יעל שלום,

L i r a n L

New member
יעל שלום,

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול את שאלתי. אם כן- אשמח אם תעני לי. אם לא- אשמח אם תפני אותי למקום אחר. אז ככה: אבא שלי בן 47, וסובל שנים רבות מפריצת דיסק בחוליה העליונה ביותר של עמוד השדרה. זה מקרין לו כאבים לראש, והוא לוקח כדורים הנקראים "מסוליד". רופאים אמרו לו שאפשר לעשות ניתוח כדי לפתור את בעיית פריצת הדיסק, אך הניתוח יכול לגרום בעיות בלתי הפיכות ומסוכנות מאוד, ולכן העדעף אבא שלי לא לעבור את הניתוח. שאלתי היא כזו: האם יש פה מקום לפיזיותרפיה? זה יכול לעזור במקרה שלו? בתודה מראש, לירן.

בהחלט כן

טיפול בבעיות צוואריות הוא אחד התחומים שבו עוסקת הפיזיותרפיה. אם הוא לא טופל עד היום (וגם אם כן) הייתי ממליצה לפנות לפיזיותרפיה דרך קופת החולים או באופן פרטי. אני חושבת שזה יקל מאד על מצבו. בברכה יעל

L i r a n L

New member
תודה על התשובה אבל

אני חושבת שהוא ניסה מספר פעמים טיפול בפיזיותרפיה, אבל המצב לא השתפר בהרבה. הייתי רוצה לדעת האם כדאי לו לעבור את הניתוח, ואשמח אם תפני אותי למקור שיוכל לענות לי על זה. תודה!

בכל זאת שווה

לנסות אצל מטפל אחר. יש גישות שונות, התמחויות שונות וכדאי לנסות שוב. לגבי הניתוח אי אפשר לענות על זה בלי בדיקה וברור יסודי. זה לא הוגן ולא אחראי. באופן כללי, ההתוויה האבסולוטית היחידה לניתוח זה פגיעה עיצבית שגורמת לשיתוק שריר/שרירים. מעבר לכך זה לא חד משמעי .

למעלה