס עם נכדתי דרך החלון עם כורסת הטלויזיה והייתי מפחד שניפול למטה. זו היתה יכולה להיות חרדה אמיתית. מה יהיה אם הכורסה תתפרק? איך אחזור הביתהההה...

pisikusha

New member
יש סיפור ילדים שנקרא סבתא מעופפת

על סבתא שמצאה ציפור שחרור והיא מנסה לעזור לו לעוף יחד איתה.....

מקוה שלא נתקלה בדרך בסבתא אחרת שטסה על מטאטא

זה הכיוון שהדמיון שלי מתפתח, וכך הייתי ממציא סיפורים שבעצמי לא ידעתי לאן יובילו. אבל זה אסון באלצהיימר. ברררר....

sarale14

New member
לילה טוב PISIKUSHA אלוהים יודע

רק אנחנו לא יודעים לתרגם אותו. אם למטפלת החדשה בתקווה שתהייה מסוגלת להרים את אמא, אזי אמא תשאר בבית, והיה ולא מה הפיתרון? לנו יש מטפל בחור צעיר כבן 30 חסון וחזק ומרים את אמא בקלי קלות, מהכסא למטה וההפך. לפי מה שאת אומרת היא יכולה לדבר - איזה כיף הלוואי שישאר ככה אם כל הקשיים שבדרך. אני מגיעה כל יום לבית אמי מדברת אליה, שרה לה שירים באיידיש, בעברית, מלטפת ובחבקת אותה, ומנשקת אותה אבל היא לא כאן בכלל, אפילו לא הבזק קטנטן אחד כלום - פשוט כך, אני יושבת מולה היא אמא שלי היקרה - מה נשאר ממנה גוף בלבד, שמתקיים גם בסבל רב. (כל המחלות הנלוות+פצעי לחץ) ואני שואלת את אלוהים לפעמים ברגעי משבר למה? אתה מאריך לה את החיים? מה היא לא סבלה מספיק? לעבור את השואה יתומה מאם בגיל שמונה, להיות מוחבאת בבור ללא אור או אוכל ימים להיות תחת האימה הזו ולהגיע היום לעלבון הזה איפה רבונו של עולם כבוד האדם? שרהלה

pisikusha

New member
שרל'ה-עשינו "טסט" למטפלת

והיא כן הצליחה להרים אבל בקושי רב.נראה מה יילד יום.אם תתקשה נביא כח עזר .לא יודעת מה לומר לך.לטעמי כל העניין מתנהל גרוע ואני רק מנסה למזער נזקים.זו לא אימי ולי אין מילה שם.אני סוג של כלבויניק.עושה הכל-קניות,ריצות לרופאים,בתי מרקחת,להשיג בכל מיני חורים גלוצרנה בהוזלה או תרופות אחרות.לחסוך למשפחה כסף על ידי זה שאני באה למשמרות בשעות שהמטפלת יוצאת להתאווררות אבל אם אני מוציאה מילה ,ואני מוציאה,לגבי דעתי על החלטות מסוימות אז אני פגע רע מבחינתם.החלטתי לשתוק ,לעשות למענה מה שניתן.וזהו. יתכן ואימך דווקא כן חשה את כל הרוך והאהבה שאת מרעיפה עליה.היא לא יכולה לבטא זאת במילים אך היא חשה.. וזה מה שחשוב.אולי אינה מזהה אותך אך היא חווה את הקירבה והחום שאת מעניקה לה. נפלאות דרכי השם.לא הכל מובן לנו. שיהיה רק טוב.

sarale14

New member
PISIKUSHA בוקר טוב,

רק מנסיוני, אני בזמנו הבאתי עוזרת למטפלת כדי שהייה לה קל לרחוץ אותה, וזו הייתה טעות גדולה. חבל מאוד אם היא בקושי רב הצליחה להרמים את אמא הפעם הבאה היא לא בכוונה תפיל אותה ואז ..... ויתחילו הפצעים לחגוג... היא לא המטפלת היחידה עלי אדמות - יש עוד הרבה, צריך רק מזל אם מטפלת או מטפל. את עושה את שליחותך נאמנה מעל ומעבר, היי ברוכה. לגבי אמי - יתכן וחשה משהו אז, היום זה כלום+שום דבר, יום טוב שרהלה

לשרה'לה ולפיסיקושה../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif

חיזקו ואימצו

ענתי44

New member
יקירה, תודי שחמואמא יצירתית

בדמיונות. היא ממש יכולה להחליף את אגתא קריסטי... זו קריצה חצי צוחקת על המחלה חצי כואבת איתך. אם היא שותה יפה את הגלצרינה זה מצויין. בתקופה הנוראית אצלנו זה מה שהחזיק את אמא. אני מצטרפת לתקווה שלך שהמטפלת שתגיע תהיה טובה. שולחת לך חיבוק של כוח. יוגעת כמה קשה לך וכמה את משקיעה את נשמתך.

למעלה