יעל ואנשים שלום

יעל ואנשים שלום

היום שמעתי משכנה שלי שהיא אם חד הורית, כי היא התקבלה למפעל, שמעסיק בין היתר נכים לשיקום, היא טענה כי היחס אליהם מצד הבוס היה משפיל, וכלל צעקות והשפלות, והם כך היא טענה שתקו, רציתי לדעת היות ואני מועמדת לשיקום, האם זה היחס אותו אקבל כאשר אני אפנה לשיקום, אני חייבת לציין כי יש לי כישורים מצויינים, ונראית כאדם רגיל מן הישוב, האם גם אותי "יזרקו", טרף לאנשים "בוסים" תתי רמה (וסליחה על המילה הזו) אבל אין דרך לומר כי לאנשים שעברו קשיים בחייהם, פלוס עברו התעלליות מצד הקרובים אליהם, האם גם כאשר הם יוצאים לבחוץ ממשיך היחס הזה, אני לא רוצה ללכת בדרך הזו, אשמח אם תשתפי עימי מידע בקשר לנושאים הללו, והאם ישנם נכים שעברו שיקום ובעבודה הם חבו חוויות של השפלות, אשמח לדעת פרטים וכיצד למנוע זאת, בכדי להצליח, אודה לך ולכם על התשובה.

הביטי

עוד לא הגעת למקום העבודה וכבר את מוכנה "לא ללכת לשם" על סמך משהו שמישהו אמר על מקום עבודה אחר שלא אליו את מיועדת להגיע. זה כמו שאני אחליט לא לפתוח חשבון בבנק הפועלים כי שמעתי שבבנק לאומי מתייחסים לא יפה וגם הריביות לא משו. אני מציעה לך להמשיך את תהליך השיקום שלך, להיות בקשר עם עובד ההשמה, ולבקש להמשיך להיות עמו בקשר במדה ויהיו לך שאלות או השגות לגבי מקום ההשמה אחרי שהתנסית בו זמן מה ויש לך משהו מציאותי להגיד (לא סיפורים יד שנייה).

אטיוד5

Active member
אבל, אבל ..

אולי הסיפורים נכונים. סביר אמנם להניח שהם נכונים לגבי מקום אחד מסוים ולא ככלל, אבל לפסול את הסיפורים על הסף רק משום שהם יד שניה זה לא רציני. בקשר לדוגמת הבנקים - גם היא מופרכת. אם הרבית בבנק לאומי על הפנים, אז סביר מאוד שהיא ככה גם בבנק הפועלים, ולהיפך.

גם אם הסיפורים נכונים

אין משהו ריאלי שאפשר לעשות מראש - במקום עבודה אליה עדיין לא הגיעו - כדי למנוע יחס כזה או אחר. כשמתייחסים לא טוב לאוכלוסייה שלמה במקום העבודה, יש דרכים לפעול - אבל צריך להיות שם ולהתלונן על היחס הרע, להביא עובדות וכד'. אי אפשר על סמך יחס רע במקום א' לעשות מראש נו-נו-נו למקום ב'. גם אין משהו שאפשר לעשות באופן גורף כדי שמעסיקים במדינת ישראל יתנהגו כמו בני אדם. תמיד יהיו מעסיקים שידעו לשלב נכים יותר טוב במקום העבודה, וכאלה שלא... כמו בחיים. יש מקומות עבודה שנעים להיות בהם יותר מאשר מקומות אחרים. הדילמה אם להישאר במקום עבודה מסויים ו"לאכול חרא" או לחפש עבודה במקום אחר - על כל המשתמע מכך, אינה דילמה אקסקלוסיבית לנכים.

למעלה