יעל - הצילו?

Kobycoh

New member
יעל - הצילו?

שלום, אני מקווה שהגעתי לפורום המתאים. סבי מאושפז במחלקה פנימית לאחר אירוע מוחי (נוסף) ואמש התבשרנו שהוא יופנה ל"שיקום" בשל מצבו הנוכחי - מוגבלותו המשמעותית בתנועה וכו'. אודה להפנייתי ל"מורה נבוכים" כלשהו לגבי הנושא - במה מדובר, אילו גורמי שיקום יש? האם ישנם גורמים פרטיים? מה טיב הטיפול? האם מדובר בתקופה זמנית של "אשפוז"? האם מדובר דה פקטו בבתי אבות לכל דבר? מהם השיקולים בבחירת מכון שיקום אליו כדאי לשלוח את סבי? האם בכלל הנושא נתון לשיקול דעת? אני מתאר לעצמי שכבר ניסחת הודעה ארוכה ומפורטת שמבהירה את כל האמור לעיל ומעבר לכך - אשמח אם תפני אותי אליה. תודה קובי

היי קובי - ברוך הבא

צר לי שאתה מגיע הנה בעת צרה דווקא - אבל זה מה יש. אנסה לעזור. ראשית, כשאומרים 'שיקום' מתכוונים לומר שמאמינים שעם טיפול נכון סבך יכול גם להשתפר. הוא יופנה למחלקה אחרת (שיקומית לא פנימית) בבית החולים ויתחיל לקבל טיפולים לשיפור התפקודים שלו אחרי השבץ. בין אם מדובר על הפעלה מוטורית או טיפול בדיבור; בין אם מדובר על השגת עצמאות כלשהי בהליכה או בהגיינה אישית - הכל על פי מצבו. יש גם תהליך שהמשפחה צריכה לעבור כדי להיות מוכנים לקלוט אותו בבית אחרי השיקום. לפעמים צריך לעשות כמה שינויים בדירה, הדרכה של הקרובים, לפעמים יש צורך במטפל צמוד - שוב, הכל על פי מצבו התפקודי של סבך. במחלקת השיקום תראה אותו עובדת סוציאלית שתתחיל להסדיר את מעמדו מול ביטוח לאומי מרפאה בעיסוק שתעבוד איתו על העצמאות שלו ופיזיותרפיסטים שיעזרו לו לשפר את התנועתיות. בדרך כלל שיקום זהו אשפוז זמני - עד שהוא מגיע לאיזה שהוא שיפור או יישורת בטיפול (כלומר שהוא אינו ממשיך להשתפר). יש אנשים שמצבם הוא כזה שהם יכולים להגיע לאשפוז יום - כלומר להיות בבית אחה"צ וערב - ולבוא לטיפולים בבוקר. מכיוון שאיני יודעת את מצבו של סבך, קשה לי לייעץ באופן יותר ספציפי. שיקולים לגבי היכן לשקם בדרך כלל הם שילוב בין 'איפה יש מקום' לבין 'איפה למשפחה הכי נוח'. לגבי שאלתך "אילו גורמי שיקום יש" - האמת לא הבנתי. האם אתה שואל לאן ישלחו אותו? כי אם זו השאלה - את זה כבר יגידו לכם בבית החולים. יש בתי חולים שבאמת רק מדובר על מעבר ממחלקה אחת למחלקה אחרת באותו בית החולים. היכן סבך מאושפז? שורה תחתונה: טוב שמפנים אותו לשיקום ולא לבית אבות סיעודי. סימן שיש איזו אופטימיות לגבי יכלתו להשתפר.

למעלה